Jeg elsker ostekake, men av en eller annen grunn har jeg aldri laget det før. Jeg skjønner ikke helt hvorfor siden det er jo ganske så enkelt! Men det finnes jo endel forskjellig oppskrifter. Så hvilken oppskrift skal man velge? Jeg surfet nettet og valget mitt falt på oppskriften til Kristin fra bloggen Kristins Middagstips. Opprinnelig hadde oppskriften bixitkjeks i bunnen, men jeg liker Digestive bedre så brukte det istedetfor. Istedetfor kremost med mandarin & ananas-smak brukte jeg Philadelfia orginal.
Dette trenger du:
1 pk Digestive-kjeks
125 g smør
3 dl kremfløte
2 bokser crème fraiche
250 gr Philadelfia kremost
2 pk sitrongelé
2 x 1,5 dl kokende vann
+ 1 pakke gele på toppen om man ønsker det
Dette gjør du:
Start med å smelte smøret. Så skal du knuse alle kjeksene.
Jeg bruker en stavmikser med en sånn tilleggskutter eller hva det heter. Du kan også knuse dem for hånd. Putt da alle kjeksene i en pose. Slå de mot benken eller knust de med hendene. Uansett skal du nå ha smuldret kjeks som igjen skal blandes med smøret.
Bland det godt sammen med en skje.
Når alt er blandet skal du helle dette oppi springformen din. Bruk skjeen til å dytte massen ned i formen slik at det du får en fast bunn. Når du er ferdig setter du dette i kjøleskapet for kjøling mens du begynner på ostekremen.
Til ostekremen begynner du med å piske krem.
Mens kremen piskes blander du Philadelfiaosten sammen med Créme Fraiche til en fin krem.
Bland så dette sammen med den pisket kremen.
Jeg brukt kjøkkenmaskinen til dette også, men jeg byttet fra ballongvispen til flatvispen og hadde på den laveste hastigheten. Dette gjorde jeg for at kremen ikke skulle piskes mer og for at de to delene skulle blande seg godt sammen. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du gjøre dette helt fint for hånd.
Nå skal du lage gelèen som skal oppi kremen. Dette glemte jeg helt å ta bilde av, men så står jo prosessen på gelépakken også. Så følg de instruksjonene, men husk å bruke riktig mengde med vann.
Hell så den ferdige geléen nedi kremen mens du blander og rør dette videre til alt er godt blandet sammen.
Da gjenstår det bare å helle kremen oppi formen med kjeksbunnen. Fordel kremen med en slikkepott.
Så kommer den vanskelige delen... ventingen på at den skal bli ferdig! Den må stå i kjøleskapet 4t +.
Etter 2 timer heller du på en pakke gelé til. Om du også ønsker dette må du huske på at geléen bør være nogenlunde avkjølt før du heller den på ostekremen.
Nyt kaken som den er eller sammen med friske bær.
NAM! Takk Kristin for en god oppskrift!
Caroline
125 g smør
3 dl kremfløte
2 bokser crème fraiche
250 gr Philadelfia kremost
2 pk sitrongelé
2 x 1,5 dl kokende vann
+ 1 pakke gele på toppen om man ønsker det
Dette gjør du:
Start med å smelte smøret. Så skal du knuse alle kjeksene.
Jeg bruker en stavmikser med en sånn tilleggskutter eller hva det heter. Du kan også knuse dem for hånd. Putt da alle kjeksene i en pose. Slå de mot benken eller knust de med hendene. Uansett skal du nå ha smuldret kjeks som igjen skal blandes med smøret.
Bland det godt sammen med en skje.
Når alt er blandet skal du helle dette oppi springformen din. Bruk skjeen til å dytte massen ned i formen slik at det du får en fast bunn. Når du er ferdig setter du dette i kjøleskapet for kjøling mens du begynner på ostekremen.
Til ostekremen begynner du med å piske krem.
Mens kremen piskes blander du Philadelfiaosten sammen med Créme Fraiche til en fin krem.
Bland så dette sammen med den pisket kremen.
Jeg brukt kjøkkenmaskinen til dette også, men jeg byttet fra ballongvispen til flatvispen og hadde på den laveste hastigheten. Dette gjorde jeg for at kremen ikke skulle piskes mer og for at de to delene skulle blande seg godt sammen. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du gjøre dette helt fint for hånd.
Nå skal du lage gelèen som skal oppi kremen. Dette glemte jeg helt å ta bilde av, men så står jo prosessen på gelépakken også. Så følg de instruksjonene, men husk å bruke riktig mengde med vann.
Hell så den ferdige geléen nedi kremen mens du blander og rør dette videre til alt er godt blandet sammen.
Da gjenstår det bare å helle kremen oppi formen med kjeksbunnen. Fordel kremen med en slikkepott.
Så kommer den vanskelige delen... ventingen på at den skal bli ferdig! Den må stå i kjøleskapet 4t +.
Etter 2 timer heller du på en pakke gelé til. Om du også ønsker dette må du huske på at geléen bør være nogenlunde avkjølt før du heller den på ostekremen.
Nyt kaken som den er eller sammen med friske bær.
NAM! Takk Kristin for en god oppskrift!
Caroline
Jeg bruker en oppskrift som mange sier er veldig god.Jeg spiser ikke så mye av den selv for er litt lei.
SvarSlett3/4 pk kjeks bixit eller den andre.
smeltet smør.
Sett dette i fryseren en times tid.
bland derretter
1 fløte
1 lettrømme
1 pk kremost med mandarin og annans.(gir ikke noe spesiell smak,men litt)
1dl sukker
1 ts vanilkesukker
2 pk gele med halvpraten av vannet bare.
Hell oppå kjeksen og sett i kjøleskapet ett par timer.
om man vil ha gele på toppen tar jeg 1 pk gele med halvparten vann.
Takk for at du deler Anonym! Skal teste denne ut neste gang ;)
SvarSlettMm nam!
SvarSlettSå nydelig ut!
I bunn bruker jeg Gjendekjeks og Bixit 50/50 og kanel og muskat. Da blir den litt krydret og det synes jeg er veldig godt. Erstatte Bixit med Digestive :O :O :(
Haha, neida. Fine bilder også! Ostekake er deliiichh!
Nja Tora, jeg synes Digestive er best! Hehehe....
SvarSlettHei, kom over bloggen din for et par dager siden - og jeg er helt betatt! Blar og blar, du har en fantastisk blogg! ;)
SvarSlettJeg har allerede laget snickersene dine, og skal bryne meg på denne i morgen. Men hvor lenge mener du den kan oppbevares? :)