Mine sider

søndag 4. september 2011

Bananbrød - høstens nostalgi

På høsten blir jeg veldig nostalgisk når det kommer til mat. Og bananbrød var noe som helt plutselig dukket opp i hodet mitt når høstmørket begynte å snike seg på. Det er utrolig lenge siden jeg har spist dette. Jeg er sikker på at sist gang jeg spiste det var det mamma som har laget det. Takk mamma!

Dette trenger du: 1 stk 

125 gr mykt smør
100 gr sukker
75 gr brunt sukker
2 egg
3 overmodne bananer
1 ss sirup
frø fra 1 vaniljestang
250 gr hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
100 gr valnøtter

Dette gjør du:


Pisk det romtempererte smøret sammen med sukkeret.

Når det er pisket lett sammen tilsetter du eggene. Et om gangen.

Det skal da være en ganske så løs smørje.

Når du moser bananene kan du godt bruke en gaffel. Jeg synes det er like greit. Ja, oki da...jeg elsker å mose bananer med en gaffel! Sånn der sa jeg det! Det er litt sånn "anger-managment" for meg. Men du kan også bruke en stavmikser. Mos bananene så lite eller så mye du ønsker.

Bland inn de moste bananer.


Så skal sirup og vaniljefrø i.

Siktet alt det tørre sammen og kjør det det sammen med smørjen.

Grovhakk valnøttkjerner og bland dem inn sammen med den ferdige deigen.

Deigen helles i en smurt brødform (ca 1 l). Du kan gjerne kle formen med bakepapir.

Stek bananbrødet på 175 grader i ca. en time. Sjekk med en bakenål om den er ferdig.

Husk å avkjøle godt før du tar det ut av formen.

Glasuren jeg har brukt er kun melis og sitronsaft. Den gir en herlig syrlig smak tillegg  den søte og krydrete bananbrødet.




Nam!

Caroline

6 kommentarer:

  1. Nam nam!
    Ser kjempe godt ut.
    Lagde banan brød idag jeg også, sammen md det lagde jeg maplesmør= smør og maplesyrup. NAM! Prøv det du også!

    Anya

    SvarSlett
  2. Lønnesirupsmør? Det ar jeg ikke prøvd før. Høres godt ut!
    Hvordan lager man det Anya?

    SvarSlett
  3. Hei igjen!
    Det er bare å ta usaltet smør og helle over så mye lønnesirup du vil. Alt etter smak!! Jeg pleier å ha MASSE med lønnesirup, bare fordi det er så godt !

    Anya

    SvarSlett
  4. Åh.. bananbrød! Bakst med banan er jo bare fantastisk :-)

    SvarSlett
  5. Anya. Takk skal du ha. Det skal testes ut så fort jeg får anledning.

    Spiseskje: Ja, sant! De cupcakene på bloggen din ser jo bare helt nydelige ut!

    SvarSlett
  6. Både bananbrød og andre bananrelaterte godsaker går ned på høykant her og! Cupcakesene er utrolig gode, de anbefales :-)

    SvarSlett