Mine sider

onsdag 9. mars 2011

Seige sjokoladecookies 4/500

Disse kjeksene er et godt alternativ til brownies. Spesielt om du liker krispy utsider og myke innsider. Det gjør nemlig jeg. Disse var superdeilige og veldig mektige. En fantastisk sjokoladekjeks etter min smak.

Siden jeg fortsatt er i innspurten på masteren min blir det ikke noe steg for steg forklaring på denne kjeksen heller.

Dette trenger du:

175 gr mørk sjokolade som skal smeltes
50 gr usaltet smør
50 gr hvetemel
1/2 ts bakepulver
en klype salt
2 egg
250 gr sukker
1 ts vaniljeessens
115 gr hakket mørk sjokolade

Dette gjør du:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Smelt 175 gr mørk sjokolade sammen med smøret i et vannbad. La dette avkjøles litt. Sikt mel, bakepulver og salt sammen. I en annen bolle visper du egg, sukker og vaniljeessens til eggedosis. Rør først inn den smeltede sjokoladeblandingen og så melblandingen og den hakkede sjokolade.

Legg skjefulle av røren på stekebrettene og stek dem i 8-10 minutter. Min ovn trenger 10 minutter på disse, så tiden varierer fra ovn til ovn. Flytt bakepapiret og kakene over på en rist til avkjøling.

Når kakene er avkjølt er det bare å nyte! De du ikke spiser oppbevarer du i en lufttett boks. Jeg synes disse kjeksene var best frem til den 4 dagen etter steking. De tørket på en måte ut. Jeg tenker at disse kjeksene er perfekte til is. De minte meg iallefall om Ben & Jerry isen Chocolate Fudge Brownie.


Oppskriften til disse kjeksene er hentet fra boken 500 kjeks og småkaker av Phillippa Vanstone. En bok jeg har tenkt å jobbe meg igjennom, oppskrift for oppskrift.

Ha en fortsatt fin uke og en god helg!

Caroline

6 kommentarer:

 1. Wow !!
  de ser jo fantastiske ut Caroline. Du er så utrolig flink må jeg si :)

  Men er det greit å bruke vanilje stang eller vaniljesukker isteden for vanilje essens ??
  Jeg har ikke vanilje essens, og de i daglig varebutikken er jo helt elendige !

  Har bestilt to flasker med vailje extrat fra wilton.com , de er pure vanilla extrack, høres egentlig veldig deilig ut :)

  Men ha en toppers dag Caroline :)
  Klem Anya

  SvarSlett
 2. ÅÅÅ, de ser så gode ut, må jeg forsøke å lage.

  SvarSlett
 3. Jisses vad jag blev sugen på chokladkakor!!!!

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene folkens. Jeg har dessverre vært midt i innspurt på teksten i masteroppgaven min så har vært litt fjern den siste uken. Håper alt står bra til med dere!

  SvarSlett
 5. Og Anya: vaniljeessensen har en mye sterkere smak enn vaniljesukker. Men du kan bruke vanlijesukkeret istedetfor, men da må du bruke mye mer. Vaniljestang går veldig bra å bruke. Men vaniljen kan droppes i disse om du ønsker.

  SvarSlett