Mine sider

søndag 6. mars 2011

En annerledes fastelaven

I dag er jo dagen for baking av fastelavensboller. Men siden jeg glemte å kjøpe gjær, så bakte jeg sjokolademuffins istedet.

Jeg leser endel amerikanske blogger og har sett dem bruke produkter fra Betty Crocker. Så da jeg så Betty Crocker's Rich & Creamy Icing på Meny, Bystasjonen i Bergen, måtte jeg bare prøve denne og se om den er noe bra.

Jeg bakte derfor sjokolademuffins for å teste kremen ut.

Dette trenger du:

250 gr kokesjokolade
250 gr usaltet smør
4 egg
200 gr sukker
120 gr hvetemel
1 ts salt
1 ss vaniljeessens

Dette gjør du:

Aller først forvarmer du ovnen til 180 grader. Så smelter du smøret og kokesjokoladen over et vannbad. Pass på så det ikke brenner seg. Mens dette kjøler seg ned litt pisker du eggene og sukkeret til eggedosis. Deretter skal melet og saltet røres inn i eggedosisen. Så tilsetter du den lunkne sjokoladeblandingen og blander det godt sammen. Fordel røren i 12 papirformer og stek dem 15-17 minutter.

La kakene kjølne før du sprøyter på sjokoladekremen.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om Betty Crocker sin sjokoladekrem. Den var ok. Smaken er kraftig, men mangler den riktige smaken. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen. Det er mye bedre å lage sin egen. Men om man har dårlig tid en dag er den god nok til å brukes.


Jeg pyntet med strøssel fra Strössel & annet: Sølvnon-stop og sølvkuler i forskjellige størrelser. Jeg bare elsker å bruke dem!

Ha en fin fastelaven,
Caroline

8 kommentarer:

 1. Hei Caroline !

  Hmm..jeg har kjøpt både vanilje og sjokolade frosting fra Betty Crocker, tenkte å bruke det på kaken jeg skal lage i morra. Men her sier du at den ikke er så god, men har du smakt på vanilje frostingen ?

  Veldig fin muffins du har laga :)

  Klem Anya

  SvarSlett
 2. Hei Anya!

  Den var helt ok, men jeg synes frostingen jeg lager selv smaker bedre. Jeg er litt kresen på sjokoladesmaken skjønner du. Betty Crocker sin frosting er absolutt brukbar altså. De hadde ikke vaniljesmak på Meny, men skulle gjerne likt å prøve den ut. Hvor kjøpte du den?

  SvarSlett
 3. Hei Caroline!
  Jeg kjøpte også min i en Meny butikk her i oslo, jeg har hørt at vanilje frostingen er litt fyldigere og bedre i smak enn sjokoladen, men jeg vet ikke helt uten at jeg har smakt på den først ! hihi.
  Jeg ser ofte på amerikanske videoer der de bruker disse frostings, så jeg ble litt fristet skjønner du, og måtte bare kjøpe de. Skal smake på vanilje frostingen så skal jeg fortelle deg hvordan den smakte :)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til høre dommen Anya!
  God baking!

  SvarSlett
 5. Hei Caroline !

  I dag lagde jeg vanilje cupcakes med bringebær frosting, men på noen av cupcakes sprøytet jeg Betty Crocker vanilla frosting. Cupcakes med bringebær frosting ble HIMMELSKE, derfor sendte jeg noen til mine kjære naboer :) De falt i smak hos både meg, min mann og mine naboer. Men de med BC sin vanilla frosting falt ikke i smak hos noen av oss, den var alfor søt og den var ikke fyldig som jeg fikk høre. Men kanskje den faller i smak hos deg?
  Men ellers er den helt brukbar for de som liker mye søtt.. Men jeg koste meg ihjel med mine cupcakes med bringebær frosting !!
  Vil du ha oppskriften til cupcakes'ene? (Den er på engelsk)

  Klem Anya

  SvarSlett
 6. Jeg vil veldig gjern ha oppskriften fra deg Anya. Frosting med bringebær høre helt himmelskt ut! Så snilt av deg å ville dele den med meg. Kan du sende den på mail? Adressen min er: good.cupcakesgood@gmail.com.

  Det er jo spennende å prøve nye ting, men jeg tror nok ikke at Betty Crocker sine frostinger blir så mye brukt her heller. Håper du har en fin dag. Her i Bergen titter sola frem gjennom skyene.

  SvarSlett
 7. Her er en video også for cupcakesene, Caroline :)Det er her jeg fant oppskriften :) :

  http://www.youtube.com/watch?v=ngN4TWgL3sY

  Klem Anya

  SvarSlett
 8. Tack så hemskt mycket för din helt underbara kommentar! Det värmer mig mycket att jag kan inspirera :)
  Jag har kollat igenom din fantastiska blogg och wow, va du kan!! Du är nå enastående duktig på allt sådan som jag själv vill lära mig mer av, kakor och annat sånt där mjukt! Din blogg bara måste jag spara. Så tack själv för din inspiration :)

  SvarSlett