Mine sider

lørdag 17. mars 2012

Påskesnop - sjokoladeskje

Jeg har blitt hekta på alle enkle ting man kan lage på kjøkkenet og etter suksessen med sjokoladeskjeene til alle hjertersdag tenket jeg at de kunne være like fine å lage til påske.

Enten pynt dem som orginalen eller lag noen med mer påsketema. Jeg ble inspirert til denne etter en tur på Pinterest. Et flott sted å bli inspirert på. Gjerne følg meg på Pinterest om dere vil! Så følger jeg dere tilbake. Er så fint å se hva som inspirerer andre. Om du ikke er en "pinner" start i dag. Du vil elske det!

Du trenger:
200 gr kokesjokolade
ca 20 gr strøssel
Små "påskeegg" i fine farger
8 skjeer, plast eller metall

Dette gjør du:

Varm sjokoladen over et vannbad.

Legg frem alle skjeene du vil bruke slik at de er klare.

Når sjokoladen er smeltet rører du godt rundt slik at alle klumper er ute.

Gjør klar påskeeggene og strøsselet.


Dypp skjeene oppi sjokoladen og fyll skjeen før du legger den på et bakepapir.

Stikk tre egg nedi sjokoladen og stø godt med strøssel over.

La de stå og tørke i 1-2 timer.


Sønnen min elsket disse. Han plukket først av "eggene" og sleiket i seg sjokoladen. Det holdt nesten gjennom hele filmen og uten så mye søl. Det er jo en bonus!

Om du skal gi dem til besøk eller ungene anbefaler jeg å bruke skjeene du har i skuffen. Om du har lyst å gi de bort bruker du engangsskjeer og pakker de inn i cellofan med en fin sløyfe på.

Dette var et lite enkelt triks som små barnehender lett kan gjøre også og som de kan gi bort til vennene i barnehage til påske!

Ha en fin lørdag!

6 kommentarer:

 1. Super søte! :D Blir definitivt lagd og gitt bort i år, istedet for (kjedelige) påskeegg med smågodt.. Selv om smågodt er digg det også da :)

  SvarSlett
 2. Takk for det Janne Kristin! Det er kjekt å høre at du kommer til å lage dem. Som sagt ble poden kjempeglad og overrasket da han fikk en på lørdag.

  SvarSlett
 3. jeg prøvde akkurat å slikke på dataskjermen, så godt ser det ut :)

  SvarSlett
 4. Veeeeldig bra! Disse skal jeg lage til barna i barnehage, hvis det fremdeles er lov å gi godteri da! Også synes jeg at bildene med de sterke fargene som bakgrunn er veldig kule :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I bhg til sønnen min er det helt greit med litt sukker i ny og ne heldigvis. Det blir jo som oftest bare en bit nå og da. Takk for bildeskryt!

   Slett