Nå har roen senket seg rundt skole og påsken har begynt. Deilig. Jeg har selvfølgelig begynt å bake igjen. Jeg har bakt appelsinkjeks og franske makroner. Vel, det ble ikke helt makroner. Det ble noe feil med røra. Istedetfor å være litt flytende var den ganske tørr. Jeg tror jeg brukte for lite eggehvite. Neste gang skal jeg prøve en annen oppskrift som sier hvor mye gram eggehviter det skal være istedetfor antall egg. Eggene varierer for mye i størrelsene.
Er det noen som har en god oppskrift på makroner som jeg kan få?
Anyhow... jeg stekte nå disse "makronene" allikevel. Det ble små kaker som var harde utenpå og myke inni. Faktisk ganske gode. For å gjøre de bedre dyppet jeg alle kakene i sjokolade. Mmm! Det ble faktisk godt.
Det blir endel baking neste uke, men nå tar jeg påskeferie!
God påske!
Caroline
Heyy Caroline :)
SvarSlettDenne oppskriften fant jeg på Klikk.no. Jeg prøvde den ut, og de ble SMELL GODE !! Jeg fylte de med smørkrem, med forskjellig smak.
Prøv den ut, kansje den faller i smak hos deg:
Ingredienser:
240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver
GANACHE (SMØRKREM):
romtemperert smør
ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv
evt. sukker eller honning etter smak
Fremgangsmåte
(40 små makroner eller 10 store)
Forvarm stekeovnen til 140 grader.
Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene.
Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.
Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
La makronene hvile på en rist etter steking.
Fyll med smørkrem med ønsket smak.
For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.
Lykke til :)
Klem Anya
Aaaaahh....haha.
SvarSlettAkkuratt nå fant jeg ut at det er de samme makronene som du har prøvd ut, jeg så ikke linken. Nei, men ellers har jeg ikke flere oppskrifter på makroner. Men ellers stå på, du gjør en flott jobb ;)
Hilsen Anya
Hei Anya!
SvarSlettHehe....det var den samme jeg har prøvd. Men siden du hadde klart å få godt resultat med klikk.no sin oppskrift skal jeg prøve igjen. Tror nemlig at jeg hadde for lite eggehvite. Har bestemt meg for å få det til. Det er jo så godt!
Håper du har hatt en god påske!
Vad gott det ser ut.
SvarSlett