Mine sider

tirsdag 20. november 2012

Polkagris cupcake

Jeg er en STOOOR fan av polkagris og synes det er supergodt med mørk sjokolade. Og siden jeg kjøpte små søte polkagrisstenger på Åhlens for en uke tilbake har jeg bare tenkt på hva jeg kan bruke dem til når denne cupcaken plutselig datt ned i hodet mitt etter så mange uker med baketørke. Det er så deilig når inspirasjonen plutselig dukker opp igjen. Spesielt deilig er det når kombinasjonen er mørk sjokolade og polkagris!

Dessuten er denne kremen laget uten så mye sukker eller melis og med kremost som gjør at den er litt syrlig mot alt det søte.

Den ser sikker avansert ut, men er egenlig ikke det så der er bare sette i gang!

Dette trenger du:

Cupcakes: 
medium 18 stk

Oppskriften er faktisk en kakeoppskrift. Nemlig min favoritt Devils food cake. Cupcakene trenger bare 18-20 minutter i ovnen. Om du har en favorittsjokolade cupcake kan du helt fint bruke den om du vil!

Ganash:
100 gr kokesjokolade
0,7 dl kremfløte
4 knuste polkagrisstenger

Sjokoladekrem:
200 gr kremost for baking fra Tine
2 ss Sukker (Kan droppes)
3 ss Melk
2,5 dl pisket krem
50 gr smeltet sjokolade
1 ts vanliljeessens (Kan droppes)

Ellers:
6 store polkegrisstenger knust.
24 små polkagrisstenger. (Jeg kjøpte en pose med dette på Åhlens)

Dette gjør du:

Lag cupcakene etter kake oppskriften. Mens de kjøler seg ned lager du glasuren. Disse cupcakene kan godt lages dagen før.
Husk at de bare trenger 18-20 minutter i ovnen og ikke 30 min som kaken krever. Disse cupcakene hever seg ganske lite så fyll formene opp 2/3 deler med røre.

Knus deretter alle de store polkagrisstengene ved å legge dem i en pose og slå med en kjevle. Jeg valgte å ha litt store biter, men du velger selv hvor knust du vil ha de.

Ganash:
Smelt sjokoladen sammen med kremfløten over et vannbad. Rør det godt sammen og la den avkjøles i noen minutter før du dypper kalde cupcakes ned i ganashen slik at toppen er dekket. Gjerne bruk slikkepott eller lignende for å fordele glasuren.

Sjokoladekrem:
Piske først kremen til den er god og stiv. Hell dette over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.
Så pisker du kremosten sammen med melken og sukkeret det er mykt og fint. Rør inn den pisket kremen. (Husk at 2,5 dl pisket krem ikke er det samme som 2,5 dl kremfløte.)
Sett den ferdige kremen i kjøleskapet 15 minutter slik at den blir litt fastere.

Når kremen er klar putter du den i en pose med tippen du ønsker og sprøyt det fint oppe på cupcaken. Jeg valgte å dandere med små polkagrisstenger. Om du ikke finner dette kan du selvsagt la være eller pynte med noe annet.

Så hva synes dere? Er dette noe å lage når kulda setter inn? Ja, sier jeg!

Oja forresten....vi har kjøpt oss vår første leilighet som betyr at i februar skal jeg flytte inn i et dobbelt så stort kjøkken. JippiHURRAjohoooo!

Klæm Caroline
3 kommentarer: