Mine sider

onsdag 21. desember 2011

Rudolf - sjokoladeversjonen

Nå er det ikke lenge før jul! Bare tre dager igjen. Tiden går så sinnsykt fort!

Jeg vil gjerne dele med dere det jeg laget som julehilsen til Garman sin barnehage. Nemlig Rudolf! Laget av Dotskjeks og dyppet i sjokolade. Hvem av dere husker vel ikke halloweenversjonen jeg laget for noen måneder siden. Og om du har lyst å lage disse er fremgangsmåten lik. Bare at jeg har brukt ispinner istedetfor runde pinner og mørk sjokolade istedetfor hvit.

Til 20 stykk trenger du:
300 gr mørk sjokolade
20 ispinner
20 Dotskjeks
15-20 gr delfiafett
Hvit sjokolade til øynene (jeg brukte sjokoladepellets fra Odense kjøpt i Sverige)
20 Røde Rudolfneser
Saltstenger

Dette gjør du:
Begynn med å varme opp sjokoladen over vannbad. Og mens du lar sjokoladen kjøle seg ned deler du alle kjeksene i to og legger de på et bakepapir. Så legger du ispinnene oppå delen av kjeksen som har krem på seg.

Når sjokoladen er smeltet og litt avkjølt tar du en halv teskje (ca.) og heller den oppå pinnen.
Forsegl det hele med den andre delen av kjeksen. Nå må du la sjokoladen stivne før du går til neste steg. Har du dårlig tid putter du dem i kjøleskapet.

Når alle kjeksene har en pinne som sitter fast dypper du kjeksen i den avkjølte sjokoladen. Det er veldig viktig at sjokoladen er avkjølt eller så vil kjeksfyllet smelte og kjeksen vil da skli av pinnen når du dypper dem. Bruk en skje eller gaffel til å hjelpe sjokoladen over hele kjeksen.

Om du synes sjokoladen er for tykk kan du bruke litt delfiafett for å tynne den ut. Men vær forsiktig slik at du ikke bruker for mye. Sjokoladen må ikke bli for tynn heller.

Legg den dekte kjeksen på bakepapiret og la den størkne.

Før den stivner helt skal du å putte på øynene og nesen. Jeg har som sagt brukt hvite sjokoladepletter fra Odense som jeg har kjøpt i Sverige. Har du ikke tilgang på dette kan du lage små dotter av hvit sjokolade i forkant.
Pupiler lager du med mørk sjokolade.

Til neser brukte jeg sukkerkuler som jeg har kjøpt på denne butikken på Etsy.

Om du ikke har noe som ligner kan du bruke røde mini Smarties eller store røde nonstop.


Om du vil se flere bilder av hvordan du går frem for å lage dotskjeks på pinne gå til halloweenversjonen å se.Reinsdyr har også horn og disse laget jeg av saltstenger. Jeg klippet de opp og satt de sammen med sjokolade. I etterkant ser jeg at dette ikke var den beste metoden fordi saltstenger er så glatte at sjokoladen ikke holdt seg på og noen av delen datt av om jeg ikke var forsiktig. Jeg må finne på noen annet lurt neste gang. Om du har et bedre forslag til horn gi meg gjerne en lyd!

Jeg har jobbet som en gal frem til nå og skal bruke de siste dagene før jul på å lage julesnop til familie og venner. Jeg vet at det er noe seint for de fleste, men jeg skal prøve å legge det ut på bloggen fortløpende. Noen av oppskriftene er ganske enkle å lage, men sinnsykt gode allikevel!


Ha en flott kveld!
Caroline

2 kommentarer: