Mine sider

torsdag 20. oktober 2011

"This is Halloween....everybody get a scream"

Jeg vil starte dette innlegge med å si at jeg desverre ikke vant Freia sin bakekonkurranse. Det er veldig synd at jeg ikke fikk sjangsen til å ta en tur til NY og på den gøye sjokolade festivalen. Men jeg må jo si meg fornøyd med å komme blant de ti beste da! Ikke hver dag det skjer. Dessuten vant jeg jo ihvertfall et års forbruk av Dronningsjokolade. Hmm....lurer veldig på hvor mye et årsforbruk er. Jeg bruker vel kanskje noe mer enn andre i året kan jeg tenke meg! Hehehe...

Så over til dagens innlegg. Jeg har laget små mumier av Dotskjeks og hvit sjokolade!

Jeg feirer egentlig ikke Halloween, men synes at det er en artig feiring med mye god og gøyal godteri. Folk er så kreative når de lager Halloweensnop. Ta en titt på blandt annet disse bloggernes Halloween kreasjoner Confessions of a Cookbook Queen, Bakerella & Mat på bordet.

Ideén til mumien fikk jeg fra et bilde på Pinterest. Et superenkelt og superartig Halloween godteri som du kan gi til de som ringer på døren for knask eller knep. Eller du kan lage de til Halloweenfesten. 

Det eneste du trenger er dette:

Lollipop-pinner eller ispinner, hvitsjokolade & Dotskjeks evt. den kjeksen du liker best. Men den må være laget av to lag. Jeg skal vise deg hvorfor.

Begynn med å varme opp den hvite sjokoladen over vannbad. Den hvite sjokoladen trenger veldig mye mindre varme enn mørk sjokolade så vær forsiktig så du ikke brenner den.


Mens du lar sjokoladen kjøle seg ned deler du alle kjeksene i to og legger de på et bakepapir. Så skal du dytte pinnen forsiktig inn i kjekskremen. Pass på så du ikke knekker kjeksen i prosessen.


Når sjokoladen er smeltet og litt avkjølt tar du en halv teskje (ca.) og heller den oppå pinnen.Forsegl det hele med den andre delen av kjeksen. Nå skjønner du hvorfor du trenger en todelt kjeks! Nå må du la sjokoladen stivne før du går til neste steg. Har du dårlig tid putter du dem i kjøleskapet.


Når alle kjeksene har en pinne som sitter fast dypper du kjeksen i den avkjølte sjokoladen. Det er veldig viktig at sjokoladen er avkjølt eller så vil kjeksfyllet smelte og kjeksen vil da skli av pinnen når du dypper dem. Bruk en skje eller gaffel til å hjelpe sjokoladen over hele kjeksen.


Om du synes sjokoladen er for tykk kan du bruke litt delfiafett for å tynne den ut. Men vær forsiktig slik at du ikke bruker for mye. Sjokoladen må ikke bli for tynn heller.


Legg den dekte kjeksen på bakepapiret og la den størkne.Før den stivner helt skal du å putte på øynene. Jeg har brukt hvite sjokoladepletter fra Odense som jeg har kjøpt i Sverige. Har du ikke tilgang på dette kan du lage små dotter av hvit sjokolade i forkant.Så skal mummie"klærne" på. Putt resterende sjokolade i en brødpose og klipp enden med en saks. Det er best å klippe av litt og litt og teste ut størrelsen av "strålen" før du pynter kjeksene. For å lage stripene starter du i den ene enden og lager sikksakk mønster. Pass på så øynene er fri. Da er det bare lage pupillen.


Jeg varmet opp litt mørk sjoklade og brukte samme posetrikset som den hvite sjokoladen bare at jeg klippet et bittelite hull.

La dem tørke helt før du eventuelt pakker de inn i cellofan og gir de bort. Enkelt ikke sant?


Happy Halloween!

For mer inspirasjon gå til Halloween konkurransen til Matbloggsentralen.

Ha en god torsdag.

Caroline

18 kommentarer:

 1. Fantastisk fine Caroline!!!
  Synd du ikke vant Freia konkurransen, men kos deg med et års forbruk av sjokolade :))

  SvarSlett
 2. Disse skal jeg lage selv :) Just for the fun of it! Perfekt enkelt og raskt når man har en liten en :)

  Klem fra sør (vandret i dine gamle trakter her forleden.. DET var rart, det :)

  SvarSlett
 3. Må jo gratulere med å være blant de ti beste da!!

  Disse var jo helt geniale og superkule!!

  SvarSlett
 4. Å, de var dødskule! Fantastisk!

  Ett års forbruk av Dronningsjokolade kommer jo godt med uansett! Så fremt du ikke får alt på en gang, og du ikke rekker å bruke opp alt!

  SvarSlett
 5. Så fantastisk fine disse var! :)

  SvarSlett
 6. Mat på bordet: Takk skal du ha Ina! Krysser fingrene igjen jeg da ;)

  Lille: Det er det som er så flott med de. Kjempelett å lage og kan lages selvom man bli avbrutt av en som drar i buksebeinet. Kult at du har lyst å prøve dem! (Oj....det kan jeg tenke meg! Sikkert endel som har endret seg der nå. Burde ta meg en tur sørover snart å kikke selv! :)

  Bakegleder: Takk takk! Er jo flott å være blant de ti valgte da. Skal ikke klage ;)

  Tora: Takker og bukker. Gøy å lage var de også.
  Om jeg ikke rekker å bruke sjokoladen opp får jeg lodde ut resten her på bloggen ;)

  Elisabeth: Takk skal du ha! ;)

  SvarSlett
 7. Disse var knalltøffe! Jeg stemmer på ditt bidrag. :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk Reminiscence! Nå ble jeg glad!

  SvarSlett
 9. jeg gir min stemme til deg! disse var veldig stilige :)

  SvarSlett
 10. Veldig veldig inspirerende! :)

  SvarSlett
 11. utrolig sjarmerende og søte :) så lignende på en annen matblogg her om dagen.Disse var finere.Har stemt på ditt bidrag :)

  SvarSlett
 12. Takk skal du ha Bente. Jeg så et bilde av disse på Pinterest som sagt og synes de var så søte. Hvilken blogg var det du så dem på da? Takk for at du stemte på meg ;)

  SvarSlett
 13. å, så kule mumier. Fin blogg du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen. Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/

  SvarSlett
 14. Takk for det My Littel Kitchen. Du har også en veldig bra blogg. Kjempefine bilder og gode oppskrifter!

  SvarSlett