Jeg kom over en video av Nigella Lawson på Youtube for noen dager siden og kaken hun lagde var en fantastisk saftig sjokoladekake. Jeg ble helt besatt over at den inneholdt så mørk sjokolade. Jeg elsker nemlig mørk sjokolade og bruker helst 70% sjokolade i mine bakverk. Denne måtte prøves ut og det skal jeg love deg at jeg ikke angrer på.
Dette trenger du:
Kakebunnene:
50g 100% kakaopulver
100g Mørkt Muscovado-sukker
2,5 dl kokende vann
125g Mykt usaltet smør
150g Vanlig sukker
225g Hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts vaniljeessens
2 egg
2x20 cm runde panner
Den mørke sjokoladeglasuren:
1,25 dl vann
30g Mørkt Muscovado-sukker
175g Mykt usaltet smør
300g Mørk sjokolad, minst 60%
Dette gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader og smør kakepannene dine med smør på sidene og bakepapir i bunnen.
Sikt kakaoen og 100g brunt sukker i en bolle og hell på kokende vann, visp til blandingen er uten klumper og sett til side.
Pisk smør og sukker sammen med håndmikser eller kjøkkenmaskin til det blir kremete og luftig.
Rør sammen mel, bakepulver og natron i en annen bolle og sett til side.
Hell vaniljeessensen i smør- og sukkerblandingen, mens du blander hele tiden.
Så slipper du ett egg oppi etterfulgt av en spiseskje melblanding. La dette mikse seg sammen før du heller det andre egget oppi.
Fortsett miksing og hell inn resten av melblandingen, bland godt før du blander inn den rennende kakaoen.
Dette kan gjøres for hånd eller i en håndmikser. Bruker du det sistnevnte bør du ha på en veldig lav hastighet ellers vil kakaoen havne på alle vegger og tak i kjøkkenet ditt.
Røren skal være veldig rennende for da blir kaken skikkelig saftig.
Fordel røren mellom de to smurte pannene og sette dem i ovnen i ca 30 minutter eller inntil et kakepinne inn kommer ren ut.
Så snart kakene er i ovnen begynne du på glasuren. Denne glasuren kan du også lage før du lager kakebunnene.
Hell vannet, 30g mørkt Muscovado-sukker og 175g usaltet smør i en kjele over svak varme slik at det smelter.
Når blandingen begynner å boble ta kjelen av varmen og tilsett den opphakkede sjokolade. Gi sjokoladen et minutt til å smelte før du visper til en jevn og blank deilig glasur.
Så må du la glasuren kjøle seg ned i omtrent en time med litt visping nå og da, og da er kakene blitt kjølige og klar for å settes sammen.
Sett en av de avkjølte kakene oppned på en tallerken og spre den med omtrent en tredjedel av den deilige glasuren. Topp med den andre kaken vanlig måte opp og spre topp og sider med de resterende glasuren.
Nydelig!
Om du er glad i sjokolade må du rett og slett lage denne kaken. Med en gang! Nå!
Caroline
Denne ser knallgod ut, må teste en sånn neste gang jeg skal bake :) Men hvor får jeg tak i Muscovadosukker??? Veldig fin blogg du har!!
SvarSlettNAM NAM..!!!!!
SvarSlettDenne ser sabla god ut!
Du er så flink til å bake, Caroline!! :)
Anya
Hei Anonym!
SvarSlettTakk for flott kommentar!
Nå vet ikke jeg hvor du bor, men jeg tror at store matforetninger som Meny, Ultra og Obs har det. Jeg kjøper mitt Muscovadosukker hos Lerøy i Bergen. Om du ikke finner det kan du fint bruke brunt farin fra Dansukker. Den har de fleste butikker.
Takk Anya!
SvarSlettDen var sabla god også!
Takk for tips, bor i Bergen jeg og. Fant ikke på meny, men kan ta meg en bytur og stikke innom Lerøy:) God helg
SvarSlettVeronika
Mums, den ser ljuvligt god ut.
SvarSlettGjør det Veronika. Du kan bruke brunt farin også, men Muscovadosukker har en spesielt god smak synes jeg. Det er verdt det! Jeg lover!
SvarSlettTakk Erika, det var den også!
Alle helsekostbutikker fører uraffinert sukker av forskjellige typer, teksturer og grader av "mørkhet".
SvarSlettDet har du rett i Anonym! Takk for at du påminte meg det!
SvarSlettHvilken type sjokolade bruker du? (merke og hvor den kjøpes) og hvilken type smør? Ser helt vidunderlig ut! Hvordan holder den seg til dagen etter? Blir den tørr da?
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg har brukt Odense sin mørke sjokolade som er 70%, men du kan godt bruke Freia sin 70% kokesjokolade. Det viktigste er at den er mørk. Odense sjokoladen har jeg kjøpt i Sverige. Smøret er vanlig usaltet smør fra Tine.
Denne kaken er utrolig god og like saftig dagen etter og dagen etter det og dagen etter det. Jeg bruker nesten bare denne oppskriften når jeg lager sjokoladekake. Håper duliker den også!
Da jeg bakte denne kaken ble den kjempeflat.... Hva har jeg gjort galt? Skal oppskriftet dobles?
SvarSlettForvirret "baker"
Heisann Forvirret Baker.
SvarSlettSynd den ble flat. Det skal den jo ikke bli. Oppskriften skal ikke dobles for at den skal bli høy ;)
Det eneste jeg kan tenkte på er, om du har fulgt oppskriften nøye, at bakepulveret kanskje er for gammelt. Bakepulver er nesten som ferskvare og skal byttes ut gjevnlig. Den mister nemlig "futten" når den har stått forlenge.