Mine sider

søndag 2. mai 2010

Bursdagskake

Min gode venn Aud hadde bursdag i helgen og jeg måtte da selvfølgelig lage kake til anledningen! Jeg lagde en putekake. En putekake er rett og slett en marsipankake som ser ut som en pute. Jeg fikk ideén fra facebook siden Elins kaker og andre gøye ting. Hun har laget en video om hvordan man lager en sånn kake.


Kaken skal egentlig se ut som en nypuffet og fyldig kake. Men min kake ser ut som om Aud faktisk har ligget på den. Aud sa at hun likte den sånn. Men så liker Aud nesten alt jeg lager.


Bokstavene en i hvit marsipan og stanset ut med mine fine font-/bokstavkuttere.

Jeg synes den så enkel ut å lage på videoen, så jeg tenkte at dette skulle gå veldig greit. Men det gjorde det selvsagt ikke. Første forsøk går aldri sånn man håper.
Så min kake ble selvfølgelig ikke så bra som Elins, men så var det jo mitt første forsøk. Og fordi dette var mitt første forsøk gikk det selvfølgelig skeis under prosessen. Jeg brukte en altfor tung og fuktig sjokoladekake som delte seg når jeg løftet den fra kakeformen. Og når jeg skulle legge på det andre laget med kake så var den så tung at den holdt på å presse ut all kremen. Jeg måtte bare kaste meg rundt å kjevle ut marsipanen og legge den på slik at kaken ikke skulle rase helt sammen. Jeg ble superstresset, men det gikk fint tilslutt. Kaken ble ikke så værst synes jeg. Men neste gang skal jeg lage den helt annerledes. Øving gjør mester!


Sånn så den ut inni. Veldig god. Jeg la først et lag med sjokoladekake i bunnen, så la jeg på vaniljekremen. Jeg blander alltid litt pisket krem inn i vaniljekremen for at den skal bli lettere og fyldigere. Så la jeg et lag med bringebærsyltetøy. Deretter et nytt lag med kake. Så til slutt et lag med pisketkrem. I kremen hadde jeg vendt inn et par skjeer med syltetøyet. Fint å se på og godt å spise.

Av kakerestene laget jeg en provisorisk kake til Aslak.

Synes det var litt morsomt at jeg hadde klart å stave AUDA i marsipanen. Typonerden som jeg er, så måtte jeg bare dele et bilde av dette med dere.


Jeg prøvde meg også på nye kakekuler.

Disse inneholdt opphakket Sitron & Ingefær sjokolade fra Freia sin Premiumserie. Også pyntet jeg de med hjemmelaget kandiserte sitronskall.


Dette er vanlige kakekuler, men med pinne i slik at de er lettere å spise.

Jeg tror alt jeg lagde ble vellykket for det var nesten ikke noe igjen da gjestene gikk!

Caroline

2 kommentarer:

  1. Gjest syns det smakte aldeles nydelig. Spesielt den kakebollevarianten som var med ingefær og sitron i.

    SvarSlett
  2. Det ser heilt fantastisk ut! Eg sit her og håpar at du skal feire bursdagen din med kakefest i sommar.. ;) mmmm..
    Men du; kva med å blande dei to verdenane du likar best? å bruke kakene dine i spillverdenen? muffinsverden og kakmonstre. har hove fult av morsome bilete! -torun

    SvarSlett