Mine sider

fredag 29. oktober 2010

Banan- & sjokolademuffins


Jeg beklager så mye om at jeg ikke har oppdatert bloggen i den siste tiden. Jeg har vært syk nemlig. I nesten 6 uker med øre-, hals- og lungebetennelse, den rekkefølge. Ganske så slitsomt. Nå begynner jeg å føle meg bedre og har derfor tatt veien til kjøkkenet igjen. Det er godt å ha overskudd til å bake igjen.

Håper dere er friske og raske i dette høst-/vinterværet.

Anyways....jeg fikk en mail fra en barndomsvenninne som lurte på om jeg hadde en muffinsoppskrift som var luftige og lett å lage. Og det har jeg jo, men jeg ser at jeg ikke har delt denne med dere. Så her kommer den.

Dette trenger du:

Det tørre:
4,8 dl hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver toppet
En klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks rapsolje, altså en olje som ikke gir noe smak)
2,5 dl melk


Dette gjør du:

Mel
Sukker

Bakepulver

Salt

Bland sammen alt det tørre sammen i en bolle.

Så blander du sammen det våte i en annen bolle.
Melk

Olje & egg


Pisk det våte sammen.

Så moste jeg en banan og blandet det med det våte.

Om du vil ha sitronsmak heller du sitronsaft i blandingen. Eller du kan tilsette essens om du ønsker, som mandel, rom eller vanilje.

Bland det våte og tørre sammen. Muffinsene blir faktisk best om du ikke blander det for mye sammen. Så om røren er klumpete og litt ujevn er det veldig bra.

Så blandet hvit- og mørksjokolade sammen med litt mel før jeg blandet dette inn i røren. Melet hjelper sjokoladen til å holde seg på plass i røren når muffinsen stekes slik at ikke all sjokoladen havner i bunnen av formen. Dette lærte jeg av Manuela på bloggen passion4baking og er et supert triks!

Så fyller du muffinsformene halvfulle. Om du fyller det helt opp blir de veldig toppet når de stekes, så om du ønsker dette er det bare å kjøre på. Men da anbefaler jeg at du har formene i et muffinsbrett slik at røren ikke siger ut av formen i ovnen.

Muffinsene stekes midt i ovnen på 200-225 grader i 15-17 minutter. (Dette kommer ann på ovnen din. Prøv deg frem.)

Når muffinsene er kjølnet skal de pyntes.


Gull Non-Stop

Gull og hvite non perils

Gule non perils

Jeg lagde sjokolade ganash til topping og satte i gang med pynting. Dette er nesten den beste delen av hele bakingen synes jeg. Slik lager du ganash.


Mmmmm....de ble nydelig!

Caroline

9 kommentarer:

 1. Nam nam, det så lekkert ut! Og så lurt det var å ha mel på sjokoladebitene! Tror du det funker på blåbær også? Den ene gangen jeg laget blåbærmuffins havnet alle blåbærene på bunnen nemlig. Hilsen bakeamatør-Aud

  SvarSlett
 2. Nå har jeg bare prøvd sjokolade, men teorien sier at blåbærene også vil holde seg oppe i muffinsen med litt mel på seg. Test ut og gi meg en lyd om det funker!

  SvarSlett
 3. Morro å følge med på bloggen din Caroline :) Utrolig masse lekkert du lager!! Og tipset med mel rundt sjokoladebitene skal jeg huske på.

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss.
  Prøve denne oppskriften , hadde ikke banan så prøvde frosne blåbær (med mel på )og de ble kjempe gode. Å blåbæra ligger ikke bare i bunnen av muffinsen, men fordelt rundt omkring ;)

  Hilsen Kristin

  SvarSlett
 5. Mmmm, ser supergodt ut! Og supert tips med mel på sjokoladebitene, det må jeg def. prøve.

  PS: Ny award til deg på bloggen min nå ;)

  SvarSlett
 6. Cupcakefluffan: De var ganske så gode!

  Littpling: Takk Jannicke! Så fint at du er innom bloggen min i ny og ne. Det var kjekt å så på din også. Du tar jo så fine bilder!

  Kristin: Takk for tilbakemeldingen om blåbærene. Har noen blåbær i frysen som snart skal brukes tror jeg. Veldig koselig at du kommer innom bloggen min!

  Aina: Tusen takk for den fine awarden! Du er så søt!

  SvarSlett
 7. Heisann. Barndomsvenninnen Kristin her:). Jeg lagde de med friske blåbær og det funket veldig bra, brukte ikke mel... det hadde jeg aldri kommet på. Og de ble veldig lette og fine og saftige muffins! Thanks Caro!!

  SvarSlett
 8. Så bra Kristin! Det med melet er som sagt et supert triks, spesielt på tunge ting som store bær eller sjokolade.

  SvarSlett