Mine sider

lørdag 6. november 2010

Vaniljeekstrakt

Jeg har kommet over endel oppskrifter, spesielt fra Amerika, som har vaniljeekstrakt i seg. Men jeg har ikke kommet over dette i noen butikker. Vel, det er ikke helt sant. Jeg fant en liten flaske på Kinsarvik i Bergen, men den kostet endel. Så derfor har jeg bestemt meg for å lage min egen. Jeg tror grunnen til at det ikke finnes vaniljeekstrakt i butikker i Norge er at det inneholder alkohol. Siden jeg er student og har et stramt budsjett ba jeg min søster om å kjøpe med tax free Vodka til meg da hun dro på utenlandsreise for litt siden. Takk Marie!

Dette trenger du:

1 dl Vodka per 1 stk vaniljestang.
Om du ønsker kan du bruke Rom i stedet for Vodka.
Dette gjør du:
Rensk flasken du har valgt ved å koke den.

En stykk tomflaske som engang inneholdt flädersaft.

Bourbonvanilje kjøpt på matbutikken.Jeg har fire vaniljestenger til mine 4 dl Vodka. Jeg delte dem på langs, men lot de henge sammen i den ene enden.

Mmmm....deilige vaniljefrø.

Dytt vaniljestengene ned i flasken.Hell deretter på spriten og skru på korken.


Så setter du flasken mørkt i et av kjøkkenskapene dine og venter spent i 8 uker. Ja, det tar lang tid, men om det blir bra er det verdt ventetiden!

Jeg er veldig spent på resultatet. Dessverre blir ikke ekstrakten ferdig før etter jul, så jeg får ikke vist resultatet til dere før først i januar. Gleder meg!

Stay tuned,
Caroline

8 kommentarer:

 1. Heisan

  Så fin og inspirerende blogg du har. Jeg ser at du bor i Bergen og inne i byen finnes Bakeshop, sist jeg var der hadde de vaniljeekstrakt for rundt hundrelappen hvis du ikke orker å vente i 8 uker. Uansett lykke til med resultatet.

  Mvh Fru Glum

  SvarSlett
 2. Det där måste jag ta och göra, 8 veckor, ja då är det klart lagom till nästa år :-)

  SvarSlett
 3. Fru Glum: Takk for fin kommentar. Var faktisk innom Bakeshop i dag og så at de hadde fått inn vaniljeekstrakt. Men jeg tror jeg venter og ser om min blir noe bra. Tittet innom bloggen din nå, mye bra der som jeg kunne tenkt meg å prøve ut! Det er så gøy å se andre sine bakeblogger!

  Cupcakesfluffan: Tar jo litt lang tid og jeg håper virkelig at det er verdt ventetiden. Om du lager nå så kan vi jo sammenligne resultatet om 8 uker :)

  SvarSlett
 4. Jeg bor i Spania og kunne sikkert sendt deg noen flasker, men så skal jo alt saumfares av tollvesenet inn i Norge, så det er kanskje ikke verd det....?

  Uansett, det er alltid best med hjemmelaget!

  Superfin blogg du har; - og do. bilder!!!

  SvarSlett
 5. Läckra bilder! Det ser så gott ut :)

  SvarSlett
 6. Takk Liv for den fine kommentaren og tilbudet om spansk vaniljeekstrakt. Tror faktisk man fint kan sende slike ting i posten om det er en gave. For da er det til privat bruk. Men jeg venter på min egen jeg. Hjemmelaget er alltid best som du sa!

  Cecilia: Takk Takk!

  SvarSlett
 7. Så spennende, Caroline! Jeg har jo masse oppskriftsbøker fra USA på cupcakes og andre kaker, og mange av dem har vaniljeekstrakt i seg ja. Jeg har tatt det nærmeste jeg har kommet, men dette var jo en god ide. Gleder meg til å høre hvordan den blir! Klem fra meg :)

  SvarSlett
 8. Hei Marit! Jeg har faktisk vært å kikket litt på flasken i skapet og det ser lovende ut. Gleder meg!

  SvarSlett