Lagde noen fantastiske brownies i overigår som jeg bare må dele med dere! Jeg har alltid vært veldig har å gjøre fornøyd når det kommer til brownies fordi jeg synes at konsistensen er like viktig som smaken. Noen brownies er litt for luftig og andre er for lik vanlige sjokoladekaker. Men ikke denne... Denne brownien er så fantastisk mektig, saftig & seig. Og det er den seigheten jeg har letet etter i en brownies. Får å få en saftig og seig brownie må man ha riktig oppskrift, men også riktig temperatur på ovnen. Og jeg har i denne oppskriften funnet min kronjuvel av en brownie. (Som dere nå sikkert skjønner synes jeg denne kaken er utrolig god!) Den er faktisk enda bedre om du lar den stå over natten i kjøleskapet. NAM!
Trippelbrownies
Dette trenger du:
175 gr usaltet smør
200 gr mørk sjokolade (helst 70%)
3 egg
3,5 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 ss kakao
100 gr hakket, hvit sjokolade
100 gr hakket, melkesjokolade
Dette gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt deretter smøret og den mørke sjokoladen i en liten kjele. Samtidig pisker du eggene og sukkeret til en lett eggedosis før du blander det sammen med den flytende sjokolademassen. Tilsett mel og kakao, balnd godt. Rør tilslutt inn den hakkede sjokolade før du heller røren i en liten, bakepapirkledd langpanne. Stek den i 35 minutter. Brownien skal da ha en sprø topp, men være saftig under. La den stå å hvile seg 15 minutter før du serverer den. Eller sett den i kjøleskapet og glem den til dagen etterpå...om du klarer!
Oppskriften kommer fra en bok som heter "Brownies" og er skrevet av Ingrid Wikholm.
Det kan være at du bør halvere oppskriften, du kommer til å ville spise opp alt etter første bit!
Ha en super lørdagskveld,
Caroline
Wow! De så bare kjempefantastiskegode ut!!
SvarSlettSuper fine bilder også!!
Takk for det Ina!
SvarSlettPs: De er faktisk kjempefantastiskgode! ;)
Åhoi, DET så ikke fælt ut ;-)
SvarSlettHei, Ina fra Matbloggsentralen her. Kan du sende oss et bilde av innlegget som kommer i avisen, som du tipset oss om? Da kan vi skrive et innlegg om det på Matbloggsentralen. :)
SvarSlettmatbloggsentralen@gmail.com
Spiseskje: Det kan jeg love deg at det ikke var! Altfor godt til å lages ofte ;)
SvarSlettIna: Jeg har sendt deg en mail! ;)
Den så jo heeelt syk ut.
SvarSlettHvis du har lyst til å prøve en annen fantastisk brownie vil jeg anbefale Jamie Oliver's Bloomin Brilliant Brownies.
http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/bloomin-brilliant-brownies
Hvis jeg lager denne så forsvinner den på et blunk. Utkonkurrerer alle andre brownies lett!
Nå vet jeg ikke med denne da, men du må prøve! Prøøøv!! :D :D Jeg veet du viiil!!
Disse ser super super gode ut. Skal definitivt prøve denne oppskriften. Takk
SvarSlettHehe Tora!
SvarSlettJeg er alltid på leting etter nye oppskrifter. Iallefall på brownies. Så takk for linken. Den skal testes ut neste gang suget etter brownies oppstår. Forresten: digger bloggen din om lakris!
myfoodpassion: Takk for at du stakk innom og at du la igjen en så hyggelig kommentar!
Hei!
SvarSlettDenne browniesen er bare kriminelt god! Har laga den flere ganger (i glutenfri variant), knallsuksess! Legger ut oppskrift i dag, og linker selvsagt til deg :))
Ha en strålende helg.