Mine sider

torsdag 16. juni 2011

Appelsin med kesam


Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på noe nytt på dessertfronten. Og siden det er torsdag i dag tenkte jeg at det måtte noe sunnere til enn muffins. Noe som er lett og kjapt å lage og som ikke krever så mye planlegging. Dette er hva jeg fant på kjøkkenet mitt:


En appelsin
80 gr mager kesam
6 stk Digestive kjeks
Vaniljepulver
Kanel

Du kan bytte ut omtrent alle disse ingrediensene om du vil. Istedenfor mager kesam kan du bruke vaniljekesam eller vaniljeyoghurt. Annen frukt kan byttes mot appelsinen. Kanelen har jeg valgt fordi jeg liker appelsin med kanel.

Del opp appelsinen i skiver. Rør en halv teskje med vaniljepulver i kesamen. Smak deg frem. Mager kesam er ganske så surt/syrlig og du skal smake litt vanilje gjennom den syrlige smaken. Deretter legger du appelsin og kesam lag for lag begynn med appelsin og avslutt med kesam i et glass. Etter hvert kesamlag strør du litt kanel. På toppen av dette knuser du digestive kjeks.


Desserten serves posjonsvis i et glass. Jeg har brukt et whiskeyglass fra Rosendahl.


Her ser du lagene av appelsin og kesam.


Deilig knasende kjeks på toppen. Med litt kesam og kanel som pynt.


Dette smaker herlig på en torsdagskveld og er enkel å lage.

Håper du har en fin kveld,
Caroline

4 kommentarer:

 1. Hvor kjøpte du vanilje pulver?
  BTW: desserten ser nydelig ut :)

  SMH

  SvarSlett
 2. Hei! Og takk for at du stakk innom bloggen min.

  Du finner det i helsekostbutikker. Jeg har ihvertfall funnet det hos de fleste i Bergen, så jeg regner med at de fleste helsekostbutikker i Norge har vaniljepulver. Håper du finner det!

  SvarSlett
 3. hahaha!! SE: http://www.hungryhappenings.com/2011/05/how-to-make-pink-fuzzy-slipper-cookies.html Jeg holdt på å le meg i hjel:D

  SvarSlett
 4. Ja, de var superartige/rare! At man i det hele tatt kommer på å lage noe slikt. Hehehe!

  SvarSlett