Mine sider

tirsdag 8. juni 2010

Bursdagskake til Marie

Verdens fineste lillesøster feiret sitt 27ende år 8.juni og jeg ville selvfølgelig lage en marispankake til henne på den store dagen. Hun ønsket seg blåbær og sjokolade fylling. Dette har blitt en spesialitet fra meg og en yndet favoritt hos min familie. Laget den i min nevø Håkon sin dåp også.


Fant fine bokstavlys på lekebutikken på Lagunen.
Det ble hovedpynten denne gangen.


Det ble ikke noe bilder fra selve forberedelsene for jeg hadde litt dårlig tid da jeg lagde kaken. Jeg baker alltid kakebunnen dagen før. Da blir den litt bedre å håndtere. For er den helt fersk faller den ofte sammen når man kal håndtere den. Det neste jeg gjør er å farge marsipanen slik at den er klar til å legges på når kremen er på kaken.
Note to self: Jeg burde ha en silikonmatte og plastkjevle. Jeg bruker melis på underlaget og trekjevlen min nå og det gjør at marsipanen får masse melisflekker på seg. Ikke så bra.Ahhhh....topp bursdagstemning!


Laget også disse kakekulene og noen i lilla (yup LILLA!), men klart å sette de i sola så de smeltet før jeg fikk tatt ordentlig bilde av de. Var helt ute av meg da jeg oppdaget det. Men sånn er livet! Må vel bare prøve å lage de igjen. Mer baking på meg og det gjør jo ingenting!

Caroline

3 kommentarer:

 1. Ser kjempegodt ut, Caroline! :D

  SvarSlett
 2. Nam! Håper det smakte like godt som det ser ut. :) Lurer på hva du finner på til din egen bursdag. Og om jeg kan få smake...
  A.

  SvarSlett
 3. Takk Bente!

  Er faktisk på hytta på bursdagen min, men kan lage en kake til meg selv når jeg er tilbake i BErgen. Og da skal du få smake Aud!

  SvarSlett