Mine sider

onsdag 1. desember 2010

Brownies med hasselnøtt og hvit sjokolade

Denne uken har vi alle tre vært syke og har trengt litt oppmuntring på sykesengen. Så den dagen jeg hadde litt ekstra energi bakte jeg brownies etter ønske fra min kjære husbond. Denne oppskriften gir ikke klissete brownies, men gir noen gode og saftige sjokoladekakestykker.

Dette trenger du:
200 gr sjokolade
100 gr nøtter av eget valg
100 gr hvit sjokolade
150 gr sukker
150 gr romtemperert smør
75 gr mel
3 egg
1 ts kanel

Dette gjør du:

Pisk smøret slik at det blir luftig og smidig.

Så piskes sukkeret inn i smøret.

Eggene skal piskes godt inni røra, en og en av gangen.

Pisk godt inn mel og kanel.

Smelt sjokoladen i et vannbad eller 1-2 minutter i mikroen. Om du smelter det i mikroen bør du ha sjokoladen kun inne i 30 sekunder av gangen og røre rundt i det før neste omgang. Dette gjøres for å forhindre at sjokoladen brenner seg.

Bland røra og den smeltede sjokoladen sammen med en slikkepot.

Når røra er fin og brun blander du inn den hvite sjokoladen sammen med hasselnøttene.

Når alt er blandet sammen skal røra i formen. Jeg har brukt en 2,5 liters form som jeg har kledd med gjenbruk-ovnsteflon. Man kan også bruke aliminiumsfolie til å ha i formen.

Så settes formen i en ferdigvarmet ovn på 210 grader i 18 minutter. Hvor mange minutter den trenger i ovnen kommer egentlig veldig ann på din ovn. Jeg har prøvd meg frem med min ovn. Jeg startet med 20 minutter og fant ut at browniene mine ble altfor godt stekt, jeg vil jo gjerne ha dem litt seige og ikke tørre. Etter et par ganger fant jeg ut at 18 minutter er best i min ovn.

Ferdige brownies klare til å bli skåret opp. Aller helst bør den sette seg litt så gjerne la formen stå 15 minutter før du skjærer opp bitene.


Enjoy!

Serveres gjerne varme og med vaniljeis til.
Ha en fin torsdag,
Caroline

7 kommentarer:

 1. Å, jeg får så lyst å bake når jeg ser bloggen din! Yumyum!

  SvarSlett
 2. Hei på deg, når har jeg altså blitt sittende og kikket og kost meg på bloggen din i laaaang tid. Jeg skal hjem og bake, og teste ut ny konfekt til jul:) Super blogg, jeg kommer garantert innom igjen!

  SvarSlett
 3. Takk for den superfine kommentaren! Det er koselig at bloggen min kan være til inspirasjon. Det er jo derfor jeg blogger! Kos deg med bakingen!

  SvarSlett
 4. Hej, snart är julen här!
  Du har väl inte missat Bagerskans julkalender, fylld med nya tävlingar varje dag!
  www.bagerskan.se

  Kram Karin

  SvarSlett
 5. Accident Need Save Yourself, Save the World For any car automobile accident personal injury Lawyer and Attorney Advice Also, all automobile and car insurance quotes guidance for free

  SvarSlett
 6. Searching for the Best Convertible Car Seat? Want to get a reliable place? need a detailed review? Browse here, you will get a list of 10 best convertible car seat to choose yours spending a very short time. A complete and easy to read buying guide is also available for you here

  SvarSlett