Mine sider

fredag 10. august 2012

Brownies med saltstenger & peanøttsmør

Jeg og Garman (snart tre) har vært hjemme i 2 uker med vannkopper nå. Ikke noe gøy å være hjemme så lenge. Hverken for han eller meg. Etter at feberen ga  seg har han nesten gått på veggen. Vi har hatt noen lufteturer, men man skal jo helst ikke være ute blant folk med dette. 

Så om man er mye hjemme kan man jo bruke tiden til baking. Ofte er Garman med å baker, men siden han er syk er han litt utålmodig av seg. Denne kaken er veldig lett å lage, så derfor tenkte jeg at jeg hadde tid til å ta ordentlig bilder av prosessen og  resultatet. Men dengang ei... En utålmodig liten en som står rundt beina og vil ha oppmerksomhet gjorde at bildene ikke ble de beste. Men jeg håper dere kan se på disse bildene at denne kaken er YUMMY! 

Denne kombinasjonen er et resultat av at jeg ikke kunne dra på butikken men måtte bruke det jeg hadde i skapet. Det er gøy å lage noe så godt uten at det var planlagt. Jeg rett og slett elsker når bake-eksperimentering går så bra!

Dette trenger du:

1.topping:
100 gr saltstenger
60 gr smeltet smør
2 ss brunt sukker

Brownies:
175 gr usaltet smør
200 gr mørk sjokolade (helst 70%)
3 egg
3,5 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 ss kakao


2.topping:

3 dl Kremet peanuttsmør
1 dl melis


Dette gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader. 
Start med å knuse saltstengene. Du kan knuse de til masse småbiter eller i store biter. Jeg valgte store biter denne gangen. Bland dette med det smeltede smøret og legg det i bunnen på en smurt ildfast form. Jeg smurte bunnen med smør. Sørg for at alt er jevnt fordelt før du strør over det brune sukkeret. Om du ikke har brunt sukker kan du helt fint bruke hvitt sukker.

Så skal du lage browniene. Smelt smøret og den mørke sjokoladen i en liten kjele. Samtidig pisker du eggene og sukkeret til en lett eggedosis før du blander det sammen med den flytende sjokolademassen. Tilsett mel og kakao, bland godt. Hell røren over saltstengblandingen. Stek den i 35 minutter. 

Ca. 3 minutter før brownien er ferdig i ovnen varmer du opp peanøttsmøret i en liten kasserolle. Når dette er klumpefritt og en jevn smørje blander du inn melisen godt.

Ta ut brownien fra ovnen og fordel peanøttsmøret utover. Sett formen i kjøleskapet i ca.2 timer før du skjærer den opp i biter. 

Denne er veldig mektig og minner litt om fudge. 

Dette ble en utrolig god kake som holder seg lenge i kjøleskapet. Om du klarer å la være å spise den opp første dagen!

Klæm Caroline

5 kommentarer:

 1. Å kjære... ber herved om tillatelse til å herme og servere denne i bursdagsselskap til helga:) Nam.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Ja, herm i vei! Gi meg gjerne en lyd på hvordan den ble mottatt :)

   Slett
 2. Hei igjen. Kaka ble godt mottatt, og det var spennende med saltstenger i. Veldig god, og frister til gjentakelse. Tusen takk for tipset:)Nå må jeg jammen til med snickers også ser jeg. Mmmm:) Han en fin søndagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott! Veldig kjekt av deg å gi meg en tilbakemelding. De Snickersene er utrolig gode så de må du prøve deg på! Ha en super søndagskveld du også!

   Klæm Caroline

   Slett

 3. افضل شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة تنظيف شقق بالدمام شركة تنظيف شقق بالدمام
  شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
  شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام
  شركة تنظيف بالخبر شركة تنظيف بالخبر
  افضل شركة نقل عفش بالاحساء افضل شركة نقل عفش بالاحساء
  شركة كشف تسربات المياه بالاحساء شركة كشف تسربات المياه بالحساء

  SvarSlett