Mine sider

tirsdag 13. desember 2011

Hvite sjokoladetrøfler med polkagris


Det var egentlig dette jeg skulle lage da jeg byttet om på matfløte og kremfløte og det ble sjokoladekonfekt med bringebærfyll istedet. "De smaker litt underlig, men smaker også utrolig godt", sitat fra testsmakeren her hjemme. Disse er HIMMELSKE og veldig friske i smaken. Og det beste av alt. Enkle å lage. Og det er jo greit på denne tiden av året. Oppskriften fant jeg på bloggen Min lavkarbo mat. Og hvis du lurte, dette er ikke lavkarbo versjonen!

Til ca. 14 stk trenger du:
3 ss Kremfløte (viktig at det er Kremfløte)
120 gr Hvit sjokolade
1 ss Usaltet smør 
3-4 Polkagrisstenger


Dette gjør du:
Vi starter likt som med bringebærkonfekten

Ha smør og fløte i en liten kasserolle og kok forsiktig opp. Pass på at du hele tiden rører.

La det koke i et minutt og ta deretter kasserollen av varmen.

Brekk den hvite sjokoladen i biter og ha det i kjelen. Rør til sjokoladen har smeltet.

Og her stopper likheten med bringebærfyllet. Med kremfløte ble nemlig massen tykk med en gang og ikke flytende som sist.

Hell massen i en form. Formen bør ha plast- eller aluminiumsfolie på slik at det blir lettere å få massen ut av formen etterpå.

Sett massen i kjøleskapet til det er blitt helt stivt. 2-3 timer bør holde. Den kan også stå over natten.


I mellomtiden knuser du polkagrisstengene. Jeg brukte en hammer, men du kan bruke det du har for hånden. Knus dem til den størrelsen du ønsker jeg ville ha litt store biter så jeg lot hammeren bare slå 3-4 slag.

Når massen er klar kan du velge mellom å gjøre to ting. Enten lager du små baller som rulles til ved hjelp av hendene, eller du kan gjøre som jeg. Skjær de opp i biter. Mye enklere og mindre klissete.
Legg firkanten oppi de knuste polkagrisene og bruk en skje til å legge strøsselet oppå firkantene og trykk godt ned med baksiden av skjeen. Grunnen til at jeg bruker skje er at det blir så klissete å bruke fingrene. Men om du foretrekker det funker det bra også.

Så er det bare å servere og nyte denne friske deilige polkagristrøffelen. Den holder seg opptil 10 dager i kjøleskapet...om det er noe igjen etter 10 dager. Ikke her i huset ihvertfall!Og om du ikke liker hvit sjokolade kan du helt fint bruke denne oppskriften. Bare bytt ut den hvite sjokoladen med samme mengde mørk sjokolade.

Ha en fin kveld,
Caroline

6 kommentarer:

 1. Herregud så gott detta både ser ut och låter!!
  Bara måste testat, tackar!!

  SvarSlett
 2. Oj, den var kjapp ;) Takk skal du ha og god testing!

  SvarSlett
 3. Knallstilige! Disse ser FANTASTISKE ut! Å, som jeg elsker polkagriser til jul.

  SvarSlett
 4. Morsomme!! Men helt sikkert også kjempegode! xx

  SvarSlett
 5. Takk Vesle Serena! De var smellgode!

  SvarSlett