Mine sider

fredag 24. februar 2012

Gulrotkake med pistasjnøtter & limekrem

Min fine storesøster hadde bursdag for noen helger tilbake og det eneste hun ønsket seg var en solskinnsdag....nei nei, det var gulrotkake hun ønsket seg! Og jeg har den perfekte gulrotkakeoppskriften så dette var et fabelaktig ønske synes jeg. Dessuten har det klødd i fingrene for å få bruk for den fantastisk flotte bundtcake-formen jeg kjøpte på Etsy for litt siden. Den er så fin!!

Bildet er lånt fra Etsybutikken ForestDaydream


Dette trenger du:

Gulrotkake:
6 dl mel1 ts malt kanel
1 ts bikarbonat (natron)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt muskat
2 store egg
3 dl sukker
1 dl brunt sukker
1,5 dl vegetabislk olje
0.75 dl melk
8 dl raspet gulrot
3 dl hakket pistasjnøtter



Ostekrem:
125 gr romtemperert smør (jeg brukte halvt om halvt usaltet smør)
400 gr Philadelfiaost el. kremost naturell
5 dl melis

Raspet skall og juice fra 2 lime

Dette gjør du:
1. Skru ovnen på 180 grader.
2. Bland mel, bakepulver, bikarbonatet (natron), malt kanel, malt muskat og salt sammen i en medium stor bolle.
3. Bland deretter sukker, brunt sukker, egg, olje og melk sammen med håndmikser på medium styrke til blandingen er luftig, men tykk.
4. Så blander du det tørre og det våte sammen på lav styrke.
5. Nå blander du gulrot og 2 dl hakkede pistasjnøtter inn med en sleiv.
6. Fordel røren i den smurte formen og stek kaken i 45-50 min.
Om du heller vil lage cupcakes blir dette ca. 24 cupcakes og skal stekes i 16-18 min.

Når kaken er i ovnen lager du kremen.

7. Pisk det romtempererte smøret sammen med 2dl melis til det blir hvit.
8. Pisk inn philadelfiaosten og det limeskallet. og 2 ss limejuice. Ha 1 dl melis oppi. Smak deg til den smaken du helst vil ha. Liker du at det er syrlig heller du mer juice oppi og vil du ha den mer søt tar du mer melis oppi. Kremen skal få en fast konsistens til slutt så ikke hell for mye juice oppi.


Denne kremen er helt nydelig og vil passe godt sammen med vaniljekake/cupcakes også.


La kaken kjøle seg helt ned før du tar den ut av formen. Jeg ventet ikke og da ble formen litt ødelagt. Men siden jeg skulle ha krem på gjorde det ingenting.


Fordel kremen på kaken med en slikkepott og pynt med den resterende dl med pistasjnøtter oppå. 


Server og nyt!



Min søster var fornøyd og det tror jeg de andre på festen også var.

Denne kaken er så myk, saftig, syrlig og søt at du kommer til å ville spise hele. Perfekt som lørdagskos. Jeg lover!

Klæm Caroline

6 kommentarer:

  1. Herlig! Den kremen ser ubeskrivelig KREMETE ut.

    Naaaam.

    SvarSlett
  2. Å, nå fikk jeg SKIKKELIG lyst på kake... Elsker gulrotkake, så denne må jeg prøve!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott!! Om du prøver den gi meg gjerne en lyd om hva du synes!

      Slett
  3. Åh, nam! Nå vet jeg hvor pistasjnøttene jeg har liggende skal ta veien...

    SvarSlett
    Svar
    1. Lurt Fru Lou! Jeg kan garantere at det blir et bra bruk av pistasjnøttene. Ha en strålende lørdag!

      Slett