Mine sider

lørdag 4. august 2012

Dobbeltsjokomuffins

Ja, jeg kaller de muffins og ikke cupcakes fordi det er muffins. Disse skal nemlig nytes uten krem eller frosting. Og helst skal de være rykende ferske rett fra ovnen. Rykende varm sjokoladebiter: Yum!

Muffins kjennetegnes på at den ikke er flat oppå, men har en fin og rund topp. Disse muffinsene er enkle å lage og tar 10 minutter å tilberede. De er derfor perfekte å lage sammen med de små i helgen eller å lage rett før besøket kommer om du har dårlig tid.

Jeg går rett på sak.

Dette trenger du til 24 muffins:

Det tørrre:
4,5 dl hvetemel
0,5 dl bakekakao
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts salt
100 gr kokesjokolade
100 gr hvit sjokolade

Det våte:
1 pisket egg
3/4 dl smeltet & avkjølt smør
2,5 dl melk

Dette gjør du:

Skru ovnen på 225 grader.

Start med å hakke sjokoladen og hell dette i en liten bolle med 1 ss mel. Bland dette godt sammen. Melet gjør at sjokoladebitene ikke synker til bunns når muffinsene stekes.

Bland i en større bolle alt det tørre godt sammen. Bland alt det våte i en annen mindre bolle og pisk egget sammen med med smøret og melken. Hell det deretter oppi sammen med det våte og rør det sammen. Når alt er en klissete deig heller du sjokoladen oppi deigen og rører så alt er fordelt.

Fordel deigen i 24 muffinsformer. Helst ha formene i et cupcakebrett eler bruk dobbelt med muffinsformer slik at de holder formen sin under stekingen.

Stek muffinsene i 16-18 minutter i ovnen eller til de er gyldne på utsiden.
Spis de med en gang eller avkjøl de på en rist til besøket kommer.


Ha en super lørdag!
Klæm Caroline

4 kommentarer:

  1. Oioioi, disse så knakende gode ut!! Skal absolutt prøves ut :)

    SvarSlett
  2. Men stemmer det at det ikke skal være sukker i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oj! Sukkeret har falt ut. Klart det må sukker til :)

      Mengden her er 1,5 dl sukker. Retter innlegget nå!
      takk for at du er så observant og melder ifra!

      Slett