Mine sider

mandag 1. oktober 2012

Juicepresse: en maskin med mange muligheter


Har du noengang hatt et behov for juice men har glemt å kjøpe inn? Eller har ønsket deg en annen kombinasjon av frukter i din juice eller har hatt lyst til å bake ting som krever juice som du ikke finner i butikken? 

Det har nemlig jeg. Derfor har jeg har ønsket å prøve en juicepresse i mange år og når Whiteaway.no tok kontakt med meg for en stund tilbake og spurte om jeg kunne tenke meg å anmelde Bosch sin juicepresse som de fører på nettbutikken sin, sa jeg selvsagt ja til det.

Jeg fikk derfor tilsendt en Bosch MES20A0 og har prøvd den ut i noen uker nå. 

Da jeg fikk den kom den i en stor kartong som jeg hentet på posten og jeg tenkte bare: "Oj! Er juicemaskinen så stor?" Heldigvis var dette bare emballasjen og inni fantes en flott maskin som fint fikk plass på kjøkkenbenken. Som du ser er den omtrent like stor som Kitchen Aid'n min som står i bakgrunn. Den ser ikke like fin ut som KA, men den har fine rene linjer som gjør at den ikke stikker ut. Jeg skulle ønske at Bosch sin juicepresse kom i flere farger. For jeg ville nok ha valgt svart eller sølv. 

Maskinen har sugekopper under som holder den på plass når du setter i gang maskinen. Men maskinen gjør allikevel et hopp når du starter den. Jeg skvatt litt til første gangen, men etterhvert glemmer man dette helt.

Og det store plusset med denne maskinen er at man slipper å dele opp større epler og frukter fordi røret ned til bladet er.

Alle frukter utenom frukter som mango og banan kan juices. Grunnen til dette er at de inneholder så mye fiber at kutteren ikke klarer det. Siden dette er den eneste juiceren jeg har prøvd vet jeg ikke om dette er noe som gjelder alle typer maskiner.
Når man skal lage juice putter man favoritt frukten oppi sylinderen og bruker en presse som du trykker frukten lett ned med slik at kutteren får gjort jobben sin.


Juicen kommer ut et rør på siden av maskinen. Der setter du den tilhørende juicekannen.

Kannen har også en tilhørende skumstopper som holder igjen skummet som dannes når man lager juice. 


Man kan drikke dette skummet om man vil. Å bruke skumstopper eller ikke er en smakssak.Fruktkjøttet skal samle seg nede i en beholder, noe den også gjør når du juicer masse frukt. Men om du juicer bare litt havner det meste i lokket. Red: En av mine flotte lesere ga meg et tips om å putte en plastikkpose ned i denne beholderen slik at mosen havner rett ned i posen så man slipper å vaske den etterpå. Var ikke det genialt så vet ikke jeg. 

Det som er utrolig flott med en juicer når man baker endel som jeg gjør er at du kan bruke denne mosen som blir tilovers i bakingen. Enten som en overraskelse i midten av cupcakes eller som endel av deigen i en kake. Dette har jeg selvsagt testet ut og det fungerer strålende. Om du bare skal lage juice trenger du ikke tenke på at du bruker hele epler eller har skall på andre frukter. Men om du skal bruke fruktmosen etterpå er det lurt å skrelle ting og fjerne kjernen slik at mosen blir ren.

Så nå er man ferdig med å juice, hva nå? Skal man stå å vaske opp en halvtime? Absolutt ikke! Alt sammen kan vaskes i oppvaskmaskinen. 

Det eneste du må renske før du setter i oppvaskmaskinen er delen med knivbladet på. Her følger det med en liten børste som gjør jobben lettere. 

Om du ikke har oppvaskmaskin er alt veldig lett å vaske opp. Jeg ender alltid opp med å vaske lokket og kannen for hånd og resten i oppvaskmaskinen. 

Jeg har hatt denne maskinen i 3 uker og er helt over meg om hvor bra dette er. Ikke bare vet jeg at juicen jeg drikker er ren saft av frukt og bær, men jeg kan også velge den smaken jeg vil. Jeg er for eksempel veldig glad i ingefær og bruker dette i alle juicene jeg lager. Det er bare helt utrolig godt!

Og bruksområdene er mange. Her er noen tips om hva den kan brukes til.

Juice: (selvsagt) her kan man kombinere mange gode smaker
og lage din favoritt juice. 
Saftis: en sunnere og mer smakfull variant enn de du kjøper i butikken.
Granita: en herlig oppfriskende dessert som er flott om sommeren.
Sirup: til kaker og cupcake. Man lager juice, så koker man saften ned til en sirup ved å tilsette litt sukker.
Fruktmosen: som blir tilovers brukes i bakverk.

Jeg skal blogge om disse bruksområdene på bloggen etterhvert.

Få juicen som er på bildet ved å juice noen epler, sammen med ananas og ingefær. En nydelig kombinasjon. 

Du kan også stikke innom bloggen til Carina Hultin Dahlmann for mer inspirasjon om god oppskrifter. Hun kan også lære deg mer om helsegevisnetn ved juicing. Noe hun også snakker om i gjesteinnlegget hun skrev forrige uke.

Tusen takk Whiteaway.no for at jeg har fått lov til å teste ut denne flotte maskinen. Om du har blitt inspirert og har lyst på en juicemaskin kan jeg absolutt anbefale denne Bosch MES20A0 juiceren fra Whiteaway.no

Om du lurer på noe om denne juiceren som jeg ikke har skrevet om skriv gjerne en kommentar under innlegget.

Klæm Caroline

10 kommentarer:

 1. Juice! Nam nam! Det ser kjempegøy ut!
  Har du prøvd/går det an å lage juice av for eksempel agurk eller selleri eller gulrot? Gulrot, appelsin og sitron er sååå godt sammen! Nå vil jeg også ha juicemaskin! Hvor skal jeg sette den da? Kanskje jeg skal ha den under senga, der er det plass :C stress

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Få deg en juicer! du vil ikke angre altså. Jeg har laget juice av gulerot, brokkoli og agurk. Ikke sammen, men med eplejuice også. Veldig deilig!

   Slett
 2. Takk for et kjempefint innlegg. Oppdaget bloggen din for to uker siden og har prøvd 5 oppskrifer som har vært veldig populære her hos oss. Spiser faktisk en skive av no knead brødet i denne stund :) Gleder meg til du kommer med oppskrifter til fruktmosen. Den har jeg bare kastet til nå... Et tips (hvertfall om man skal kaste/ikke bruke fruktmosen med en gang) er å sette en pose der fruktmosen samler seg (kjekt å bruke den du har frukten i eller matavfalls posen). Da blir det mindre jobb og det liker vi jo ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott å høre! Og for et supert tips med å sette en pose der fruktmosen samler seg. Det skal jeg begynne med. Da er det bare å slenge den i fryseren og bruke det senere. Kan jeg legge dette inn i innlegget i tilfelle noen ikke leser kommentarene?

   Slett
 3. Selvfølgelig kan du det!! Så koselig da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som sagt så gjort! takk skal du ha :)

   Slett
 4. Hei :)
  Det var ikke mulig å legge kommentar på det siste innlegget ditt, så jeg gjør det her.
  Ønsker at du legger ut oppskriften på dine sunne cupcakes... Når jeg laster ned magasinet er det ingen bilder, bare tomme rom med kryss. Ja ja - jeg er kanskje litt lat, men blir ikke det samme å lese et blad uten de fristende og beskrivende bildene ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Beklager så utrolig sent svar fra meg. Jeg har vært borte fra bloggverden en stund. Jeg har en avtale med Carina om å ikke legge ut oppskriften her på bloggen. Men om du er veldig interessert i den kan jeg høre med henne om jeg kan sende deg pdf av magasinet hennes. Send meg en mail om du ønsker dette: good.cupcakesgood@gmail.com.
   Klæm

   Slett
 5. Utrolig dårlig, må rense den hele tiden hvis man skal få noe av saften, hvis ikke så går saften samme vei som eplet i søpla. :-(

  SvarSlett
 6. ville heller satset på en slowjuicer (presse). gir mye mindre skum enn en centrifuge som dette er. i tillegg presser den mer av juicen ut av massen.

  SvarSlett