Mine sider

mandag 2. august 2010

mmm....norske bringebærNå er august atter her og bringebærene er blitt søte, store og saftige. Jeg har startet på skolen igjen etter en fin sommer og et begivenhetsrikt permisjonsår. Dette må selvagt feires med bringebærmuffins!


Dessuten hadde jeg lyst til å prøve det nye minimuffinsbrettet som jeg har kjøpt på
Nordbye i Bergen. Den kostet 250,- som er litt dyrt, men jeg har ikke funnet det noen andre steder og jeg har ønsket meg det lenge.


Også har jeg fått noen minimuffinsformer fra Vestli House som jeg har hatt lyst til å prøve lenge. De er supersøte og kommer i mange forskjellige farger og mønstre. Jeg kjøpte de på Traktøren på Lagunen storsenter. Denne butikken har ALT du kan ønske deg av bake- og kjøkkenutstyr. Elsker den butikken!


Jeg har en bok av Gail Wagman som jeg bruker masse og som jeg gjerne vil anbefale til dere. Det som er så bra med boken er at oppskriftene hennes er i utgangspunktet store kaker og deretter blitt tilpasset for muffinsformer. De er derfor saftige og litt annerledes. Dessuten er boken oversatt til norsk. Jeg synes ikke alltid det er så lett å oversette en engelsk oppskrift. Det er alltid noe som blir feil eller så har man ikke de riktige ingrediensen. Jeg har prøvd meg på flere av disse oppskriftene før med stort hell. Jeg er ikke så fornøyd med dekoreringene av muffinsene hennes. Men det er vel bare hver sin smak.

Denne gangen prøvde jeg meg på basisoppskriften fra boken.
Dette trenger du:
1 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl mel

100 gram smør/margarin

1 ss bakepulver


Dette gjør du:

- Sett ovnen på 225 grader.
Smelt smør/margarin. Avkjøl litt.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett mel blandet med bakepulver.

(Om du vil ha kakaopulver eller vaniljepulver så bland dette inn med melet også.)
- Deretter tilsetter du det avkjølte smøret.
- Sett papriformene på en plate med litt mellomrom, eller bruk en muffinspanne som vist på starten av innlegget.

- Fordel røren i formene, men la dem ikke bli mer enn 2/3 deler fulle.
- Stek muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter.

- Avkjøl kakene på en rist.

I tillegg brukte jeg i 2 spiseskjeer 100% kakaopulver og puttet i 50 gr hakket sjokolade. Om du vil kan du putte i vaniljesukker, mandelessens, hakkede mandler, syltetøy etc. Som du skjønner er det bare fantasien som setter stopper.


Så dyttet jeg hele bringebær i midten av røra i hver form på halvparten av brettet. Husk å ha litt røre over bringebæret slik at det blir stengt inne i muffinsen.


På den andre halvdelen av brettet dyttet jeg frossen ganash biter.

Jeg har dette trikset fra en av mange blogger som jeg har lest. Husker bare ikke hvilken i farten. Det er et supert triks og resultatet ble kjempebra!

Slik lager du frossen ganash:


Ganash
- Smelt 200 gr. sjokolade i et vannbad
- Tilsett 1 dl fløte (mat- eller kremfløte)
- Visp dette til den blir kremet
- Sprøy dette ned i isbitformer
- Fryser det ned i 24 timer


Om du har sånn isbitform fra IKEA som jeg har brukt her, passer det best til minimuffins. For da kan du dele den opp i passende biter. Vanlige isbitformer passer ypperlig for store muffins siden du trenger bitene større.

Jeg pleier å fryse ned ganashen som blir til overs og bruke det en annen gang. Jeg har ihvertfall alltid noe frosting til overs etter hver bakst og synes det er fint å kunne bruke lille som er igjen til noe så lurt!Her har jeg kuttet opp den frosne ganashen i mindre biter slik at de passet nede i formen med røren.

Denne gangen brukte jeg også ganash til pynt.

Alle fikk en sprøyte med kremen før resten av pyten kom på.


Bringebærmuffinsen fikk bringebær og grønn strøssel på seg.


Og sjokolademuffinsen ble pyntet med nyinnkjøpte strøssel fra Strössel og annat. Her ser du også hvordan muffinsen med den frosne ganashen ser ut inni. (Den er jo selvfølgelig ikke frossen lengre etter en tur i ovnen.)

Måtte bare avslutte med et samlebilde. Synes de ble superfin!


I mitt neste innlegg kommer det en give-away! Det blir gøy!

Om dere har noe spørsmål om det jeg har laget så er det bare å skrive en kommentar under innleggene, så skal jeg svar så godt jeg kan. Håper å høre fra dere!

Caroline

7 kommentarer:

 1. Kult. Jeg likte spesielt godt at du brukte rørepinneisbitformen. Den er sikkert fin til sjokolade og konfekt óg.

  Trygve

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren Trygve.

  Og, ja rørepinneisbitformen er finå bruke til allslags sjokoladeting!

  Caroline

  SvarSlett
 3. Ragnhild og Christian14. august 2010 kl. 11:52

  Hei Caroline! Inspirerende blogg! Fikk veldig lyst på de med bringbær-så fine..har egentlig lyst på alle. Kanskje det blir no muffinslaging her snart.. God helg!

  Ragnhild

  SvarSlett
 4. Takk for det Ragnhild!
  Kjekt at du liker bloggen min!
  Håper det blir muffinslaging på dere og at de blir gode. De med bringebær gikk ihvertfall ned på høykant her hjemme ;)

  God helg til deg oxo!

  Caroline

  SvarSlett
 5. juhu:)
  jeg lurte bare på den ganashkremen du har sprøytet på muffinsene. den er kun sjokolade smeltet i vannbad, tilsatt fløte, kjølt ned og vispet sant? og glansen i kremen, blir den sånn nå den er vispet? eller holder på den på å smelte? kanskje teit spørsmål men ganashe er en hvit flekk på kartet for meg:)

  jupp jeg lager sy-ting på bestilling:) kan du sende meg mailen din så kan vi talast?

  SvarSlett
 6. Du trenger ikke vispe ganashen den blir fin av sjokoladen og kremfløten. Du kan godt smelte de to ingrediensene sammen. Det at ganashen er blank på bildet er fordi den er helt fersk. Den smelter ikke med det første ;) Når den stivner litt til blir den litt mattere i fargen.

  Håper du får det til!

  SvarSlett
 7. wheeee:D:D De ble så fine med ganashen!! Tusen takk for tips!

  SvarSlett