Mine sider

tirsdag 28. august 2012

Eltefritt brød

Jeg sier det en gang for alle. Denne oppskriften er genial! Genial sier jeg!

Jeg har aldri vært fan av å bake brød eller annen gjærbakst fordi det alltid tar så lang tid å lage. Vel, dette brødet tar nok lengst tid å lage. Men til gjengjeld er det superenkelt og veldig VELDIG godt brød.

Jeg har lest om Ina sine oppskrifter på eltefritt brød (no knead bread) på bloggen Mat på bordet lenge og har vært imponert over hvor godt det ser ut og hvor fine bildene blir. Men jeg har alltid tenkt at jeg aldri i verden kommer til å klare å lage noe slik. Men der tok jeg feil.

Dette trenger du:

500g hvetemel
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
400 ml vann
Evt. frø om du ønsker det


Dette gjør du:

Det aller beste med dette er at Ina har laget en film om hvordan du lager dette. Det er slik jeg lærte meg å lage brødet. Ta en titt!Jeg merket at etter bare å ha bakt brødet 2-3 ganger lærte jeg meg alle trinnene utenat. Lag brødet! Du vil ikke angre. Bare så så fint brødet blir!

Ha en super dag!
Klæm Caroline

7 kommentarer:

 1. Åh! Blir jo ikke stort mer inspirerende enn dette! Wow! Nå MÅ jeg jo prøve, synes det er så fint å fylle leiligheten med lukten av nybakt bakverk! Jeg skal slenge inn en hilsen til Ina også! Den videoen var superinformativ, selv uten lyd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må bare prøve det! Så enkelt og altfor godt for sitt beste. Det verste med dette brødet er at det blir spist opp så fort at man hele tiden må lage nytt. Jeg setter en deig omtrent annenhver dag. Men det er verdt det. Litt sånn luksus i hverdagen og det liker vi!

   Slett
 2. Fine bilder! Så veldig godt ut. (Og det vet jeg jo at det er ogs... :-) )

  SvarSlett
 3. Hei på deg !!
  Nå har jeg saumfart bloggen din siden jeg oppdaget den i helga. Lista over "must-have" er lengre enn den har vært på lenge lenge. Gleder meg vilt til å prøve oppskrifter og ikke minst følge deg videre med denne bloggen !!!

  Lykke til videre !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Åh, for en hyggelig melding jeg fikk fra deg! Kjempegøy at bloggen min inspirerer deg og at du ønsker å følge meg videre.

   Ha en strålende dag!
   Klæm Caroline

   Slett
 4. Hei!:)
  Eg sitter å koser meg med bloggen din nå! Eg får så masse inspirasjon og tips. Gleder meg til å prøve ut forskjellige oppskrifter! Du er kjempeflink og kreativ.
  Hilsen Lotte

  SvarSlett