Mine sider

torsdag 2. september 2010

mmm....fudgeHvorfor ikke lage sjokolade fudge til helgen? Fudge er supergodt og passer godt å ha i kjøleskapet når noen popper innom på besøk. Jeg kom over en veldig enkel oppskrift på fudge som jeg ville dele med dere.

Sjokolade fudge

Dette trenger du:

4 dl sukker
2 dl matfløte
200 gr kokesjokolade
2 ss smør
1 stk koketermometer

Jeg har et dropstermometer fra Panduro som funker godt. Dessuten koster det bare 98,- og det er en overkommelig pris for en fattig student. Jeg har hørt at det er best med digitalt termometer, men som sagt så funker vanlig termometer helt fint.

Dette gjør du:

1. I en tykkbunnet gryte heller du sukker og fløte


2. La dette varmes opp på medium varme til 115 grader. Uten å røre.


3. Ta av kjelen fra varmen, la det kjøle seg ned til 60-70 grader. Da røren er nok nedkjølt heller du all sjokoladen og smøret oppi.4. Rør alt sammen og la det stå å kjøle seg ned til 40 grader. Nedkjølingen kan fort ta 10-15 minutter.


5. Så heller du røra i en smurt firkantet beholder. Jeg har ikke en firkantet beholder og så jeg brukte en liten panne som jeg delte i to med aliminiumsfolie.


6. Fordel røra i formen med en slikkepott. La den kjøle seg ned til den stivner helt. Gjerne i kjøleskapet.


7. Skjer opp fudgen i firkanter og nyt!


Enklere kan det ikke bli! La de "tørke" en liten time på kjøkkenbenken før du legger de sammen i en boks. Oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet i opptil 2 uker. Om du er så flink at du klarer å holde fingrene unna boksen. De er nemlig knallgode! Min kjære var superfornøyd med kveldens snack og proklamerte at de var mye bedre enn de du finner blandt smågodtet. Bedre enn det blir det ikke vel ikke?


Enjoy!
Caroline

11 kommentarer:

 1. Arg.. glemte å kjøpe matfløte, så disse prøver straks med vanlig fløte! Du skal få min mening etterpå :)

  SvarSlett
 2. Så fint at du prøver det ut. Jeg bruker faktisk mat- og kremfløte litt om hverandre når det kommer til slike oppskrifter, de er jo ganske like i smak og egenskaper forutenom piskingen. Håper det fungerte like bra med kremfløte! Vil gjerne høre om det gikk bra.

  SvarSlett
 3. Det ble så jeg kjøpte matfløte likevel. De ble kjempe gode. Det synes mannen min og :)

  SvarSlett
 4. Godt å høre Mona! Jeg har akkurat lagd nye til lørdagen. De er jo så enkle å lage.

  SvarSlett
 5. Jeg prøvde å lage disse uten å røre i sukker og fløte blandingen, men den bare brant seg... Hva skjer hvis jeg rører?

  SvarSlett
 6. Hei Martine!
  Synd det brant seg. Brukte du en tykkbunnet gryte/kasserolle? Det kan hjelpe.

  Grunnen til at du ikke skal røre i sukker/fløte blandingen er at da vil sukkeret krystallisere seg på feil måte og gjøre fudgen kornete.

  Håper du prøver en gang til og at du får det til!

  SvarSlett
 7. Smelter disse? Trenger noe som kan holde seg under juletreet :)

  SvarSlett
 8. Hei Elisabeth.

  De smelter ikke, men blir ganske så myke om de står lenge ute fra kjøleskapet. Om du skal lage noe som kan ligge lenge hadde jeg laget karameller som er pakket inn i hvert sitt papir. De holder seg bedre.
  Ellers er det meste som er dekket med sjokolade holdbart utenfor kjøleskapet. Kanskje fudge dyppet i sjokolade kan være noe?

  http://goodcupcakesgood.blogspot.com/2010/12/mmmmjulekonfekt.html

  (se oppskrift nr2)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. Hei, omtrent hvor mange biter fikk du, og har du en omtrentlig lengde og bredde på formen du brukte?

  Disse ser veldig gode ut, skal prøve å lage de senere i jula :)

  SvarSlett
 10. Takk takk - jeg tenkte også tanken på å pakke de inn en og en i og med at de blir liggende utenfor kjøleskap, evnt om jeg skulle fryse de ned før jeg skal ut å fly....hmm

  SvarSlett
 11. Ida: Det blir omtrent 30 stk. Du kan jo skjære de i mindre biter om du ønsker ;)

  Elisabeth: Jeg har ikke prøvd å fryse dem selv, så vet ikke hvordan de vil reagere når de blir opptint. Men det høres jo lurt ut når du skal ut å fly. De smelter ikke i vanlig romtemperatur, men om det blir altfor varmt er det ingen garanti for at de holder seg. Om du fryser dem og har dem i en frysebag/pose kan de sikkert holde seg lenge ;)
  Lykke til og fortell meg gjerne hvordan det gikk!

  SvarSlett