Mine sider

onsdag 18. juli 2012

Solbærcupcakes med limeostekrem

Disse cupcakene med solbær curd og limeostekrem er helt himmelske. Jeg lover! Friske smaker som passer godt på en fin sommerdag.

Selve cupcakene er vaniljecupcakes med vanilje yoghurt istedetfor melk og det gjør at de blir saftige.  Et stort pluss er at disse kan lages opptil to dager i forkant i en lufttettbeholder og være like gode den dagen du skal ha dem. Og det passer bra når man skal lage flere kaker til samme dag. Det eneste du må huske på om du lager de noen dager i forveien er at de ikke kan stables oppå hverandre under oppbevaringen. Dette fordi cupcakene er så saftige at de vil sette merker under cupcaken som står oppå. 

Selve kremen er den samme kremen som jeg laget til gulrotkaken til min søsters bursdag. Den er søt og syrlig på en gang. Og sammen med solbærcurd er smaken helt herlig!

Dette trenger du:

Vaniljecupcakes
ca. 24 stk medium

350 g mel
35 g maizena
450 g sukker
250 ml vaniljeyoghurt
1 ss. bakepulver
1/8 ts. salt
4 egg
2 ss vaniljens
230 g smør

Limekrem: 250 gr Philadelfiaost
2 dl melis
Raspet skall av en lime
1-2 ts limejuice

Solbærcurd (Blackcurrant Curd) kjøpte jeg på Lerøy på Galleriet i Bergen.
Om du ikke får tak i dette kan du helt fint bruke solbærsyltetøy eller sløyfe det.


Dette gjør du:
Vaniljecupcakes

Sett først ovnen på 160 grader.

Begynn med å sette frem melken, smøret og eggene på kjøkkenbenken. Det er viktig at disse ingrediensene er romtempererte før du begynner å blande de sammen. Da får du et mye bedre resultat. Dette gjelder hver gang du bake.

Bland sammen melet, maizena, salt og bakepulver i en bolle. Rør dette godt sammen. Har du en kjøkkenmaskin kan du blande dette på lav hastighet i ca. 2 minutter.

Så skal smøret oppi, litt etter litt slik at det blir blandet godt inn i det tørre.

Når dette er godt blandet sammen heller du vekselsvis inn melk og egg.
Og deretter skal vaniljeessensen helles oppi.

Fordel muffinsformer oppi et muffinsbrett og fordel røren oppi. Gjerne med en iskremskje, men om du ikke har dette er en fin regel fylle opp 2/3 deler av formen. Da skal røra heve seg akkurat opp til kanten.

Stek dem 20-25 minutter på 160 grader i ovnen.

Mens de er i ovnen lager du kremen. La cupcakene avkjøles før du tar på kremen.

Limekrem

Pisk kremosten sammen med limejuicen, limeskallet
og melisen til den er jevn og fin.

Før kremen skal på må du skjære ut små hull i midten av cupcaken med en kniv eller du kan bruke en eplekjernefjerner. Putt en liten teskje med solbær curden oppi hullet og fordel deretter 1-2 ss med limekrem over. Pynt gjerne med sjokoladehjerter og strø over revet limeskall om du vil.
Sett deg så ned og nyt de sammen med familie og venner. Eller spise alle selv. Your choice!


Klæm Caroline

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for en herlig oppskrift! Søstra mi simpelthen elsker solbær (jeg kan ikke fordra det, så får lage noen uten solbærcurd til meg :p), og jeg elsker å bake, så disse skal definitivt prøves ut! Elsker bloggen din forresten - bare gode oppskrifter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en så flott tilbakemelding Amalie! Håper du og søsteren din koser dere med cupcakene. Gjerne gi en lyd på om de falt i smak. Ha en fin dag videre!

   Slett
 2. Nam! Solbær som er så godt, disse så skikkelig herrlige ut! Håper du har en storartet sommer, Caroline!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! De var riktig herlige også ;) Sommeren har vært fin, med noe skuffende vær. Hva med deg?

   Slett