Mine sider

onsdag 1. august 2012

Pavlova med bjørnebær, blåbær & jordbær

Nå er august kommet og sommerferien er over for denne gang. Ihvertfall for meg. Jeg håper dere har hatt en fin ferie og at dere er uthvilt og klare for hverdagen.
Bloggen har blitt lite oppdatert i sommer, men jeg har ikke ligget på latsiden av den grunn. Jeg har masse godbiter til dere. Starter med denne flotte desserten Pavlova. I følge Wikipedia er Pavlovaen oppkalt etter den russiske danseren Anna Pavlova som hadde en danseturne i New Zealand og Australia i 1920-årene. Det er fortsatt krangel mellom de to landene om hvem som har opphavet til denne mareng-desserten. Ikke vet jeg. Alt jeg vet er at denne desserten er veldig god og det holder for meg!

Dette er en dessert som passer veldig godt til sommeren når man har tilgang friske bær.

Dette trenger du:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ss vaniljeessens (evt 1ts vaniljesukker)

Fyllet:
5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem 
300 gr friske bær

Dette gjør du:

Sett ovenen på 250 grader.

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. 
Visp eggehvitene til hard skum i bolle. Husk at både vispen og bollen må være helt rene eller så vil ikke eggehvitene bli stive.
Ha i eddiken mens du visper. Bland sammen sukker og maismel sammen og hell blandingen litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank tilsetter du vaniljeessensen. Om du bruker vaniljesukker tilsetter du dette i sukker og maismel-blandingen. Når marengen er smidig heller du den på bakepapiret ved hjelp av en slikkepott, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen i 1 time. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Bunnen kan lages noen dager i forveien om du vil. Oppbevares da i en luftett boks med bakepapir rundt.

Rett før servering vispes fløten til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær. Jeg strødde også litt hakket sjokolade over.


Nytes i godt selskap!

Klæm Caroline


4 kommentarer: