Mine sider

mandag 21. mai 2012

Lakriskaramell

My oh my! Lite visste jeg at jeg kan lage så gode lakriskarameller. Hadde jeg visst dette hadde jeg laget karameller for lenge siden. Disse karamellene er smellgode! Med hint av lakris.


Jeg har nok prøvd meg på karameller før, men uten gode resultater. Denne gangen fulgte jeg en oppskrift som fulgte med lakrispulveret.

Dette trenger du:
5 dl kondensert melk/kremfløte
500 gr sukker
0,75 dl lys sirup
2 ss flytende glykose
30 gr usaltet smør
2 ss lakrispulver
1 ss vaniljesukker

1 sukkertermometer

Dette gjør du:

Hell alle ingrediensene i en kasserolle. La det koke opp mens du rører.
Lakrispulveret jeg brukte er ikke rå lakrispulver. Om du ikke finner lakrispulver kan du sikkert bruke hockey pulver eller knust Tyrkisk Pepper. Jeg fikk mitt lakrispulver tilsendt fra ei jeg kjenner i Stockholm.

Når alt er smeltet skrur du varmen ned til middels varme mens du rører innimellom.

Når sukkertermometeret har nådd 124 grader Celsius heller du massen ut på et bakepapir. Jeg valgte å la termometeret vise 130 grader fordi jeg liker harde karameller.

Det er viktig at du er rører innimellom kokingen slik at det ikke brenner seg. Lakrispulveret havnet litt i bunnen på starten av kokingen og jeg måtte hele tiden røre det opp slik at det ble fordelt ordentlig.

La det stå en time for å bli hard.

Du kan dele opp karamellene med to metoder.

Den ene er at du tar et pizzahjul og deler karamellen mens den fortsatt er myk.

Den andre er å bruke en saks når karamellen har stivnet.


Så kan du pakke inn karamellene i folie eller matpakkepapir/bakepapir.

Jeg valgte å pakke de inn med begge deler. Gullfolien er kjøpt hos Søte Saker. Men jeg tror man kan få tak i dette på Panduro også.

Oppbevares i et lufttettbeholder i opptil 4 uker. Selvom jeg vet at du ikke klarer å la være å spise opp før den tid!

Jeg skal så absolutt lage karameller oftere. Disse var helt nydelige. God smak og perfekt tyggemotstand!

Ha en super dag!

Klæm Caroline

24 kommentarer:

  1. Mmmm, disse ser jo bare kjempegode ut!!!

    SvarSlett
  2. Åh, de så gode ut. :) de tror jeg at jeg må teste ut en dag. :)

    SvarSlett
  3. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHH

    *svimer av*

    SvarSlett
  4. Takk for det! De var utrolig gode også. De varte bare en liten uke. "Må bare ha en til!"

    SvarSlett
  5. Deilig! Og så deilige bilder også! Men hvor kjøper man lakrispulver?

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisann Åshild!
      Lakrispulveret jeg brukte fikk jeg fra ei venninne i Sverige. Men jeg mener jeg har sett at det finnes på velassorterte helsekostbutikker. Om ikke kan man ikke finner kan man lett knuse tyrkisk pepper og bruke det. Tora fra lakrisbloggen.no foreslo også hockeypulver. Det kunne ihvertfall fungert på lakriskyssene. Og om man bruker nok pulver er de sikkert gode i karamellene også! Gi meg gjerne en beskjed om du finner noe!
      Klæm

      Slett
  6. Åh, så fristende! :) Du er så flink, Caroline!
    Jeg stiller meg bak siste taler her, og lurer på det samme. Så får det bare være at mannen ikke liker lakris. Mer til meg :)
    Ønsker deg en god pinse! Håper dere har det bra :)
    Klem fra Maya

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det snille deg! :)
      Håper du ser på svaret mitt over og at du finner lakrispulver et sted. Man kan også bestille på nettet fra en butikk i stkhlm. Om det er av interesse så gi meg en pip!
      Klæm

      Slett
  7. Nam, disse så virkelig gode ut!

    SvarSlett
  8. cacas.no selger lakrispulver :-)

    SvarSlett
  9. Flotte bilder! Ser også veldig godt ut :) Håper du snart blir frisk så vi får flere gode oppskrifter på bloggen :)God Bedring.
    -Ida

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Ida! Det varmer hjertet med slike kommentarer <3

      Slett
  10. Hei!
    For en koselig blogg du har! Har lest gjennom hele bloggen de siste dagene. Takk for inspirasjonen!
    Mvh Lena :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig å høre Lena!
      Jeg er glad for at du blir inspirert :)

      Slett
  11. Anbefaler lakrispulver fra http://www.chokladfabriken.com/baka-hemma/lakritspulver-50-gram.html

    SvarSlett
  12. Hei.
    Mmmm disse så kjempegode ut!!! Disse skal jeg prøve meg på...
    Men hva er kondensert melk/kremfløte?

    Ingrid

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Ingrid!
      Kondensert melk er det samme som vikingmelk. Den er fetere enn fløte. Du kan finne kondensert melk i internasjonale butikker. Du kan få de i søtet versjon også.Om du ikker finner kondensert melk kan du bruke kremfløte!

      Slett
    2. Alt vannet er tatt bort fra melken :-)

      Slett
  13. Kan man blande kondensert melk og fløte? Jeg har bare en boks me melk, og frister lite å reise ud å handle :P

    SvarSlett
  14. Har ikke fått tak i lakrispulver, men dråper. Hvor mye må jeg bruke av disse ? :-)

    SvarSlett
  15. Hei. Min søster prøvde seg på disse, men de ble helt harde og smuldret liksom opp når de kom i munnen. Hva har gått galt tror du? Hun hadde de i kjøleskapet like etter at hun hadde hatt den varme massen i boksen for avkjøling. Kan det være årsaken?
    Mvh Ingrid

    SvarSlett