onsdag 19. januar 2011
Vaniljeekstrakten er ferdig
Nå er endelig vaniljeekstrakten min ferdig! Den ble mørk og fin etter 8-9 uker inne mørket i kjøkkenskapet mitt.
Det som er fint er at jeg lett kan helle på mer sprit om jeg trenger mer og etterhvert bytte ut vaniljestengene. Jo lenger vaniljestengene er i vil ekstrakten bare bli bedre og bedre. Spriten gjør at ekstrakten har lang holdbarhet. Min egen evigvarende vaniljeekstrakt!
Min ekstrakt inneholder endel vaniljefrø. Om du ikke ønsker å ha dette i ditt ferdige produkt siler du bare vesker gjennom et klesstykke. Jeg synes det er sjarmerende med vaniljefrøene, så jeg velger å beholde dem.
I neste innlegg kan jeg fortelle deg hvordan vaniljeekstrakten smakte, så følg med!
Caroline
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så fin den ble, Caroline! Gleder meg til å høre hvordan den smaker :)
SvarSlettimponert, imponert! Spent på smaken!
SvarSletthei hei!!
SvarSlettNå er jeg kjempe spent på å høre hvordan det smakte!! Jeg vurderer å gjøre dette selv!! :)
klem
Her var mye lekkert Har du prøvd å lage vaniljeekstrakt med brun rom? personlig synest jeg den blir mtye bedre
SvarSlettJeg har hørt at det smaker godt med rom i vaniljeekstrakten. Skal teste det ut neste gang! Takk for fin kommentar!
SvarSlettGENIALT!! men hva er alkohol prosenten på spriten du brukte? er det noe max./min. grense?
SvarSlettSant det er bra!
SlettJeg brukte Absolut Vodka uten smak med 40 %.
De fleste spritene er vel 40% og 60%...
Du kan egentlig bruke hva som helst. Alkoholen fordamper når du bruker den i bakverk. Man kan også bruke rom om du vil ha litt annerledes smak. Jeg har ikke prøvd det ut enda, så jeg vet ikke helt forskjellen.