Mine sider

lørdag 19. februar 2011

Kjeks med appelsin & hvit sjokolade 2/500

Jeg vet jeg lovte denne oppskriften for noen dager siden, men jeg ble veldig opptatt med skolejobbing. Jeg har nemlig i innspurten av mastergraden min ved Kunsthøgskolen i Bergen og jeg må bruke mesteparten av tiden min til dette. Jeg kommer til å bake om jeg får tid, men jeg får ikke laget innleggene med bilder av alt jeg gjør. Det er ganske mye arbeid med å ta bilder til slike innlegg og det tar endel tid å redigere bildene. Så dette innlegget blir det siste innlegget på en stund hvor jeg legger ut bilder av gangen i bakingen.

Så til oppskriften. Jeg har tatt en ny oppskrift fra den fine boken med 500 kjeks og småkaker som jeg nevnte i et tidligere innlegg. Dette var verdens enkleste kjeksoppskrift, så om du har en liten time til rådighet og ønsker å lage noe som er supergodt er dette oppskriften for deg.

Dette trenger du:

115 g usaltet smør
200 g sukker
1 egg
revet skal av en appelsin (2-3 ts)
1 ts vaniljeessens
200 g hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
200 g små hvite sjokoladepletter
evt. småhakket hvit sjokolade fra Freia

Dette gjør du:

Begynn med å raspe opp appelsinen og sett stekeovnen til forvarming på 190 grader.


For å raspe opp skallet kan du bruke en rasper eller den fine delen på rivjernet ditt.

Så deler du smøret i biter og putter det i en bolle sammen med sukkeret.

Visp dette godt sammen på medium styrke.

Så tilsetter du egget. Som du visper godt inn i sukkersmøret.

Så tilsette vaniljeessensen.
Om du ikke har dette kan du heller bruke 1 ss vaniljesukker. Men da skal dette inn i deigen sammen med melet.

Sammen med vaniljeessensen skal også appelsinskallet.
Hele kjøkkenet dufter av appelsin. Deilig!

Sikt de tørre ingrediensene sammen.

Ved å sikte alt det tørre unngår du at det blir klumper i deigen din og dessuten er det en fin måte å fordele bakepulver, natron og salt utover i deigen.

Miks dette sammen til du får en "tørr" deig. Ta bollen vekk fra mikseren og tilsett den hvite sjokoladen.

Jeg har brukt hvite sjokoladepletter fra Hershey.

Rør sjokoladen inn i deigen for hånd.

Så gjør du klart et stekebrett med bakepapir på og lager små kuler av deigen.

Legg kulene med 5 cm avstand på brettet og trykk de ned på midten.
Det er en klissete jobb, men hva er vel baking om man ikke kan grise litt!

Stek dem midt i ovnen 8-10 minutter og la dem avkjøles i ca. 5 minutter før du fjerner dem fra bakepapiret. De er like gode varme som kalde.

Jeg hadde litt for liten avstand til kulene slik at de endte opp med å steke seg litt i hverandre. Det gjorde ingenting på resultatet. De ble nemlig knallgode!

Appelsin og hvit sjokolade var en knall kombinasjon.
Jeg fikk ca. 40 kjeks med denne oppskriften. Oppbevares 4-5 dager i en lufttett boks.

Kjeksene er flotte å ta med som en liten oppmerksomhet om du blir invitert bort.
Her har jeg puttet kjeksen oppi linposer kjøpt hos JennifersCookiesEtsy.com. Etsy er min favoritt nettbutikk for tiden. Folk lager så mye fint man kan kjøpe.


Håper dere har en fin lørdag!
Det har jeg. Sitter å ser ut på det fine været vi har i Bergen. Deilig med sol. Bare synd jeg ikke kan gå ut i dag. Nå må jeg tilbake til arbeidet med oppgaven.

Sees snart,
Caroline

8 kommentarer:

  1. De ser kjempegode ut! Hvor fikk du tak i den hvite Hershey-sjokoladen hen? Jeg elsker Hershey, både til baking og smaking hihi

    God helg! :)

    SvarSlett
  2. Jeg kjøpte dem på en Meny butikk her i Bergen. Men til min store skuffelse har de sluttet å selge dem der nå. Så disse var mine siste pletter. Jeg har ikke sett dem noe annet sted dessverre. Norge ligger så langt bakpå når det gjelder bakeingredienser.

    Om du finner de noe sted må du si i fra Marit!

    God helg du også!

    SvarSlett
  3. Hei Caroline !!
    Nydelig blogg du har, er innom hver dag :)
    Jeg lagde disse kjeksene, og de ble helt perfekte ! Da min mann og min lille datter fikk smake på de, fløy de rundt i hele huset :) De var kjempe gode !

    Stå på og forsett slik <3

    Hilsen Anya

    SvarSlett
  4. Hei Anya!

    For en koselig tilbakemelding! Så gøy at din man og datter likte dem så godt. Det er veldig kjekt å høre at liker bloggen min. Slike kommentarer som fra deg inspirerer meg til å blogge videre. Tusen takk for det!

    Ha en flott tirsdag Anya!

    SvarSlett
  5. Masse løkke te med masterinnspurt! Jeg skal heie på dere:) Kjempefin blogg du har, jeg skal lage cupcakes til en 30års dag på lørdag, så tenkte jeg skulle inn her og se om jeg fant en digg oppskrift:)

    SvarSlett
  6. Takk for det Gunvor! Det blir ikke så mye avansert baking under denne innspurten, men jeg håper det ligger noe her dra før som kan inspirere deg!

    SvarSlett
  7. De här kakorna ser helt underbara ut!
    Här hade chokladknapparna passat bra ;)
    Vad tråkigt att de inte säljs så mycket i Norge, går det inte att säga till i affärerna att man vill att de ska köpa in det? Ibland fungerar det att göra så här i Sverige!

    Kram
    /Nellie

    SvarSlett
  8. Nellie: Jeg kan love deg at disse kjeksene er himmelske!

    Det kan være at om jeg maser mye på min lokale butikk og får andre til å gjøre det samme tar de kanskje inn varene jeg ønsker. It's worth a shot!

    SvarSlett