Denne oppskriften må planlegges for å lages, for ikke alle ingrediensen har man i skapet til enhver tid.
Da tenker jeg på ingredienser som Marshmallow Fluff:
Og haugevis av Smørbukk:
Og så måtte jo oppskriften oversettes. Den inneholdt nemlig erke-amerikanske måleenheter som var litt forvirrende. (dere som følger meg på facebook har kanskje fått med dere noe av frustrasjonen min rundt dette :). Men jeg har etter mye om og men laget deilige Snickers.
Lyst å prøve du også?
Dette trenger du:
ca.20 x 30cm panne. Enten en aluminiumsform kjøpt på butikken eller en ildfastform som du kler med aliminiumsfolie eller plastfolie.
Nederste sjokoladelaget:
200 gr Melkesjokolade
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
Nougaten:
60 gr usaltet smør
2,5 dl sukker
4 ss Vikingmelk
3,75 dl (ca. 1 glass) Marshmallows Fluff (fåes kjøpt i enkelte matbutikker som feks. Lerøy i Bergen)
(red. om du ikke finner Fluff i butikken din har jeg fått tips fra en leser om at smeltet marshmallows kan ha samme nytten.)
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
1 ss Vaniljeessens
150-200 gr Peanøtter
Karamellen:
300 gr Smørbukk
4 ss Vikingmelk
Øverste sjokoladelaget:
200 gr Melkesjokolade
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
4 ss Kremet peanøttsmør (dette kan droppes)
Dette gjør du:
Smelt melkesjokoladen og peanøttsmøret i en kjele på lav til middels varme. Pass på så det ikke blir for varmt. Da kan sjokoladen lett brenne seg og det er ikke godt.
Hell sjokoladen i formen og fordel den godt. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
Smelt melkesjokoladen og peanøttsmøret i en kjele på lav til middels varme. Pass på så det ikke blir for varmt. Da kan sjokoladen lett brenne seg og det er ikke godt.
Hell sjokoladen i formen og fordel den godt. Sett den i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
I mellomtiden skal du lage nougaten.
Så blander du dette med sukkeret og Vikingmelken.
Kok dette på middels varme til alt sukkeret har løst seg opp og la det koke i 5 minutter til. Husk å røre av og til.
Tilsett Marshmallow Fluff, peanøttsmør og vaniljeessensen.
Marshmellowfluff er utrolig klissete. Den eneste måten å få det ut av glasset er med en slikkepott fant jeg ut. The hard way.
Rør godt til alt er blandet sammen. Ta kasserollen av varmen og rør peanøttene inn og hell alt sammen over den stivnede sjokoladen.
Sette dette på nytt inn i kjøleskapet og la det stå til det er stivnet.
Dette også i en ren kasserolle. Det blir mye kasseroller med denne oppskriften. Jeg vasket min mellom hvert lag for jeg orket ikke tanken på masse kasserollevasking etterpå.
Karamellen kan lages selv også om du har tid og ork. Her en oppskrift på karameller.
Du må passe på karamellen hele tiden så den ikke brenner seg. Jeg sto nok i 10-12 minutter å rørte til alt var smeltet.
Hell karamellen over den stivnet nougaten. Sett dette tilbake i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen og peanøttsmøret som utgjør det siste laget.
Sett det kaldt en stund før du skjærer opp bitene med en skarp kniv.
Jeg satte den i fryseren i 15 minutter for å være helt sikker på at den var stivnet. Jeg følte at det var lettere å kutte den opp da også.
Jeg laget også noen snickers med sjokolade rundt.
Jeg bruket mørk sjokolade som jeg varmet i et vannbad og dyppet noen iskalde biter oppi.
Neste gang tror jeg at jeg vil ha vaniljebønner i nougaten fordi jeg tror det vil smake nydelig sammen med peanøttsmaken.
Klæm Caroline
Wow! Siiiiiikle ;) så digg det såg ut! Og eg elska innpakkinga på dei siste bileta :) Lenge leve estetikken! :Dm
SvarSlettTakk for det Lina! Estetikken er viktig vet du ;)
SlettSKRIK!
SvarSlettSe på dem da, Caroline, din lille forføreske! Fine, fiine bilder, spesielt lekre ble de når du dekket dem helt med sjokolade. Jeg tror denne står på helgens agenda!
(Jeg har tidligere, med hell, brukt smeltet marshmallow som erstatning for marshmallow fluff - men DET er ikke noe mindre kliss for å si det sånn. Bare hvis noen sliter veldig med å finne det ^^).
Takktakktakk Caroline, som alltid veldig inspirerende!
TakketakktakkTAKK! De var veldig gode med mørk sjokolade rundt også ;)
SlettOg takk for tips om smeltet marshmallow om man ikke finne Marshmallow Fluff. Skal teste det neste gang.
Hvor mye marshmallows, i forhold til marshmallow fluff brukes det da? Her får man ikke tak i fluff, bare marshmallow.
SlettJeg vet ikke hvor mye gram marshmallows som trengs, men om du smelter dem trenger du 3,75 dl. Håper det svaret hjelper!
SlettHåper marsmallow fluff ikke er like søtt og seigt som om man smalter marsmallow..
SlettFor jeg har nettopp laget disse, men har ikke noe lyst til å servere de fordi den nougaten er seig som tyggis pga marsmallowen...
Jeg smeltet litt under 1,5 pose for å få til 3,75dl.. men tror at en halv pose hadde hvert nok egentlig i forhold til sødme og konsistens...
Åhh, jeg har også sikla over den oppskriften der et par ganger :) Det ser fantastisk ut!
SvarSlettTakk for det Ane :)
SlettFy søren, bedre hjemmelaget sjokolade har jeg ikke sett før. Det ser til og med ut som snickers! Du er dyktig! God helg :)
SvarSlettTusen takk Julianne!!! Ha en flott helg du også :)
SlettOj! Så flott Magne! Takk :)
SvarSlettHei Caroline
SvarSlettoppskriften ser jo helt digg ut. Har overført den til julegodteri listen min. Hvis du sprayer slikkepotten med litt formfett av og til så er det mye lettere å jobbe med både smeltet marshmallows og m fluffen.
Takk for det! Og takk for flott tips! Skal teste det med formfett neste gang.
SlettHej, är från Sverige och undrar vad vikingmelk är för något ?
SvarSlettVikigmelk er melk på "burk"...altså hermetikk. I Norge finnes det i alle matbutikker, eller de kan bestille det for deg. :D Lykke til.
SlettVikingmelk er det samme som kondesnert melk/condensed milk. Ikke sweetend condensed milk. Denne linken har noen gøye fakta om kondensert melk: http://www.melk.no/meieribibliotek/meierileksikon/melk/langtidsholdbar-melk/faktaark/kondensert-melk/
SlettJeg håper du finner det. i Norge kan man ofte kjøpe dette på internasjonale butikker også.
Tack då vet jag vad det är, här säger vi kondenserad mjölk :)
SlettOI, den her må jeg prøve! Det blir den amerikanske oppskriften på meg siden jeg bor I USA og endelig har vant meg til de amerikanske målene, nå er det jo faktisk mer forvirrende å lage mat etter norske oppskrifter!:P
SvarSlettHehe! Det er jo litt morsomt da! Jeg har faktisk endel amerikanske måleverktøy, men oz har jeg ikke helt fått til før nå. Kos deg med laging og spising!
SlettBeste da!!
SvarSlettHvor kan man få kjøpt marshmallow fluff?
SvarSlettJeg har spurt leserne mine på facebook-siden min. Og de fleste mener du kan kjøpe dette på Meny og Ica Supermarked eller Centra. Jeg vet ikke helt hvor du bor, men her i Bergen kan du ihvertfall få det på Lerøy på Galleriet. Velassorterte butikker har det nok sikkert.
Slettsmørbukk kan du lage på denne måter:
SvarSlett2,5 dl fløte
2 ss lys sirup
2 ss vanlijesukker
Kokes på svak varme til det blir karamell, ikke rør noe særlig i karamellen før den blir tykk og brun
Takk for flott tips smalltalk!
Slettser fantastisk ut. Disse må jeg nesten lage selv også :) takk for tips. Ha en fin lørdag.
SvarSlettTakk for det Victoria! Ha en fin fin lørdag du også :)
SlettOm jeg ikke får tak i m.fluff hvor mye marsmallows må jeg bruke/smelte?
SvarSlettHei Grethe!
SlettJeg vet ikke hvor mye gram marshmallows som trengs, men om du smelter dem trenger du 3,75 dl. Håper det svaret hjelper!
Hei,
SvarSlettVet ikke om du har tenkt å bestille amerikanske målebeger og teskje fra USA (hadde nok spart deg for tid). Når det gjelder smør, gjør jeg ofte omvendt siden jeg trenger kopper og norsk smør er ikke merket så greit som amerikansk smør (det er merket helt ned i spiseskjeer).
Jeg bruker dette for smør:
1 cup = 225 g
1/2 cup = 110 g
1/4 cup = 60 g
1/3 cup = 75 g
Bare et tips - mye lettere å veie ut /bruk strekene på smørpakningen enn å bruke litermål.
Jeg har amerikanske målebegere, men det er ikke alle leserne mine som har. Og da er det greit å oversette den. Men det er supert at du deler denne listen på smør. Jeg pleier nemlig å la smøret myke seg opp for å proppe det ned måleskjeen. Funker det også :)
SlettMen jeg skal ordne på oppskriften med en gang så smøret er i gram.
Takk for godt tips!
Hei.
SvarSlettDette ser virkelig godt ut. Og for noen lekre bilder du har tatt. Er veldig bra med steg-for-steg bilder. Har gått til innkjøp av alle ingrediensene i dag, så nå skal jeg prøve meg på oppskrifta di.
Her hvor jeg bor er det helt umulig å få tak i marshmallow fluff. Derfor har jeg ordnet meg en oppskrift på hvordan man lager det selv. Og fluffen blir veldig fin og den er veldig enkel å lage. Jeg har blant annet brukt den i red velvet whoopies, og det ble kjempebra resultat. Så derfor skal jeg bruke min hjemmelagde versjon i snickersoppskrifta. Og det fine med fluffen er at den kan fryses i porsjoner og så har man det alltid tilgjengelig.
Hilsen Camilla
Hei Camilla!
SlettSå kult at du lager din egen oppskrift. Jeg skulle gjerne ha prøvd meg på den! Har du mulighet til å sende den til meg på mail? Det hadde vært helt supert!
good.cupcakesgood@gmail.com
At den kan fryses viste jeg ikke. Da kan man jo lage masse og ha det i fryseren til man trenger det.
Hei, de så helt insane gode ut. Er det mulig å kjøpe fra deg?:)
SvarSlettMvh Mats.
Takk for det Mats! Jeg selger dessverre ingenting. Prøv å lag de selv. Det er ikke så vanskelig :)
SlettSer fantastisk gode ut! Må prøves.
SvarSlettTakk Anneli :)
SlettMmmmm..nam! Det så sinnsykt godt ut. Skal på hyttetur i helgen, og skal absolut ha med hjemmelaget snickers på turen ;) Takk for en herlig oppskrift!
SvarSlettMvh Anne
Takk for det Anne! Og kos deg masse på hyttetur. Hjemmelaget snickers er perfekt på tur!
Slett.....eller kjøp ferdiglaget Snickers i butikken.:)
SvarSlettSer fantastisk gode ut!! Klem Lisbeth
SvarSlettTakk Lisbeth ;)
Slettkjøpt alle ingredienser i dag, nå gjenstår det å overtale samboeren om å få rote på kjøkkenet...
SvarSlettDigg med pappa-perm..
Marshmallow fluff hadde de ihvertfall på Meny butikken på Lade her i Trondheim
Så flott! Jeg krysser fingrene for at du får lov! Det er verdt litt rot når man får hjemmelaget snickers etterpå!
SlettDette så veldig god ut. Håper å få prøvd disse snart :)
SvarSlettTakk!
SlettDenne skal prøves i morgen!
SvarSlettLurer bare på hvordan du oppbevarer dem etterpå?(om det blir noe igjen, hihi)
Beklager så utrolig sent svar! Jeg oppbevarer dem kaldt i en lufttettboks. De holder seg lenge i kjøleskapet.
SlettDa har jeg prøvd det! Smakte nesten akkurat som snickers :P Vi måtte smelte marshmallows, det var et helvetes klin! Tips til dere som må gjøre det, SVAK varme og pass på! Det brenner seg fort! TAKK FOR TIPS!
SvarSlettHehe...litt meningen at det skal smake som snickers Rune ;P
SlettFlott at du har testet ut å smelte marshmallows og at det funket for deg!
Nå har jeg prøvd meg på snickersen. Og jeg har et problem...den nougaten gav meg hundre grå hår! Når jeg smeltet smør,vikingmelk og sukker så le det helt brunt og kornete første gangen og andre gangen smeltet ikke sukkeret helt da heller... var redd det skulle bli brunt igjen så jeg måtte bare bruke det. Så sukkeret kjennes i nougaten. Brukte svak varme og rørte.
SvarSlettJeg har det samme problemet. Får ikke sukkeret til å smelte.....
SlettDet høres ut som om dere har hatt for høy varme da dere smeltet sukkeret. Da vil fuktigheten forsvinne før sukkeret har smeltet helt og da vil det bli brunt og klumpete. Dere må ha god tålmodighet og veldig lav varme mens dere rører godt.
SlettHåper dere får det til!
vist man ikke klarer å spise opp alle. hvordan er det lurt å oppbevare disse da? :)
SvarSlettI kjøleskapet holder de seg lenge. Opptil en uke ihvertfall. Jeg vet dessverre ikke om de kan fryses, men om du prøver gi meg gjerne en lyd om det fungerte!
SlettHei!
SvarSlettSer det er lenge siden du postet dette innlegget, så vet ikke om du fremdeles tar i mot spm., men prøver meg.. =)
Leste et sted at de smelter i romtemp. Stemmer det? Har lyst til å lage og gi bort til jul, men det er jo vanskelig hvis de bare flyter utover. Har hatt dette problemet m. f. eks hjemmelaget karamell før, men vet ikke om det blir annerledes og smelte smørbukk?
Håper veldig på raskt svar! =)
Hei!
SlettJeg tar alltid imot spørsmål Anette! Bare kjekt det :)
Mine blir mye i roptemperatur, men de smelter ikke.
Hjemmelaget karamell kan bli flytende om de ikke er kokt lenge nok.
De fleste karamelloppskrifter krever kokoing til 120-125 grader. Jeg koker alltid til 135 grader. Da blir de harde nok, men fortsatt myke. Da smelter de ikke. Skal du være helt sikker på at karamellen ikke smelter gjør du som jeg gjorde: smelt smørbukk. Den smelter absolutt ikke.
Håper det var svar fort nok :)
Det så veldig godt ut. Men jeg syns du gjør det ekstremt vanskelig, ved å kjøpe smørbukk og smelte de opp selv. Det er jo mye lettere å lage denne karamellguffa fra bunnen av. Du trenger heller ikke den ferdige marshmallow-massen. Det er jo bare å piske opp eggehvite.
SvarSlettDa hadde du også sluppet unna flere lumske ingredienser i disse ferdigproduktene du bruker.
Det har du nok rett i. Takk for tilbakemeldingen.
SlettI morgen skal jeg lage dette og gi det bort i julegave til familiemedlemmer--hvis jeg får det til bra nok :) Jeg har lest denne oppskriften flere ganger og hatt lyst til å prøve den, og nå gjør jeg det endelig! Spent! :)
SvarSlettGod Jul!
Må nesten si jeg er litt skuffet. Kakene ser kjempegode ut og jeg tviler ikke på at du har prøvd å lage dem selv, men disse bildene og denne oppskriften er direkte kopiert ut fra en annen nettside som legger ut kakeoppskrifter. Det må jeg neste kalle ulovlig kopiering med tanke på at du legger ut bildene dine som dine egne >:(
SvarSlettHvis du skal anbefale noe du har laget kan du i alle fall legge ut egne bilder eller si hvilken nettside du har fått oppskriften fra >:(
Oppskriften har jeg funnet og oversatt fra bloggen "How Sweet It Is" som også er kreditert helt øverst i innlegget mitt. Bildene har jeg tatt selv, så om du referer til oppskriften som ligger på Godt.no har de fått lov til å bruke bildene fra meg. Om det er en annen side som har lagt mine bilder ut vil jeg gjerne vite hvilken side dette er så jeg kan få de til å ta vekk bilder som jeg har tatt og som de ikke har rett til å bruke.
SlettJeg hadde uansett satt pris på at når du neste gang tror du har funnet ulovlig kopiering av bilder og oppskrifter sjekker alle faktaene før slenger ut en anklage som dette!
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlettMå man bruke vikingmelk? Eller funker annen melk el fløte også?
SvarSlettTo spørsmål!
SvarSlettEr det søtet eller usøtet viking melk?
Og hvor stor er formen?
Hi, good information mentioned in this blog, Thanks for sharing this. Read more
SvarSlett