Mine sider

lørdag 4. august 2012

Dobbeltsjokomuffins

Ja, jeg kaller de muffins og ikke cupcakes fordi det er muffins. Disse skal nemlig nytes uten krem eller frosting. Og helst skal de være rykende ferske rett fra ovnen. Rykende varm sjokoladebiter: Yum!

Muffins kjennetegnes på at den ikke er flat oppå, men har en fin og rund topp. Disse muffinsene er enkle å lage og tar 10 minutter å tilberede. De er derfor perfekte å lage sammen med de små i helgen eller å lage rett før besøket kommer om du har dårlig tid.

Jeg går rett på sak.

Dette trenger du til 24 muffins:

Det tørrre:
4,5 dl hvetemel
0,5 dl bakekakao
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ts salt
100 gr kokesjokolade
100 gr hvit sjokolade

Det våte:
1 pisket egg
3/4 dl smeltet & avkjølt smør
2,5 dl melk

Dette gjør du:

Skru ovnen på 225 grader.

Start med å hakke sjokoladen og hell dette i en liten bolle med 1 ss mel. Bland dette godt sammen. Melet gjør at sjokoladebitene ikke synker til bunns når muffinsene stekes.

Bland i en større bolle alt det tørre godt sammen. Bland alt det våte i en annen mindre bolle og pisk egget sammen med med smøret og melken. Hell det deretter oppi sammen med det våte og rør det sammen. Når alt er en klissete deig heller du sjokoladen oppi deigen og rører så alt er fordelt.

Fordel deigen i 24 muffinsformer. Helst ha formene i et cupcakebrett eler bruk dobbelt med muffinsformer slik at de holder formen sin under stekingen.

Stek muffinsene i 16-18 minutter i ovnen eller til de er gyldne på utsiden.
Spis de med en gang eller avkjøl de på en rist til besøket kommer.


Ha en super lørdag!
Klæm Caroline

onsdag 1. august 2012

Pavlova med bjørnebær, blåbær & jordbær

Nå er august kommet og sommerferien er over for denne gang. Ihvertfall for meg. Jeg håper dere har hatt en fin ferie og at dere er uthvilt og klare for hverdagen.
Bloggen har blitt lite oppdatert i sommer, men jeg har ikke ligget på latsiden av den grunn. Jeg har masse godbiter til dere. Starter med denne flotte desserten Pavlova. I følge Wikipedia er Pavlovaen oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova som hadde en danseturne i New Zealand og Australia i 1920-årene. Det er fortsatt krangel mellom de to landene om hvem som har opphavet til denne mareng-desserten. Ikke vet jeg. Alt jeg vet er at denne desserten er veldig god og det holder for meg!

Dette er en dessert som passer veldig godt til sommeren når man har tilgang friske bær.

Dette trenger du:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ss vaniljeessens (evt 1ts vaniljesukker)

Fyllet:
5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem 
300 gr friske bær

Dette gjør du:

Sett ovenen på 250 grader.

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. 
Visp eggehvitene til hard skum i bolle. Husk at både vispen og bollen må være helt rene eller så vil ikke eggehvitene bli stive.
Ha i eddiken mens du visper. Bland sammen sukker og maismel sammen og hell blandingen litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank tilsetter du vaniljeessensen. Om du bruker vaniljesukker tilsetter du dette i sukker og maismel-blandingen. Når marengen er smidig heller du den på bakepapiret ved hjelp av en slikkepott, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen i 1 time. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Bunnen kan lages noen dager i forveien om du vil. Oppbevares da i en luftett boks med bakepapir rundt.

Rett før servering vispes fløten til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær. Jeg strødde også litt hakket sjokolade over.


Nytes i godt selskap!

Klæm Caroline


onsdag 18. juli 2012

Solbærcupcakes med limeostekrem

Disse cupcakene med solbær curd og limeostekrem er helt himmelske. Jeg lover! Friske smaker som passer godt på en fin sommerdag.

Selve cupcakene er vaniljecupcakes med vanilje yoghurt istedetfor melk og det gjør at de blir saftige.  Et stort pluss er at disse kan lages opptil to dager i forkant i en lufttettbeholder og være like gode den dagen du skal ha dem. Og det passer bra når man skal lage flere kaker til samme dag. Det eneste du må huske på om du lager de noen dager i forveien er at de ikke kan stables oppå hverandre under oppbevaringen. Dette fordi cupcakene er så saftige at de vil sette merker under cupcaken som står oppå. 

Selve kremen er den samme kremen som jeg laget til gulrotkaken til min søsters bursdag. Den er søt og syrlig på en gang. Og sammen med solbærcurd er smaken helt herlig!

Dette trenger du:

Vaniljecupcakes
ca. 24 stk medium

350 g mel
35 g maizena
450 g sukker
250 ml vaniljeyoghurt
1 ss. bakepulver
1/8 ts. salt
4 egg
2 ss vaniljens
230 g smør

Limekrem: 250 gr Philadelfiaost
2 dl melis
Raspet skall av en lime
1-2 ts limejuice

Solbærcurd (Blackcurrant Curd) kjøpte jeg på Lerøy på Galleriet i Bergen.
Om du ikke får tak i dette kan du helt fint bruke solbærsyltetøy eller sløyfe det.


Dette gjør du:
Vaniljecupcakes

Sett først ovnen på 160 grader.

Begynn med å sette frem melken, smøret og eggene på kjøkkenbenken. Det er viktig at disse ingrediensene er romtempererte før du begynner å blande de sammen. Da får du et mye bedre resultat. Dette gjelder hver gang du bake.

Bland sammen melet, maizena, salt og bakepulver i en bolle. Rør dette godt sammen. Har du en kjøkkenmaskin kan du blande dette på lav hastighet i ca. 2 minutter.

Så skal smøret oppi, litt etter litt slik at det blir blandet godt inn i det tørre.

Når dette er godt blandet sammen heller du vekselsvis inn melk og egg.
Og deretter skal vaniljeessensen helles oppi.

Fordel muffinsformer oppi et muffinsbrett og fordel røren oppi. Gjerne med en iskremskje, men om du ikke har dette er en fin regel fylle opp 2/3 deler av formen. Da skal røra heve seg akkurat opp til kanten.

Stek dem 20-25 minutter på 160 grader i ovnen.

Mens de er i ovnen lager du kremen. La cupcakene avkjøles før du tar på kremen.

Limekrem

Pisk kremosten sammen med limejuicen, limeskallet
og melisen til den er jevn og fin.

Før kremen skal på må du skjære ut små hull i midten av cupcaken med en kniv eller du kan bruke en eplekjernefjerner. Putt en liten teskje med solbær curden oppi hullet og fordel deretter 1-2 ss med limekrem over. Pynt gjerne med sjokoladehjerter og strø over revet limeskall om du vil.




Sett deg så ned og nyt de sammen med familie og venner. Eller spise alle selv. Your choice!


Klæm Caroline

mandag 16. juli 2012

Sommerterter

På bursdagen min laget jeg blant annet disse søte minitertene som er perfekte til en sommerfeiring. De er herlig små og dekadente.  Jeg brukte formene so man vanligvis bruker til sandkaker. De ser ut som små cupcakeformer i metall.


Dette trenger du:

1 porsjon tertedeig
1,3 dl kremfløte
2,5 dl vaniljekrem
24 friske jordbær (eller annen frukt/bær)

4ss raspet sjokolade


Tertedeigen:
Gir nok deig til en stor pai, 8 små terter eller 24 miniterter

 
5dl hvetemel
200 gr kaldt usaltet smør, skåret i biter
1 stort egg, lett pisket
2 ss sukker
1 ss kald kremfløte
2 ts frisk sitron juice
1 ts salt


Bland mel, smør, egg, sukker, fløte, sitronsaft og salt i en food prosessor og pulser inntil deigen begynner å klumpe seg sammen. (Jeg brukte KitchenAid'n min siden jeg ikke har en food prosessor, funket fint!) Samle det inn en ball, pakk i plastfolie, og avkjøl i en halv time før du kjevler den ut.


Ha terteformene klare. Fordel deigen ut i formene og dytt deigen ned i formene med fingrene. Arbeid raskt. Kjøl formene i kjøleskapet i 15 minutter mens ovnen varmes til 200 °C.
Bruk paivekter når du steker. Du kan bruke bønner eller ris om du ikke har keramiske kuler. Jeg brukte sistnevnte. Ha et lag bakepapir mellom bunnene og paivektene. Stek bunnene i 20 minutter (om du lager miniterter eller 25 min om du lager småterter) eller til bunnene løsner fra formene og de ​​har en gylden farge. Avkjøl dem på en rist. Mens bunnene kjøler seg pisker du fløten i en mellomstor bolle til den har myke topperderetter rører du inn vaniljekremen til kremen er god og jevnTopp hver terte med kremen og pynt med et jordbær. Jeg brukte 2 dessertskjeer (ca. 20 ml) Topp med bær og server. Jeg drysset også litt raspet sjokolade på toppen. De kan godt lages tidligere på dagen også. 


Du kan helt fint lage tertebunnene flere dager i forveien, men ikke ha krem i dem før noen timer før de skal spises. Bunnene kan lett bli myke av kremen etter en stund.


Oppskriften til tertedeigen er opprinnelig fra bloggen The Dogs Breakfast.


Håper dere alle har en fin ferie!
Klæm Caroline

lørdag 14. juli 2012

Hipp hurra for meg!

Jeg har bursdag i dag! Hurra! 
Dagen feires i vakre Lærdal sammen med mann,
barn og gode venner. Heldige meg!

Jeg har rundet hele 31 år. Verken mer eller mindre. Hver bursdag tar jeg meg litt til til å tenke på hva jeg har fått til og hva jeg har opplevd siden sist bursdag. Og etter en tur "down memory lane" kan jeg konkludert med at livet er godt. Blogging er gøy. Jobbe er gøy. Jeg har fin familie og gode venner. Bedre kan det vel ikke bli! Jo, det blir bedre når jeg kan feire med egenlaget pavlova, terter og cupcakes.


Oppskriftene kommer senere. Nå skal jeg ut å feire!

Ha en super dag alle sammen!

Klæm Caroline

Ps: Gratulerer med dagen Kronprinsesse Victoria av Sverige og alle franske der ute!

torsdag 12. juli 2012

Pizza bakt på pizzastein

Dette er nytt for meg. Vel, ikke helt nytt. Jeg har hatt noen middagsinnlegg før som denne og denne. Men det er lenge siden. Jeg har på en måte følt at jeg må holde meg til kaker når bloggnavnet mitt tilsier det. Men pizzabunn er jo baking, eller hva? Jeg var så heldig å vinne en pizzastein av merket Jamie Oliver på Matbloggsentralen en tid tilbake. Og da måtte jeg lage et innlegg om det synes jeg. Synes dere ikke?


Anywho! Jeg fikk nå endelig testet pizzasteinen og den fungerte utrolig bra. Pizzaene ble utrolig gode med sprø og tynn bunn. Pizzasteinen kan visst også brukes til småkaker og brødbaking. Skal teste dette ut ved en senere anledning. Jeg fant oppskriften til bunnen her, men jeg har byttet ut noe av melet med grovt mel. Denne oppskriften kan du godt bruke uten pizzastein også. 

Dette trenger du til 2 medium pizzabunner:

1,5 ts tørrgjær
2,5 dl lunket vann
250 gr siktet hvetemel
125 gr grovt hvetemel
1 ts salt
2 ts olivenolje

Dette gjør du:

Vei opp melet ditt og bland det godt sammen med saltet. Bland ut gjæren i 1/4 av vannet i en stor bolle med en tresleiv. La gjæren løse seg helt opp. Deretter blander du inn 1/3 av melet og blander det godt sammen. Du kan bruke en kjøkkenmaskin til å blande deigen. Jeg bruke tresleiven og det fungerte bra. Tilsett 1 ts olivenolje. Bland inn resten av vannet og melet i to omganger. Om deigen er klissete tilsetter du mer mel. Deigen skal være smidig. For nå skal du elte deigen og det skal gjøres for hånd... i 10 minutter. Ja, da du leste riktig. Om du elter i 10 minutter vil fibrene i melet lengre og det gjør deigen mer smidig når du skal rulle ut bunnene. Måten du elter på er også viktig. Elt deigen ved å slå deigen mot kjøkkenbenken slik at den blir en lang pølse. Bruk så håndflaten din og dytt deigen fra deg, og fold tilbake. Dytt deigen igjen og fold tilbake. Så skal du dreie hele deigen 1/4 omdreininger og gjenta den prosessen i 10 minutter.

Smør en bolle med 1 ts olivenolje og putt deigen oppi med plastfolie over seg. Sett bollen på et lunt sted i 3 timer til deigen har hevet seg det dobbelte.

Del pizzadeigen i 2 deler og form de to pizzabunnene runde med hendene. Dette krever en viss trening står det i orginaloppskriften og det er nok sant. Jeg fikk det ikke til med den første så den ble firkantet. Den andre ble mer vellykket, men litt for tynn i bunnen. Man kan også bruke kjevle på dette. 


Jeg fikk hjelp av dette av to barnehender. Det er fint når de små kan være med å lage mat.


Det blir ikke siste gangen jeg bruker pizzasteinen så jeg skal prøve mer på pizzadeigkasting. 

Jeg har også lest et sted at italienske pizzabunner bruker et spesielt type mel som skal gjøre deigen bedre. Er det noen som vet om jeg kan få tak i dette i Bergen?


Pizzaen ble godt mottat av store og små.

På pizza nr.1 hadde jeg tomatsaus, ost, paprika, cherrytomater, seranoskinke, pepperonipølse.


Pizza nr.2 hadde jeg på tomatsaus, ost, paprika, cherrytomater, squash, ferdigstekt kyllingfilet og pesto.


Jeg beklager kvaliteten på bildene, men jeg har mye å lære når det gjelder actionbilder og middagsbilder. Håper dere kan se gjennom dette mens jeg øver meg. Jeg har lyst å bli flinkere på dette og øving gjør mester.

Ha en fortreffelig torsdag!

Klæm Caroline

tirsdag 3. juli 2012

Nugatticookies

Jeg så bildet av disse cookiene på Pinterest og tenkte at dette må jo være de letteste cookiene å lage.

Opprinnelig krever oppskriften Nutella, men jeg er gladere i Nugatti så jeg valgte å bruke det i stedetfor. Nærmere bestemt Nugatti Krønsy med herlige salte maischips oppi. De er en påleggsversjon av smash vil jeg påstå.  Du kan jo fint velge din favoritt sjokolade/nøttepålegg. Man trenger bare 4 ingredienser: Nugatti, sukker, mel og egg. Kan det bli enklere enn det? Denne oppskriften er hentet fra Tastykitchen sin nettside.

Du trenger:
2,5 dl Nugatti
1,2 dl sukker
2,5 dl mel
1 egg

Dette gjør du:


Pisk egg og sukker sammen til eggedosis.



Sikt melet og hell det over i eggedosisen og bland det godt.


Så skal Nugatti'en oppi. Bland alt sammen godt.

Deigen skal være ganske tørr etter ferdigblandingen.


Rull ut 24 kuler av deigen og fordel de med godt mellomrom.
Trykk kulene ut med undersiden på et glass til de er ca. 3-4 mm flate.

Jeg valgte å strø havsalt over for ekstra kick!

Stek kjeksene på 180 grader i 7-8 grader eller til kjeksen er blitt litt harde.

La kjeksen kjøle seg ned på bakepapiret eller spis dem når de er varme. Det er også godt!



Disse kjeksene ble ikke lenge i kakeboksen så jeg vet ikke hvor lenge de holder seg. Men to dager varer de iallefall!


Klæm Caroline