Som de andre kjeksene jeg har laget er også denne oppskriften fra boken 500 kjeks og småkaker av Phillippa Vanstone.
Dette trenger du:
115 gr usaltet smør
200 gr sukker
1 egg
2 ts vaniljeessens
190 gr hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g havregryn
100 gr hvit sjokolade
100 gr lys sjokolade (du kan jo bruke hvilken type sjokolade du vil)
Dette gjør du:
Visp smør og sukker sammen og tilsett deretter egget og vaniljeessensen. Sikt tørre ingrediensene sammen og rør inn havregrynene. Rør de tørre ingrediensene og sjokoladen inn i smørblandingen.
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Trill deigen til kuler, legg dem på det bakepapirkledde stekebrettet og trykk kulene flate med fingerene. La det være 5 cm mellomrom mellom dem. De smelter på en måte utover og blir 2-3 ganger så store som størrelsen på de kulene du trillet. Stek kakene i 8-10 minutter. Dette kommer ann på ovnen din. I min ovn tok det 10 minutter. La dem avkjøles i 5 minutter på bakepapiret før du flytter dem over i en lufttett boks eller spiser dem. De er like gode varme som kalde.
Disse er så superenkle å lage at de er blitt min nye favoritt å lage når man plutselig ønsker noe godt å bite i eller får uventet besøk.
De var supergode. Knasende utenpå og seige inni.
Just the way I like them.
De holder seg ca. 1 uke i en beholder. Helst skal de stå i romtemperatur.
Ha en super uke videre og god helg. Nå er det tilbake til arbeid for meg. Teksten skal leveres til veileder for godkjenning imorra.
Ønsk meg lykke til!
Caroline
lykke til!!!
SvarSlettTakk takk. Du oxo!
SvarSlettÅh vad gott!
SvarSlettFlott oppskrift må jeg si, skal lage de til helgen !
SvarSlettLykke til med masteroppgaven din, Caroline !!
Hilsen Anya
Takk skal du ha Anya!
SvarSlettKos deg med kjeks i helgen!
Jag älskar att dricka te och knapra i mig småkakor, dina med en massa choklad i låter helt oemotståndligt goda!:)
SvarSlettHey Karin!
SvarSlettDisse kjeksene passer perfekt til kalde kvelder og varm te! Takk for at du stakk innom bloggen min!