Mine sider

tirsdag 27. mars 2012

Manuelas vaniljecupcakes

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en sjokoholiker. De fleste gangene jeg har laget cupcakes er det oftest sjokolade i dem. Enten som disse, eller disse eller disse. Det er noe med sjokoladen som gjør meg glad. Må bare ha det!

Men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Og siden jeg er syk orket jeg ikke tanken på å stå på kjøkkenet i timesvis for å lage noe. Derfor falt valget på enkle vaniljecupcakes fra Manuelas blogg Passion4baking. Jeg vet at de fleste bakeentusiaster der ute bruker bloggen hennes flittig og de av dere som leser min blogg har sikkert lest om hennes vaniljecupcakes og kanskje også bakt dem. Da vet dere at disse er ganske gode. De er myke og saftig.

Det som er så fint med denne oppskriften er at siden den er så enkel kan man bruke litt tid på å pynte dem. Jeg laget vaniljefrøkrem fra bloggen hennes også og farget disse i fine påskepastellfarger. Og fordi jeg elsker strøssel og har brukt det lite i det siste måtte jeg bare gå litt "overboard" med pyntingen.





Vaniljecupcakes
ca. 24 stk medium

Dette trenger du:

350 g mel
35 g maizena
450 g sukker
250 ml melk /kremfløte
1 ss. bakepulver
1/8 ts. salt
4 egg
2 ss vaniljeessens
230 g smør


Dette gjør du:
Sett først ovnen på 160 grader.

Begynn med å sette frem melken, smøret og eggene på kjøkkenbenken. Det er viktig at disse ingrediensene er romtempererte før du begynner å blande de sammen. Da får du et mye bedre resultat. Dette gjelder hver gang du bake.

Bland sammen melet, maizena, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Rør dette godt sammen. Har du en kjøkkenmaskin kan du blande dette på lav hastighet i ca. 2 minutter.

Så skal smøret oppi, litt etter litt slik at det blir blandet godt inn i det tørre.

Når dette er godt blandet sammen heller du vekselsvis inn melk og egg.
Og deretter skal vaniljeessensen helles oppi.

Fordel muffinsformer oppi et muffinsbrett og fordel røren oppi. Gjerne med en iskremskje, men om du ikke har dette er en fin regel fylle opp 2/3 deler av formen. Da skal røra heve seg akkurat opp til kanten.

Stek dem 20-25 minutter på 160 grader i ovnen.

Mens de er i ovnen lager du kremen. La cupcakene avkjøles før du tar på kremen.

Vaniljefrøkrem

Dette trenger du:

5 eggehviter
3,5 dl sukker
1 ss vaniljeessen
eller frø fra en vaniljestang

Noen dråper ønsket konditorfarge

Dette gjør du:
Kok opp vann i en kasserolle. Hell eggehvitene og sukkeret i en annen bolle og sett denne over kasserollen med det kokende vannet. Om du bruker vaniljefrø tilsettes dette nå.

Bruk en pisk til å piske blandingen til den blir hvit.

Når er sukkeret helt oppløst og du kan fortsette piskingen i en kjøkkenmaskin. Eller du kan bruke en håndmikser.

Tilsett vaniljeessensen og pisk i 10 minutter til kremen er fast og fin.

Om du vil ha farge på kremen tilsetter du dette og pisker litt til.

Ha kremen i en sprøytepose med en fin tipp og fordel de på cupcakene.

Denne kremen er enkel å lage og blir veldig fin på cupcakene, men jeg synes den ble i overkant søt. Men det er vel egentlig bare snakk om smak og behag.





Synes det ble flotte pastellfarger og noe til påskens dessertbord kanskje?

Om du vil ha sterkere farger bruker du bare mer konditofarge. Jeg bruker wilton sine da jeg føler at jeg ikke trenger å bruke så mye av dem for å få fargen jeg trenger.

Ha en flott tirsdag!

Klæm Caroline

6 kommentarer:

  1. Dette er da alldeles ikke overboard med pynt!

    De ble dødssøte!
    Høres ut som en klissete topping, men ser dekadent ut, litt som en halvsmeltet marshmallow mmmm. NOM.

    Så flink du er til å bake selv om du er syk (og blogger om det i tillegg, ikke minst!)

    Blir glad av de vakre bakverkene dine, Caroline! Tusen takk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha Tora :) Nå ble jeg glad!

      Du har kanskje rett, jeg overdrev nok med ordet overboard. Men det er så lenge siden jeg har brukt så mange forskjellige strøssler på en gang at det følte litt sånn crazy akkurat da! hehehe.....

      Toppen smaker faktisk litt sånn halvsmeltet marshmallows... Så det er ikke så dumt altså ;)

      Slett
  2. Mmm, these look absolutely heavenly! I have to try making them!
    What beautiful sweets and blog you have here! Thanks for visiting me over on Sweetopia, I'm glad to have 'found' you through my blog birthday post! xo

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you so much Marian!!
      I really appreciate you taking your time to visit my little blog. I love your work and have been a fan of yours a long time now!

      I hope you have a great easter holiday!

      Slett
  3. Hei :) Jeg finner ikke i oppskriften når sukkeret skal i? Jeg hadde det sammen med melet osv, og fikk et bra resultat, men ville bare informere deg om det! De ble forresten KNALLGODE med blåbær og bringebær i :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Maren!
      Takk for tilbakemeldingen! De skal selvsagt i sammen med alt det tørre. Kjempeflott at du gjorde meg oppmerksom på det. Den skal endres med en gang :)

      Klæm

      Slett