Mine sider

fredag 2. september 2011

Popcorn & Pinterest

Jeg har oppdaget noe nytt. Pinterest. En nettside som lar deg samle på fine bilder. Du kan samle på gode ideér eller på ting som intresserer deg. Prøv det ut! Men jeg må advare deg. Det er veldig vanedannende.

Jeg samler blandt annet på matbilder. Og en dag kom jeg over dette bildet av 6 oppskrifter på popcorn hos Chickabug. Har aldri tenkt på at man kan bruke popcorn til noe mer enn bare...ja popcorn.


Men amerikanerne de bruker jo mais til alt. Også i popcorn. Jeg ble iallefall fascinert av ideén om å lage noe mer av popcorn.

Så da jeg skulle på meksikansk fest på lørdag, tenkt jeg at det passet perfekt å lage noe å ta med. Siden mais opprinnelig kommer fra Mexico er vel popcorn det riktige å lage? Eller? Kanskje en litt vag sammenkobling. Men sannheten er at jeg ble ganske så nysgjerrig på hvordan popcorn passer sammen med foreksempel sjokolade. Den oppskriften jeg valgte var ganske enkel: popcorn med rosa sjokolade.

Dette trenger du:

100 gr poppet popcorn 
100 gr hvit sjokolade
Konditorfarge

Dette gjør du:

Start med å poppe popcornet. Jeg skal være ærlig, jeg brukte ferdig poppet saltet popcorn fra Maarud. Men om du popper selv må du huske på å fjerne alle korn som ikke har blitt poppet. Om ikke du vil risikere å knekke noen tenner ;)

Mens popcornet kjølner smelter du den hvite sjokoladen, enten i vannbad eller i mikroen.

Bland sammen den hvite sjokoladen og konditorfargen. Jeg brukte pulverfarger fordi jeg har hatt et problem med den hvite sjokoladen når jeg bruker gelefarger i den. Den klumper seg og blir hardt.

(Beklager bildekvaliteten, men tok bildene sent på kvelden)

Bland sammen til en rosa smørje!

Det er lurt å blande fargen sammen i en større bolle for det neste du skal gjøre er å helle popcornet over i bollen og blande godt!

Så brer du smørjen med popcorn utover en bakeplate med papir slik at sjokoladen stivner. har du dårlig tid kan du putte det i kjøleskapet 30 minutter.

Så er det klart for spising! Ganske enkelt, ikke sant?

Jeg lagde også grønne popcorn. Hehe... jeg synes det ser ut som om de har masse mugg på seg. Noe for Halloween kanskje?

Fargen på sjokoladen ble også sterkere når den hadde stivnet.

Om du skal gi de bort heller du dem bare oppi en gjennomsiktig pose og knyter igjen med et bånd med et kort på.

De ble veldig gode. Den søte sjokoladen sammen med det salte knasende popcornet. Hmmm....

Noe å prøve til helgen kanskje?

Caroline

4 kommentarer:

 1. I think the "moldy" green popcorn is a happy accident - it could be used for Halloween! : )

  SvarSlett
 2. I know Heather! That's exactly what I was thinking. Thank you for stopping by my blog and thanks again for the inspiration!

  SvarSlett
 3. vilken trevlig sida pinterest verkar vara, och din blogg är ju fantastiskt fin! Jag håller med om popcornen, bodde i USA ett tag och tyckte det var jättekonstigt att de så ofta smaksatte popcorn, bakade med dem och allt sådant där! Men det är faktiskt ganska gott, tycker i alla fall jag som älskar sött ;)

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha Alexandra! Du burde prøve Pinterest. Det er veldig fint å samle på idéer og fine bilder!

  SvarSlett