Mine sider

fredag 17. desember 2010

mmmm...julekonfekt

Nå er det snart jul og jeg gleder meg til å ta en liten pust i bakken og bare nyte maten, samvær med familie og fritiden. Men før man kan slappe av må man gjøre seg ferdig med juleforberedelsene og det ble jeg heldigvis i år også. Hvert år lager jeg konfekt som jeg gir bort. Det er så koselig å lage dem og enda koseligere at mine venner og familie blir så glad for å få det.

Jeg har dessverre ikke hatt tid til å vise steg for steg på disse konfektene pga av mye fokus på skolen. Men jeg har lyst å dele de 6 oppskriftene jeg har lagd i år med dere allikevel.

Først ute er marsipankonfekten.Dette er en veldig enkel oppskrift som er supergod og en uunværlig konfekt å lage for meg i julen.

Du trenger:
1 pk Marsipan
0,5 pk Blød Nugat
200 gr temperert sjokolade
Strøssel

Dette gjør du:
1. Kjevl ut marsipanen slik at tykkelsen er ca. 1 cm.
2. Skjær nugaten i skiver og legg skivene i midten av marsipanen.
3. Rull dette sammen til en lang pølse.
4. Skjær opp i passende biter. Jeg har valgt å beholde denne formen, men du kan rulle de til kuler om du vil.
5. Dypp bitene i sjokoladen og pynt med det strøsselet du ønsker.


Den andre er vaniljefudgekuler i sjokolade.

Oppskriften og fremgangsmåte på vaniljefudgen finner du her. Det jeg gjorde etter at fudgen hadde stivnet var å rulle fudgen til kuler og dyppe bitene i temperert sjokolade og deretter pynte dem med gullkuler. Vaniljefudgen smaker himmelskt sammen med sjokoladen.

Tredje julekonfekt jeg lagde er seigmenn med sitronsmak. 
Dette er det beste konfekten jeg vet om i julen. Den friske og syrlige smaken gir en god balanse til all den søte sjokoladen og kakene som man spiser i julen. Dessuten var det med denne oppskriften jeg startet å lage julekonfekt for 10 år siden. Lillebroren min kom hjem fra skolen en dag og spurte om vi kunne lage seigmenn med en oppskrift han hadde fått i heimkunnskapen. Den så veldig enkel og grei ut å lage så jeg tenkte hvorfor ikke. Etter dette ble jeg hektet på å lage julekonfekt. Så takk til min bror, Gustav, for inspirasjonen! Oppskriften og fremgangsmåten finner du her.

Den fjerde oppskriften er på blåbærmarshmallows.
Denne oppskriften har jeg funnet på Passion 4 Baking. Den tar litt tid å lage, men det er sååå verdt det! Gå til oppskriften her.

Den femte oppskriften er kandiserte appelsinskall.
Denne konfekten lager jeg kun til mamma. Det er hennes favoritt av alt jeg lager til jul. Dessuten synes jeg hun fortjener noe spesielt, for hun er verdens beste mamma!

Dette trenger du:
2 store appelsiner
200 gr temperert sjokolade
4 dl sukker
kaldt vann

Dette gjør du:
1. Skjær appelsinen opp slik at du har 8 båter.
2. Fjern appelsinkjøttet og rensk båtene for så mye hvit du klarer. Jeg bruker en fiskesløyekniv til dette.
3. Skjær skallet opp i strimler på ca.1 cm.
4. Putt strimlene oppi kaldt vann i en kasserolle og sett dette på høyeste varme. Skallet skal varmes opp til kokepunkt.
5. Når skallet koker ta kasserollen av varmen og legg strimlene på et tørkepapir. Fyll så kasserollen med nytt kaldt vann og gjenta hele kokeprosessen 2 ganger til. Altså skal skallet kokes opp 3 ganger.
6. Nå skallet har kokt ferdig for tredje gang heller du 2 dl vann og 4 dl sukker i kjelen sammen med strimlene.
7. Dette skal nå kokes opp for siste gang. Og når skallet har blitt gjennomsiktig av kokingen er de ferdige.
8. Legg skallene fra hverandre på et bakepapir og la de tørke til dagen etterpå.
9. Dagen etter dyppes de kandiserte skallene i sjokolade.
Så er de ferdige til å pakkes i fine poser eller esker for å gis bort. Eller du kan spise de selv!

Det siste jeg lagde i år er bursdagsgaven til svogeren min.
Og det er noe han elsker nemlig.

Sjokoladetrøfler med cognac.

Oppskriften har jeg funnet på her www.tine.no. De ble smellgode, så de anbefales! Jeg valgte å skjære trøflene i biter i stedetfor å rulle dem.

Jeg håper dette kan være til litt inspirasjon den siste uken før jul. Jeg drar hjem til østlandet på søndag. Jeg kommer derfor til å ta en pause fra bloggingen i julen og som sagt tidligere bare slappe av og kose meg. Etter jul begynner nemlig innspurten til masteren min og da trenger jeg å være uthvilt og klar for kamp. Min master er faktisk om baking og jeg har tenkt å blogge litt om dette etter jul. Det gleder jeg meg til. Men frem til da vil jeg ønske dere alle en flott jul og et riktig godt nytt år!

Snakkes,
Caroline

19 kommentarer:

 1. Takk for mange fine tips. Ønsker deg og dine en flott jul, og godt nyttår. Takk for inspirerende blogg, som jeg kikker innom stadig vekk. Litt fri er deg vel undt! Nyt det, og lad opp!

  Hilsen Mona

  SvarSlett
 2. Takk for det Mona! Det er såå koselig at du legger igjen kommentarer på bloggen min. Håper du får en superfin jul du også, med mye god mat, bakverk og konfekt.

  SvarSlett
 3. Nam! Caroline, du er en gud!

  SvarSlett
 4. Nå får du meg til å rødme Tora!

  SvarSlett
 5. Hørtes utrolig godt ut alt sammen, og gleder meg til å gi vekk hjemmelaget konfekt, men her mangler noen oppskrifter?? Får ikke opp oppskrift på hverken vaniljefudge eller blåbærmarshmellows. Du skriver oppskriften finner du her, men der er ikke noe valg.

  SvarSlett
 6. Heisann! Synes det er rart at du ikke får lenken opp for hos meg fungerer de. Her er lenkene:

  Vaniljefudge:
  http://goodcupcakesgood.blogspot.com/2010/11/vaniljefudge.html

  Blåbærmarshmallows:
  http://www.passionforbaking.com/blog/2010/11/25/bringeb%C3%A6rmarshmallows

  (Den siste linken fører deg til bloggen Passion4baking.)

  Håper du kommer inn på disse lenkene!

  SvarSlett
 7. Heisann, her var det mye godt :) elsker å lage julegodter ( blir vist litt resten av året også :) ) i dag prøvde jeg meg på vaniljefudge.. det gikk ikke helt etter planen! jeg var tom for hvitt sukker, så jeg brukte brunt, det meste blir jo bedre m brunt sukker! men da var det ikke så greit å se på farven,,, og etter 10 min koking tenkt jeg at dette lignet veldig på karamell.... så jeg slo det i bollen og begnte å vispe.... og vips, så hadde jeg kjempe godtd karamell/fudge "pulver" det var kokt for lenge og ble tørt m en gang... ble litt kreativ.. helte pulveret ut i formen jeg hadde gjort klar, smelta to plater m mørk kokesjokolade og litt delfiafett, slo sjokoladeblandingen over pulveret og rørte litt forsiktig rundt. Når det var blitt stivt brakk jeg det opp i små biter, det ble kjempegodt :) sjokoladebiter m fudge i og på. Nam Nam. Håper neste "feil" smaker like godt :)

  SvarSlett
 8. Hehe Mona!
  Du vet, det er noe som heter "art by accident". Noen ganger kan det bli like godt, om ikke bedre, å gjøre slike feil. Det hender innimellom til meg også og jeg liker når disse "feilene" blir til noe skikkelig godt. Det du laget til slutt høres skikkelig godt ut da! Neste gang fudgen min slår feil skal jeg lage sjokoladebiter alá Mona.

  Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 9. Fy farao så fristende. Mye godt på bloggen din må jeg få si. Men du, vet du hvor lenge disse med cognacen holder? For jeg tenkte å lage nå og gi bort i julegave...
  Hilsen Nadine

  SvarSlett
 10. Hei Nadine!

  Takk for det ;)

  Siden det er fløte i dem vil dem ikke holde så fryktelig lenge. I kjøleskapet vil de nok holde 2-3 uker. Men ikke så mye lenger enn det. Om du skal gi de nå snart bør du presisere til mottaker at den må oppbevares kaldt.

  Jeg skal innrømme at jeg liker sjokoladetrøfler best når de har stått og godgjort seg en stund ;)

  SvarSlett
 11. Nam de sjokoladetrøfflene skal prøves :)

  SvarSlett
 12. Hei. Tenkte å lagge sjokoladetrøflene. Men hvor lang holdbarhet er det på det? tenkte å lage det i julegave til de eldre i familien.

  SvarSlett
  Svar
  1. De er smellgode! Det er jo fløte i dem så de holder 2-3 uker i kjøleskapet. Dessverre holder de bare noen dager i romtemperatur.

   Slett
 13. Hva med vaniljefudgen, hvor lenge holder den seg? Og skal den også oppbevares i kjøleskap pga fløten? Den blir ikke veldig hard da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den bør oppbevares i kjøleskapet. Fudgen er ikke som den du får kjøpt i butikken. De holder nok 2-3 uker om de står i kjøleskapet. Så lenge har vi aldri klart å ha de liggende ;) Lykke til!

   Slett

 14. شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة تنظيف شقق بالدمام شركة تنظيف شقق بالدمام
  شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
  شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام
  شركة تنظيف بالخبر شركة تنظيف بالخبر
  افضل شركة نقل عفش بالاحساء افضل شركة نقل عفش بالاحساء
  شركة كشف تسربات المياه بالاحساء شركة كشف تسربات المياه بالحساء

  SvarSlett
 15. Best Photo Retouch Services information is here for you go our site to read the ultimate guide to photo retouching service and image retouch

  SvarSlett
 16. Which is the Best Foot Massager To Buy – Which Foot Massager Is Right For You? If you ask which Foot Massager model is the finest this year, certainly I would recommend going through this guide to know which Best Foot Massager is actually market leaders.

  SvarSlett
 17. Clipping path service is one kind of image editing Process where we select a important portion of an image and cut the unimportant part Clipping path We can delete the background or change background color to make it more attractive.

  SvarSlett