Mine sider

onsdag 27. juli 2011

Grove muffins med bogskinke og ost

For en helg vi har opplevd. Jeg kjenner ingen som ble rammet av tragedien direkte, men jeg har følt en stor sorg allikevel. At noen har så utrolig forvridde tanker og meninger klarer jeg ikke å forstå.

Men livet må gå videre. Heldigvis er lillemann så liten at han ikke har forstått hva som har skjedd og løper rundt, smiler og ler. Det hjelper mye.

Jeg er nå ferdig med ferien og har endelig tid til å bake igjen. Savner det voldsomt når det går lenge mellom hver gang. Så jeg begynte uken med å bake noen grove muffins med bogskinke, ost og oregano. Nydelig til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Dette trenger du: (til 20 mellomstore muffins)

5 dl fullkorns hvetemel (eller annet grov mel av eget valg)
5 dl sammalt hvetemel
150 gr smeltet og avkjølt smør/margarin
2 ts salt
2 ts bakepulver
5 dl kulturmelk
2 ss tørket oregano
En boks bogskinke
100 gr revet ost

Du kan putte hva du vil i muffinsene som løk, sopp, paprika, salami, baconterninger etc. Jeg er veldig glad i komboen skinke og ost, så derfor ble det det på meg denne gangen.

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret først og mens det kjøler seg ned blander du sammen alle de tørre ingrediensene utenom skinke og osten. Deretter skjærer du skinken opp i passe store biter. Rør sammen kulturmelken og smøret og bland dette med de tørre ingrediensene. Så skal skinken blandes i. Smør muffinsbrettet eller bruk muffinsformer og fyll dem opp med deigen. Disse muffinsene vil ikke heve seg større, så gjerne fyll formene til over kanten.

Så strør du litt Maldon salt over dem, legger osten på og drysser litt oregano på toppen. Settes så i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter til osten er gylden og fin.

De er best når de er varme!


Ta vare på deg selv og de rundt deg!

Stor klem fra Caroline

2 kommentarer:

 1. Hei !
  Flott blogg du har, den er mye til inspirasjon!
  Men kan jeg ha mozarella ost i? tror du det vil funke isteden for vanlig ost?

  Berit

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha Berit!

  Du kan ha all slags typer ost i den. Man kan også røre ostebiter inn i deigen slik at du får små lommer med smeltet ost. Om du bruker brie eller den slags oster bør du ha på osten på slutten av steketiden eller så forsvinner/renner den bort. Kos deg med mozarella-muffins!

  SvarSlett