Mine sider

onsdag 19. januar 2011

Vaniljeekstrakten er ferdig


Nå er endelig vaniljeekstrakten min ferdig! Den ble mørk og fin etter 8-9 uker inne mørket i kjøkkenskapet mitt.


Det som er fint er at jeg lett kan helle på mer sprit om jeg trenger mer og etterhvert bytte ut vaniljestengene. Jo lenger vaniljestengene er i vil ekstrakten bare bli bedre og bedre. Spriten gjør at ekstrakten har lang holdbarhet. Min egen evigvarende vaniljeekstrakt!

Min ekstrakt inneholder endel vaniljefrø. Om du ikke ønsker å ha dette i ditt ferdige produkt siler du bare vesker gjennom et klesstykke. Jeg synes det er sjarmerende med vaniljefrøene, så jeg velger å beholde dem.

I neste innlegg kan jeg fortelle deg hvordan vaniljeekstrakten smakte, så følg med!

Caroline

7 kommentarer:

  1. Så fin den ble, Caroline! Gleder meg til å høre hvordan den smaker :)

    SvarSlett
  2. hei hei!!
    Nå er jeg kjempe spent på å høre hvordan det smakte!! Jeg vurderer å gjøre dette selv!! :)
    klem

    SvarSlett
  3. Her var mye lekkert Har du prøvd å lage vaniljeekstrakt med brun rom? personlig synest jeg den blir mtye bedre

    SvarSlett
  4. Jeg har hørt at det smaker godt med rom i vaniljeekstrakten. Skal teste det ut neste gang! Takk for fin kommentar!

    SvarSlett
  5. GENIALT!! men hva er alkohol prosenten på spriten du brukte? er det noe max./min. grense?

    SvarSlett
    Svar
    1. Sant det er bra!
      Jeg brukte Absolut Vodka uten smak med 40 %.
      De fleste spritene er vel 40% og 60%...
      Du kan egentlig bruke hva som helst. Alkoholen fordamper når du bruker den i bakverk. Man kan også bruke rom om du vil ha litt annerledes smak. Jeg har ikke prøvd det ut enda, så jeg vet ikke helt forskjellen.

      Slett