Mine sider

torsdag 3. mars 2011

Kjeks med hvit & lys sjokolade 3/500

Heisann folkens. Hvordan går det med dere? Det har vært en stund siden jeg har lagt ut et innlegg nå. Jeg har skolearbeid opp etter ørene da jeg bare har 6 uker igjen før sensur av masteroppgaven min. Jeg bruker derfor mesteparten av tiden min på skolen og har dessverre ikke tid til å bake. Men jeg har fått tid til å bake kjeks. Disse er så fine fordi det bare tar 20-30 minutter å røre sammen deigen og 30 minutter på å steke dem. Altså 3 brett med kjeks á 10 minutter i ovnen.

Som de andre kjeksene jeg har laget er også denne oppskriften fra boken 500 kjeks og småkaker av Phillippa Vanstone.

Dette trenger du:

115 gr usaltet smør
200 gr sukker
1 egg
2 ts vaniljeessens
190 gr hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g havregryn
100 gr hvit sjokolade
100 gr lys sjokolade (du kan jo bruke hvilken type sjokolade du vil)

Dette gjør du:
Visp smør og sukker sammen og tilsett deretter egget og vaniljeessensen. Sikt tørre ingrediensene sammen og rør inn havregrynene. Rør de tørre ingrediensene og sjokoladen inn i smørblandingen.

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Trill deigen til kuler, legg dem på det bakepapirkledde stekebrettet og trykk kulene flate med fingerene. La det være 5 cm mellomrom mellom dem. De smelter på en måte utover og blir 2-3 ganger så store som størrelsen på de kulene du trillet. Stek kakene i 8-10 minutter. Dette kommer ann på ovnen din. I min ovn tok det 10 minutter. La dem avkjøles i 5 minutter på bakepapiret før du flytter dem over i en lufttett boks eller spiser dem. De er like gode varme som kalde.

Disse er så superenkle å lage at de er blitt min nye favoritt å lage når man plutselig ønsker noe godt å bite i eller får uventet besøk.



De var supergode. Knasende utenpå og seige inni.
Just the way I like them.

De holder seg ca. 1 uke i en beholder. Helst skal de stå i romtemperatur.

Ha en super uke videre og god helg. Nå er det tilbake til arbeid for meg. Teksten skal leveres til veileder for godkjenning imorra.

Ønsk meg lykke til!

Caroline

7 kommentarer:

  1. Flott oppskrift må jeg si, skal lage de til helgen !
    Lykke til med masteroppgaven din, Caroline !!

    Hilsen Anya

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha Anya!

    Kos deg med kjeks i helgen!

    SvarSlett
  3. Jag älskar att dricka te och knapra i mig småkakor, dina med en massa choklad i låter helt oemotståndligt goda!:)

    SvarSlett
  4. Hey Karin!

    Disse kjeksene passer perfekt til kalde kvelder og varm te! Takk for at du stakk innom bloggen min!

    SvarSlett