Mine sider

lørdag 14. april 2012

Bursdagsminikake steg-for-steg

Etter ønske fra dere har jeg laget en liten steg-for-steg på hvordan jeg lagde den søte lille ruffelkaken som jeg la ut på som bloggens bursdagskake.

Den er ganske enkel og alt du trenger er to cupcakes og glasur. Du kan bruke sjokoladekremsmørkrem eller ganash. Jeg brukte sistnevnte. Til kremen trenger du også en sprøytepose og en tipp nr. 104.


Cupcakene jeg brukte var fra fryseren og er opprinnelig vaniljecupcakes fra dette innlegget. Du kan bruke hvilken cupcake du vil.

Ta av papiret på cupcakene og fyll posen med tipp nr.104 med kremen du vil bruke.


Ta frem kakefatet du vil bruke og sprøyt ut en liten dæsj med krem på midten av fatet. Sett den ene cupcaken oppå.

Så sprøyter du så mye krem du vil ha utover heler toppen og setter den andre cupcaken oppned oppå den andre.

Så sprøyter du krem rundt hele kaken og bruker en kniv for å spre kremen bedre ut. Dette er for å dekke kaken slik at rufflene sitter bedre.


Om du bruker smørkrem kan det nå være lurt å sette kaken noen minutter i kjøleskapet sammen med sprøyteposen slik at kremen ikke smelter når du skal gjøre neste steg. Bruker du ganash kan du bare fortsette.

Så starter dekoreringen. Hold sprøyteposen loddrett med tippen ned.

Tippen skal ha den tykke siden inn mot kaken.


Så sprøyter du kremen i sikk sakk oppover kaken.

Start på en side og jobb deg rundt til hele kaken er dekket av nydelige rufler.

På toppen har jeg valgt å sprøyte en lang stripe av krem. Hold sprøyteposen vannrett og hold spissen ned ytterst på kaken. Tippen skal ha det tykke partiet inn mot midten av kaken.

Klem ut kremen mens du snurrer kakefatet rundt med den andre hånden din. Når du har sprøytet en runde flytter du hånden innover slik at du tilslutt har dekket hele toppen.

Voilá! En stykk rufflecake! Denne teknikken fungerer på små og store kaker!

Pynt den eller la den være som den er.

Om ikke mine bilder viser det godt nok kan du sjekke ut filmen til Sweet and Saucy som viser hvordan det fungerer.



Håper dere vil dele bilder av ruflekakene deres med meg på facebook. Det hadde vært så fint!

Klæm Caroline

torsdag 12. april 2012

Hurra! Bloggen min er 2 år!


Hipp hurra for en flott 2-åring!

Dette skal feires med brask og bram....vel i hvertfall med en cupcake minikake og en give-away til dere!

Tenk at det har gått 2 år allerede! Jeg trodde aldri da jeg startet å blogge at bloggen skulle gi meg så mye glede og opplevelser. 


Mitt første kakeinnlegg på bloggen var min fine nevø sin dåpskake. Min favorittkake. Sjokoladekake med vaniljekrem og blåbær.

Dessuten har det åpnet mange dører for meg, jeg har blitt intervjuet noen aviser.

Jeg har fått lov å lage kaker for andre til fest og bursdag.


Jeg kom på femteplass med min kake Dronningens drøm i Freia sin bakekonkurranse.

Jeg har også fått æren av å bake Festspillene i Bergen sitt pepperkakebidrag til pepperkakebyen her i Bergen og vunnet pris for mitt bidrag. Det er en stor ære! Dette og mye mer har jeg opplevd etter at jeg startet bloggen min.

Dessuten har jeg snart 500 likere på facebook og dette er jo bare helt fantastisk! Takk skal dere ha fine fine lesere!

Jeg er veldig glad for alt som denne bloggen og dere flotte lesere gir meg. Det er godt å vite at jeg har inspirert flere til å bake og at dere har noen av mine oppskrifter har havnet i oppskriftsboken deres. Det inspirerer meg å vite at dere bruker tid til å lese bloggen min og for det er jeg evig takknemlig. Så tusen takk!

Så over til gaven jeg har lyst å gi dere. Det er ikke bare en, men 3 gaver. Så det betyr at jeg har tre pakker å dele ut til tre av dere.

Pakke 1 inneholder en flott skrivebok med den herlige påskriften "Keep Calm And Have a Cupcake" som jeg fant på Amazon.com og en melamin røreskje. Disse røreskjeene tåler høy varme og jeg bruker de mye når jeg baker.

Pakke 2 inneholder  forskjellige fine ting som man kan trenge på kjøkkenet når man baker! Jeg bruker disse tingene ofte.
Honningskje, røreskje i tre, et lite rivjern, minisil og store flerfarget kuler til å pynte alle dine fine cupcakes med.

Pakke 3 inneholder en av mine favorittfilmer! Chocolat med Johnny Depp og Juliette Binoche. Nydelig film om sjokolade, livet og kjærligheten. Elsker hele historien og selvsagt all sjokoladen! Sammen med filmen sender jeg med en flott slikkepot fra Rice.

Du har tre sjangser til å vinne en av pakkene.

Lodd 1: Du må skrive en kommentar under dette innlegget og fortelle meg hvilken av pakkene du ønsker å vinne.

Lodd 2: Du må like meg på Facebook eller følge meg på twitter. Når du har gjort dette skriver du en ny kommentar som forteller meg om hvor du følger meg og hvilken pakke du ønsker. Om du allerede følger meg har skriver du også dette i en egen kommentar slik at du får to lodd.

Lodd 3: Del dette bursdagsinnlegget med andre, enten på mail, twitter etter Facebook. Skriv deretter en kommentar om hvor du har delt og hvilken pakke du ønsker deg.

Husk å signere med navnet ditt på alle kommentarene du legger ut slik at jeg vet hvem du er om du vinner. 

NB: Du må skrive en kommentar pr lodd du tar. Altså om du har tatt 3 lodd må du skrive 3 forskjellige kommentarer.

Frist: Jeg trekker vinnerene ved hjelp av Random.org 19.april.

Jeg håper dere blir med meg i min lille feiring!

Klæm Caroline

tirsdag 27. mars 2012

Manuelas vaniljecupcakes

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en sjokoholiker. De fleste gangene jeg har laget cupcakes er det oftest sjokolade i dem. Enten som disse, eller disse eller disse. Det er noe med sjokoladen som gjør meg glad. Må bare ha det!

Men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Og siden jeg er syk orket jeg ikke tanken på å stå på kjøkkenet i timesvis for å lage noe. Derfor falt valget på enkle vaniljecupcakes fra Manuelas blogg Passion4baking. Jeg vet at de fleste bakeentusiaster der ute bruker bloggen hennes flittig og de av dere som leser min blogg har sikkert lest om hennes vaniljecupcakes og kanskje også bakt dem. Da vet dere at disse er ganske gode. De er myke og saftig.

Det som er så fint med denne oppskriften er at siden den er så enkel kan man bruke litt tid på å pynte dem. Jeg laget vaniljefrøkrem fra bloggen hennes også og farget disse i fine påskepastellfarger. Og fordi jeg elsker strøssel og har brukt det lite i det siste måtte jeg bare gå litt "overboard" med pyntingen.





Vaniljecupcakes
ca. 24 stk medium

Dette trenger du:

350 g mel
35 g maizena
450 g sukker
250 ml melk /kremfløte
1 ss. bakepulver
1/8 ts. salt
4 egg
2 ss vaniljeessens
230 g smør


Dette gjør du:
Sett først ovnen på 160 grader.

Begynn med å sette frem melken, smøret og eggene på kjøkkenbenken. Det er viktig at disse ingrediensene er romtempererte før du begynner å blande de sammen. Da får du et mye bedre resultat. Dette gjelder hver gang du bake.

Bland sammen melet, maizena, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Rør dette godt sammen. Har du en kjøkkenmaskin kan du blande dette på lav hastighet i ca. 2 minutter.

Så skal smøret oppi, litt etter litt slik at det blir blandet godt inn i det tørre.

Når dette er godt blandet sammen heller du vekselsvis inn melk og egg.
Og deretter skal vaniljeessensen helles oppi.

Fordel muffinsformer oppi et muffinsbrett og fordel røren oppi. Gjerne med en iskremskje, men om du ikke har dette er en fin regel fylle opp 2/3 deler av formen. Da skal røra heve seg akkurat opp til kanten.

Stek dem 20-25 minutter på 160 grader i ovnen.

Mens de er i ovnen lager du kremen. La cupcakene avkjøles før du tar på kremen.

Vaniljefrøkrem

Dette trenger du:

5 eggehviter
3,5 dl sukker
1 ss vaniljeessen
eller frø fra en vaniljestang

Noen dråper ønsket konditorfarge

Dette gjør du:
Kok opp vann i en kasserolle. Hell eggehvitene og sukkeret i en annen bolle og sett denne over kasserollen med det kokende vannet. Om du bruker vaniljefrø tilsettes dette nå.

Bruk en pisk til å piske blandingen til den blir hvit.

Når er sukkeret helt oppløst og du kan fortsette piskingen i en kjøkkenmaskin. Eller du kan bruke en håndmikser.

Tilsett vaniljeessensen og pisk i 10 minutter til kremen er fast og fin.

Om du vil ha farge på kremen tilsetter du dette og pisker litt til.

Ha kremen i en sprøytepose med en fin tipp og fordel de på cupcakene.

Denne kremen er enkel å lage og blir veldig fin på cupcakene, men jeg synes den ble i overkant søt. Men det er vel egentlig bare snakk om smak og behag.





Synes det ble flotte pastellfarger og noe til påskens dessertbord kanskje?

Om du vil ha sterkere farger bruker du bare mer konditofarge. Jeg bruker wilton sine da jeg føler at jeg ikke trenger å bruke så mye av dem for å få fargen jeg trenger.

Ha en flott tirsdag!

Klæm Caroline

lørdag 24. mars 2012

Påskekake med med et hint av appelsin

Nå nærmer det seg påske og hvem kunne ikke tenke seg en lett kake å lage slik at man heller kan være ute i sola å boltre seg.

Med det i tankene har jeg laget denne kjempe gode formkaken som lett piskes sammen og og som gir en deilig og saftig kake med et hint av appelsin. Perfekt til kaffen ute på terassen i sola.
Jeg har dessuten lekt meg litt med lys og skygge da jeg tok disse bildene. Mannen min likte de ikke og synes kaken ser uappetittlig ut. Mens jeg synes det er spennende med så mye kontrast og synes kaken kommer bedre frem. Hva synes dere? Vil dere helst se lyse bilder, mørke bilder eller begge deler i skjønn forening? Jeg vil gjerne høre hva dere synes om saken, så skriv gjerne noen linjer i kommentarfeltet. 

Tilbake til den deilige kaken!

Dette trenger du: 
Gir 12 stk

2 stk egg
2 dl sukker100 gr smør/margarin
1,5 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens el. 3 ts vaniljesukker
Raspet skall fra en appelsin
Saft fra en klementin evt. en halv appelsin

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. 


Smør en rund eller avlang form og hell litt mel oppi. Rist formen slik at hele formen er dekket med mel og hell ut det overflødige melet.
Jeg valgte en form med hull i midten, men du kan helt fint velge en 20 cm liten springform. 
Pisk egg og sukker i 5-10 minutter til eggedosis.
Mens egg og sukker piskes smelter du smøret, har i melk og koker dette opp.

Bland sammen alt det tørre.
Hell den varme melke-og smørblandingen oppi røra sammen med det tørre, og bland dette godt sammen. 
Rasp så opp skallet av en appelsin. Dette kan helt fint gjøres før du starter å bake.

Ha oppi vaniljeessensen og det raspede appelsinskallet.
Bland noen minutter før du heller alt oppe i den smurte formen.
Stek kaken på den nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

La den avkjøles i 5-10 minutter i formen før du tar den ut.

Og når kaken kjøler seg helt ned lager du glasuren.

Klem ut saften av en klementin eller en halv appelsin og bland dette sammen med melis. Glasuren skal være litt rennende. Om du har for mye saft tilsett mer melis og visa versa.

Jeg brukte saften far en klementin fordi jeg synes den smaker søtere. Men du kan bruke hva du vil.
Fordel dette på toppen av kaken.

Jeg valgte å pynte kaken med sjokoladeegg med mandler i. Kjøpt på Kremmerhuset.

Håper dette var til litt inspirasjon. Og husk å legg igjen en liten tanke om bildene. Det hadde jeg satt stor pris på!

Ha en flott lørdag!
Klæm Caroline