Mine sider

tirsdag 12. april 2011

Hipp Hipp Hurra! Bloggen er 1 år i dag!

Sjokolademuffins med hvit sjokoladesmørkrem.


Og nå er masteren min levert og jeg har presentert arbeidet mitt for sensorene mine. Mitt prosjekt har vært spilldesign med baking som tema. Jeg har kalt oppgaven min Piece of Cake, men det har vært alt annet enn enkelt. Men nå er det endelig over! Jippi! Endelig har jeg tid til å slappe litt av, være sammen med sønnen & mannen min og ikke minst har jeg nå tid til å bake og blogge igjen! En veldig herlig følelse. Jeg vet ikke om jeg har stått før på torsdag, men akkurat nå bekymrer jeg meg ikke. Jeg er bare veldig glad for å ha fullført. Det har vært noen harde måneder.

Bananmuffins med sjokoladesmørkrem.


Som en del av presentasjonen min bakte jeg muffins til sensorene slik at de skulle skjønne at jeg synes baking er så gøy. Jeg lagde bananmuffins med sjokoladesmørkrem og sjokolademuffins med hvite sjokoladebiter og med hvit sjokoladesmørkrem. Den kremen var utrolig god. Så den må jeg dele med dere. Så denne skal jeg lage mer. Muffinsoppskriften finner du her.

Smørkremoppskriften kommer her.

Dette trenger du:

250 gr usaltet smør
10 dl melis
2-3 ss melk/fløte
1-2 ss vaniljeekstrakt
100 gr hvit/mørk sjokolade

Dette gjør du:

Smelt sjokoladen over et vannbad og sett det til kjøling.

Myk smøret på kjøkkenbenken i 10 minutter før du skjærer det i terninger og hiver det oppi bollen. Pisk smøret på lav hastighet til det blir en deig/smørje.

Hell i 2,5 dl melis og pisk det godt sammen før du heller i 2,5 dl mer melis.
Midtveis i melisen heller du i 2 ss melk. Bland godt. Tilsett resten av melisen under lav pisking.

Så tilsetter du vaniljeekstrakt. Om du ikke har, så kan du bruke vaniljeessens eller vaniljepulver fra butikken. Så pisker du alt sammen i 3-4 minutter.

Tilsett deretter den avkjølte sjokoladen og pisk kremen på medium styrke i 4 minutter.

Så er det bare å putte kremen i sprøyteposen og dekorere de deilige muffinsene du har bakt.

Jeg har tenkt å feire 1 års dagen til bloggen min med en give-away, men den må komme etter påske. Har ikke hatt tid til å finne noe bra å gi bort enda. Så følg med!

Ha en fin uke!

Caroline

11 kommentarer:

 1. Gratulera! Blir nok bra resultat. Du sjarmerte sikkert sensoren i senk med muffinsen! :)

  SvarSlett
 2. Takk Marita! Muffinsene forsvant, så jeg tror sensorene likte dem ;)

  SvarSlett
 3. Grattis på 1-årsdagen, vilken härlig cupcakes :-)

  SvarSlett
 4. Grattis på 1-årsdagen:) Det är många bloggare som firar 1-år verkar det som. Skönt när man gjort något stort arbete och det är över och att du är nöjd framför allt. jag tycker det ser väldigt fint ut:)

  Kram Pehrnilla

  SvarSlett
 5. Velkommen tilbake! Eg har kikka innom ofte sidan du var i Byavisen, men det har ikkje vore så mykje aktivitet (før no?). Prioriteringer:) Skjønner det er godt å vere ferdig, eg satt med samme følelse etter at eg leverte mastergraden i 2005 - litt tom eigentlig. Nyt vårdagane:)

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med 1-årsdagen !!!
  Og nydelige muffins må jeg si :)
  Er så glad for at du er tilbake, har vært inne på bloggen maange ganger for å se om nye innlegg har kommet, og endelig har det kommet en ! :P hehe
  Stå på !

  Hilsen Anya <3

  SvarSlett
 7. Takk Linda!

  Det er sant Pehrnilla. Det er mange bloggere som er 1 år for tiden. Det er jo flott at mange har en så fin interesse!

  Hei Ann-Kristin, og takk for at du har hatt tålmodighet med meg. Måtte prioritere skolen siden januar. Satt faktisk å jobbet 16 timer de siste ukene og da blir det lite tid til baking. Men nå blir det andre boller (hehehe).

  Hei Anya! Takk for din tålmodighet også ;) Kjekt å høre at du venter på blogginnleggene mine. Nå ble jeg glad. Gleder meg til å blogge mer!

  SvarSlett
 8. Is there a translate button over here? I'd LOVE to try this! Not only does it look good, I can already taste the yumminess in it!

  SvarSlett
 9. Hi Rylan!

  Thanks for your comment! I have added a google translater on the blog. Just for you ;)

  I've visited your blog. WOW! Your cakes are amazing! Love the design! I'm definitely adding you to my favorite blogs!

  SvarSlett