Mine sider

mandag 16. august 2010

Vinneren av handlenettet er trukket!

Da har jeg trukket vinneren av min første give away!

Disse var med:
1. Thuri
2. Thuri
3. Thuri
4. Maren
5. Aud
6. Grete

(Thuri fikk tre lodd fordi hun gjorde alle tre oppgavene)

Den som vant er:


Congratulations Thuri! You are the lucky winner of the Tote Bag from Cakespy! Send me your address on mail and I will send it to you as soon as possible!

Takk til dere andre som deltok og som delte bloggen min på Facebook.

Caroline

fredag 13. august 2010

Endelig gode gulrotmuffins!



Jeg har lenge lett etter den perfekte gulrotmuffinsen. Men de oppskriftene som jeg har prøvd ble det bare tørre og kjedelige muffins av.

For litt siden fikk jeg en bok av min fine søster som heter Hello Cupcake. En artig bok med mange kreative muffins. Bakerst i boken er det oppskrifter, en av dem var på gulrotmuffins. Siden jeg har vært på utkikk etter en god oppskrift lenge måtte jeg bare prøve den. Og til min store glede var resultatet helt perfekt!

Muffinsene har en god smak av kanel og gulrot, med et hint av muskat. De er ikke tørre, men helt perfekt fuktige. Jeg hadde smaken av muffinsen i munnen lenge etter at jeg hadde spist den. Happy day!


Dette trenger du:
6 dl mel
1 ts malt kanel
1 ts bikarbonat (natron)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt muskat
2 store egg
3 dl sukker
1 dl brunt sukker
1,5 dl vegetabislk olje
0.75 dl melk
8 dl raspet gulrot

I tillegg om ønskelig:
2 dl rosiner
2 dl hakket valnøtter


Dette gjør du:
1. Skru ovnen på 180 grader.


2. Bland mel, bakepulver, bikarbonatet (natron), malt kanel, malt muskat og salt sammen i en medium stor bolle.



3. Bland deretter sukker, brunt sukker, egg, olje og melk sammen med håndmikser på medium styrke til blandingen er luftig, men tykk.


4. Så blander du det tørre og det våte sammen på lav styrke.




5. Nå blander du gulrot (og evt. rosin og valnøtt) inn med en sleiv.


6. Fordel røren i muffinsformer, cirka 2/3 fulle. Jeg bruker en full isskje. Isskje får du kjøpt på Jernia eller Clas Ohlson.

7. Stek muffins i 20-22 minutter på 180 grader.


Så lager du glasuren.
Dette er en philadelfiaglasur som jeg har funnet på Passion 4 baking.

Til 24 muffins trenger du:

400 gr Philadelfia ost (jeg bruker light)
3 dl melis
1 ss vanilje extract (eller 6 dråper vanilje essens)



Dette gjør du:
1. Bland Philadelfiaosten sammen med en håndmikser til den blir kremete.
2. Hell melis oppi og bland det godt sammen.
3. Tilsett vaniljen.

Bruk en slikkepott til å smøre på glasuren. Du kan også bruke en sprøytepose med en stjernetip på om du ønsker det.
Deretter raspet jeg gulrot til pynt. Jeg heller sitronsaft over raspen slik at den ikke skal bli brun. Den syrlige smaken av sitronsaften passer godt sammen med glasuren. Det utgjør det lille ekstra synes jeg.

Voilá!


Caroline

onsdag 11. august 2010

Min første give away!

Da var endelig dagen her for min første Give Away!
Jeg er veldig glad og takknemmelig for at dere tar dere tid på å gå innom bloggen min. Det har faktisk resultert i over 1600 besøk! Og det må jo feires litt.

Vinneren får et handlenett fra Cakespy med det herlige motive av en cupcake kannibal!



Bildet er gjengitt med tillatelse fra Cakespy.com

Du kan gjøre 3 forskjellige ting.
Del denne bloggen på:
1. Din blogg.
2. På Facebook
3. 5 av dine venner på mail.

Deretter skriver du i kommentarfeltet under dette innlegget at du har gjort det med en link til bloggen din i kommentarfeltet. Om du ikke har blogg send et bilde av facebook siden din eller et bilde av mailen du har sendt til min mailadr: good.cupcakesgood@gmail.com.

Har du gjort 1 av 3 får du ett lodd, 2 av 3 gir to lodd og 3 av 3 gir tre lodd.

Jeg vil trekke en vinner 15.august ved hjelp av Random.org.
Jeg vil annonsere hvem det er på mandag 16.august.

Lykke til!

Caroline

søndag 8. august 2010

Passion 4 baking - en fin kakeblogg


Skjermbilde av bloggen Passion 4 baking.

Jeg ville bare tipse dere om en fin bakelogg jeg vet om.

Passion 4 baking

Bloggen tilhører Manuela som er ei kvinne med mange baller i luften. Er mor til 5, jobber og har itillegg tid til å ha denne bloggen. Jeg er superimponert. Bloggen er ganske søt og har mye gode oppskrifter som man kan prøve seg på.

Klikk deg inn på siden hennes og bli inspirert!

Caroline

mandag 2. august 2010

mmm....norske bringebær



Nå er august atter her og bringebærene er blitt søte, store og saftige. Jeg har startet på skolen igjen etter en fin sommer og et begivenhetsrikt permisjonsår. Dette må selvagt feires med bringebærmuffins!


Dessuten hadde jeg lyst til å prøve det nye minimuffinsbrettet som jeg har kjøpt på
Nordbye i Bergen. Den kostet 250,- som er litt dyrt, men jeg har ikke funnet det noen andre steder og jeg har ønsket meg det lenge.


Også har jeg fått noen minimuffinsformer fra Vestli House som jeg har hatt lyst til å prøve lenge. De er supersøte og kommer i mange forskjellige farger og mønstre. Jeg kjøpte de på Traktøren på Lagunen storsenter. Denne butikken har ALT du kan ønske deg av bake- og kjøkkenutstyr. Elsker den butikken!


Jeg har en bok av Gail Wagman som jeg bruker masse og som jeg gjerne vil anbefale til dere. Det som er så bra med boken er at oppskriftene hennes er i utgangspunktet store kaker og deretter blitt tilpasset for muffinsformer. De er derfor saftige og litt annerledes. Dessuten er boken oversatt til norsk. Jeg synes ikke alltid det er så lett å oversette en engelsk oppskrift. Det er alltid noe som blir feil eller så har man ikke de riktige ingrediensen. Jeg har prøvd meg på flere av disse oppskriftene før med stort hell. Jeg er ikke så fornøyd med dekoreringene av muffinsene hennes. Men det er vel bare hver sin smak.

Denne gangen prøvde jeg meg på basisoppskriften fra boken.
Dette trenger du:
1 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl mel

100 gram smør/margarin

1 ss bakepulver


Dette gjør du:

- Sett ovnen på 225 grader.
Smelt smør/margarin. Avkjøl litt.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett mel blandet med bakepulver.

(Om du vil ha kakaopulver eller vaniljepulver så bland dette inn med melet også.)
- Deretter tilsetter du det avkjølte smøret.
- Sett papriformene på en plate med litt mellomrom, eller bruk en muffinspanne som vist på starten av innlegget.

- Fordel røren i formene, men la dem ikke bli mer enn 2/3 deler fulle.
- Stek muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter.

- Avkjøl kakene på en rist.

I tillegg brukte jeg i 2 spiseskjeer 100% kakaopulver og puttet i 50 gr hakket sjokolade. Om du vil kan du putte i vaniljesukker, mandelessens, hakkede mandler, syltetøy etc. Som du skjønner er det bare fantasien som setter stopper.


Så dyttet jeg hele bringebær i midten av røra i hver form på halvparten av brettet. Husk å ha litt røre over bringebæret slik at det blir stengt inne i muffinsen.


På den andre halvdelen av brettet dyttet jeg frossen ganash biter.

Jeg har dette trikset fra en av mange blogger som jeg har lest. Husker bare ikke hvilken i farten. Det er et supert triks og resultatet ble kjempebra!

Slik lager du frossen ganash:


Ganash
- Smelt 200 gr. sjokolade i et vannbad
- Tilsett 1 dl fløte (mat- eller kremfløte)
- Visp dette til den blir kremet
- Sprøy dette ned i isbitformer
- Fryser det ned i 24 timer


Om du har sånn isbitform fra IKEA som jeg har brukt her, passer det best til minimuffins. For da kan du dele den opp i passende biter. Vanlige isbitformer passer ypperlig for store muffins siden du trenger bitene større.

Jeg pleier å fryse ned ganashen som blir til overs og bruke det en annen gang. Jeg har ihvertfall alltid noe frosting til overs etter hver bakst og synes det er fint å kunne bruke lille som er igjen til noe så lurt!



Her har jeg kuttet opp den frosne ganashen i mindre biter slik at de passet nede i formen med røren.

Denne gangen brukte jeg også ganash til pynt.

Alle fikk en sprøyte med kremen før resten av pyten kom på.


Bringebærmuffinsen fikk bringebær og grønn strøssel på seg.


Og sjokolademuffinsen ble pyntet med nyinnkjøpte strøssel fra Strössel og annat. Her ser du også hvordan muffinsen med den frosne ganashen ser ut inni. (Den er jo selvfølgelig ikke frossen lengre etter en tur i ovnen.)

Måtte bare avslutte med et samlebilde. Synes de ble superfin!


I mitt neste innlegg kommer det en give-away! Det blir gøy!

Om dere har noe spørsmål om det jeg har laget så er det bare å skrive en kommentar under innleggene, så skal jeg svar så godt jeg kan. Håper å høre fra dere!

Caroline

tirsdag 27. juli 2010

mmm...ferie


Bilder av muffins jeg lagde før jeg startet med bloggen.
Fv. Browniesmuffins med sjokoladekaramellfrosting, marshmellowmuffins med kokos, blåbærmuffins med blåbærsmørkrem og vanlige muffins med kaffekrem.
Hm...tror kanskje disse må lages igjen snart. De var så gode!



Beklager lite innlegg for tiden, men jeg har tatt ferie og har ikke hatt mulightene for å bake eller være på internett. Men jeg lover at det kommer et innlegg snart. Er nemlig tilbake i Bergen og det klør i fingrene etter å lage noe med det fine strøsselet jeg har anskaffet meg!

Dessuten lovte jeg en give away, så stay tuned!

Caroline

fredag 16. juli 2010

Man kan aldri få nok strøssel!



Endelig kom pakken jeg har gått å ventet på! Har bestilt strøssel på et svensk nettsted som heter Strössel & annat. De har mye bra strøssel og dragèer, muffinsformer og muffinsbokser der bl.a. Hvorfor ikke ta en titt på siden selv?

Her er det jeg kjøpte:


Gull- og sølv-non stop. Har alltids ønsket meg det og er så fornøyd for at jeg endelig fant det.

Så kjøpt jeg sukker i bronse! Hvor kult er ikke det?
Også kjøpte jeg Non-perils i lilla, grønn og multifarger.



Gleder meg veldig til å bruke det på mine muffinskreasjoner.
Håper dere har en fin sommer og at dere får bakt litt. Jeg er på tur noen uker og får dessverre ikke bakt så mye som jeg kunne tenkt meg. Men jeg har fått kjøpt meg litt bakeutstyr og gleder meg til å få prøvd de når jeg kommer hjem igjen.

Dessuten har jeg fått over 1000 besøkende på siden min (jippi!!!) og det må jo feires litt. I august kommer jeg til å ha en liten give-away! Stay tuned!

Sommerklem Caroline