Mine sider

torsdag 28. juni 2012

Sitronkjeks med blå valmuefrø 9/500

Nå er det lenge siden sist oppskrift. Jeg har vært mer eller mindre syk siden februar og har nå endelig funnet ut hva som plager kroppen min. Jeg har klart å utvikle endel allergier mot pollen og whatnot. Men nå har jeg fått medisiner og er klar for baking og moro igjen.

Jeg har laget nydelige sitronkjeks med blå valmuefrø. Friske kjeks som passer godt til late dager på terrassen, parken eller på stranden.


Denne oppskriften kommer fra boken 500 kjeks og småkaker av Phillippa Vanstone. Jeg har bestemt meg for å teste ut alle oppskriftene i den boken. Så langt har jeg bare testet ut 9 oppskrifter. Men til gjengjeld har jeg laget dem mange ganger. Så gode er der. Klikk på etiketten 500 på høyresiden i bloggen min for å se de andre oppskriftene.

Dette trenger du:

1 egg
1 eggeplomme
200 gr sukker
110 gr smeltet smør
340 gr hvetemel
1/4 ts natron
1/4 ts salt
revet sitronskall fra 2 sitroner

til pynt:
5 ss sukker
5 ss valmuefrø

Dette gjør du:
Rør eggene, sukkeret og skallet fra sitronskallene sammen i en bolle. 


Når det er rørt godt sammen heller du inn det smeltet smøret og rører litt mer.


Så sikter hvetemelet sammen med natron og salt og heller dette sammen med det våte og visper det godt sammen.


Nå har du fått en fin og tykk deig. 


Pakk denne inn i plastfolie og legg deigen i kjøleskapet til deigen har blitt fast. Dette tar ca. 15 minutter. Om du lar deigen ligge lenger i kjøleskapet går det helt fint.

Når deigen er klar setter du stekeovnen på 190 grader.

Del deigen i to deler og kjevl den ut mellom to bakepapir eller plastfolie til deigen blir 3 mm tykke. Stikk ut kjeksene med kakeformer som er ca. 5 cm store og legg dem på bakepapirkledde stekebrett.

Strø blå valmuefrø og sukker på hver av kjeksene og stek de i ca.15 minutter, til de er gyldne.

Avkjøl kakene på en rist. Oppbevares i en luftett boks i 5-7 dager.
Disse kjeksene har en veldig god smak av sitron og passer perfekt til teselskapet.

Klæm Caroline

14 kommentarer:

 1. .. eller til den daglige teen min :) Så lekre og delikate! Disse skal også prøves! :)

  Så godt å høre at du er på vei tilbake i full vigør. Hørtes ikke noe særlig ut å gå slik. Ønsker deg en god sommer så lenge!

  Klem Maya

  SvarSlett
  Svar
  1. Eller til den daglige teen ja! De holder lenge i en tett kakeboks så du kan nyte de over en lang periode:)

   God sommer du også Maya!

   Slett
 2. ooh, ser himmelsk ut! Fint å høre at du er bedre, allergi er kjedelige greier! Fine, freshe sommerbilder, og noen lekre sitronkjeks, nydelig! Takk Caroline :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv Tora! Ja, allergier er kjedelige greier. Men medisinen fungerer godt så da går det bra. Det er utrolig forskjell på energien min før og etter jeg begynte på medisinen. Endelig har jeg lyst til å bake igjen. Jippiyeay!

   Slett
 3. Disse så kjempegode ut :-) Tenkte å teste de i morgen da søsteren min (som eeelsker sitron i kaker og kjeks) kommer på besøk. hvor mange kjeks blir det ca. av denne oppskriften foresten? Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. De er ganske gode også! Om søsteren din er veldig glad i sitron kan du ha enda mer sitronrasp oppi. Da blir sitronsmaken enda mer fremtredende. Det blir ca. 40 stk. Jeg skal bli flinkere til å skrive antall bakverk i hver oppskrift.

   Slett
 4. Nice :D Skal prøve å lage en glutenfri variant :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende! Hva bytter du melet med da? Jeg vil gjerne høre om hvordan de glutenfri blir! Ha en fin lørdag!

   Slett
 5. Må bare si at jeg eeelsker å titte på bloggen din! Du er kjempeflink og inspirerende! I skrivende stund lager jeg 'kronjuvelen av en brownie'... Skal liksom ha dem med på tur i morgen, men vi får se om de holder så lenge! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for denne fine tilbakemeldingen! Jeg ble så utrolig glad da denne meldingen landet ned i innboxen min. You just made my day! De browniene er de beste i hele verden, så lykke til med å ikke spise de opp før turen i morgen ;) Ha en god søndag videre du også!

   Slett
 6. De smakte helt fortreffelig!!
  -men de var no hærk å bake :( Liker ikke å kjevle ut.. får det ikke jevnt og pent...og de gikk fra hverandre når jeg prøvde å løfte de opp og legge de på stekebrettet....
  Liker vist best å bake kjeks jeg kan sette med teskjed på papiret :)
  men igjen: de var kjempe GODE!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at de smakte Mona! Synd å høre at de var vanskelige å lage.
   Jeg flyttet ikke så mye på de når jeg hadde stukket dem ut så jeg vet ikke om min deig ville oppført seg likt. Deigen pleier å være bedre å kjevle ut når den er litt kald. Jeg vet ikke om du tok den direkte fra kjøleskapet når du kjevlet den ut...
   Men det er godt at de ble gode når de endelige var bakt ;) Kos deg!

   Slett
 7. Spist opp!! joda, den lå i kjøleskapet og ble kjevla ut rett derifra... restene fra første runde ble lagt inn i kjøleskapet igjen før de ble kjevla...
  Har funnet ut at neste gang... for det blir en "nestegang" deler jeg deigen i to, kjevler den ut direkte på plata den skal stekes på og skjærer "snipper" - de este jo ikke no særlig så det gjør nok ikke så mye om de ligger tett på brettet.. prøver jeg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en lur idé! Gjør kanskje det neste gang jeg også!Takk for godt tips Mona!!

   Slett