Mine sider

torsdag 23. august 2012

Eple dyppet i sjokolade

Da var jeg tilbake på sjokoladen igjen! Denne gangen med sammen med eple i biter. Denne enkle og deilige epledesserten oppdaget jeg på den flotte bloggen Reminiscensce Kitchen. Disse er helt perfekt å ha i bursdag og du skal ha et kakebord. Eller de passer til middagsbesøket.

Dette trenger du:

Epler
Grillspyd
Sjokolade,smeltet
Mandler/hasselnøtter, grov hakket
Frøblanding
Strøssel av ymse slag

Dette gjør du:

Vask eplene før du skjærer dem i biter. Jeg skar noen av dem som tverrsnitt og noen i mindre biter. De store bitene ble for stor for små barn og siden veslemann skulle ha med dette i barnehagen var det fint å lage de i mindre biter også.

Dytt den spisse delen av grillspydet inn i eplet og dypp eplet ned i sjokoladen.

Bruk gjerne en skje til hjelp. Strø strøsselet eller de hakkede mandlene over sjokoladen før du legger dem til "tørk" på et bakepapir.

Nytes med en gang eller senere på dagen. Siden eple er skjært opp holder de bare i 2 døgn maks. Men de tar så lite tid at du helt fint rekker å lage de rett før gjestene kommer.

Enkelt og godt. Og veldig frisk!

Klæm Caroline

13 kommentarer:

 1. nam nam!! Disse var herlige! Eg laget noe lignende med hele epler da ungene var små, til bursdag. men genialt å dele opp! Da spises de ivertfall opp;) Her er forresten en link til sånn topping eg brukte. Klem Lisbeth http://veronikaslillematkrok.blogspot.no/2011/07/cupcakes-med-vaniljeglasur.html

  SvarSlett
 2. Se her ja, disse ble jo knallfine! Nydelige bilder også. Takk for hyggelig omtale :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Det er så gøy å lage ting som ikke tar så lang tid innimellom. Takk for flott inspirasjon.

   Slett
 3. Er det helt feil å ville ha disse til alle måltider fra nå av?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig lite feil Tora! Det kan jo kjempesunt! Iallefall de uten strøssel ;)

   Slett
 4. Midt i blinken for snart er det en 2-åring som skal ha barnebursdag hos oss :) Veldig fine å se på også. Og så koselig bloggen din har blitt nå, føler nesten at jeg skal på hytta når jeg stikker innom! Ha en fin dag!
  Serena

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhhh...takk for koselig tilbakemelding Serena! Jeg vil gjerne sammenlignes med hytten din ;)

   Jeg er glad for at du ble inspirert til 2-årsbursdagen som kommer nå. Jeg har snart en 3-åring i hus og har begynt å planlegge. Disse er jo enkle, fine og gode. Det er jo tre ting på en gang det ;)

   Slett
 5. Jeg bare DIGGER bloggen din! Er det no jeg vil lage, som ikke er det samme gamle som alle andre lager og som imponerer litt, så er det bare å klikke seg inn her. Hadde bursdagselskap i dag og lagde disse, å de var en STOR hitt! For både store å små! De er jo suuper gode!!

  Så kjære du, du må for all del ikke slutte å blogge! For da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre :p :)
  Hilsen en STOR fan! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Å Line! Dette er en av de mest generøse kommentaren jeg har fått på bloggen. noen gang tror jeg :) Det var kjempekoselig å komme inn her etter en hektisk uke å lese den. Takk! Jeg er kjempeglad for at bloggen min kan skape så mye glede. Tusen takk for at du følger meg.

   PS: Jeg har ingen planer om å slutte å blogge. Det er jo så gøy!

   Slett
 6. hvilke sjokolade bruker du? kan man bruke vanlig freia melkesjokolade?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan velge hvilken som helst sjokolade du vil på disse :)

   Slett