Mine sider

lørdag 24. mars 2012

Påskekake med med et hint av appelsin

Nå nærmer det seg påske og hvem kunne ikke tenke seg en lett kake å lage slik at man heller kan være ute i sola å boltre seg.

Med det i tankene har jeg laget denne kjempe gode formkaken som lett piskes sammen og og som gir en deilig og saftig kake med et hint av appelsin. Perfekt til kaffen ute på terassen i sola.
Jeg har dessuten lekt meg litt med lys og skygge da jeg tok disse bildene. Mannen min likte de ikke og synes kaken ser uappetittlig ut. Mens jeg synes det er spennende med så mye kontrast og synes kaken kommer bedre frem. Hva synes dere? Vil dere helst se lyse bilder, mørke bilder eller begge deler i skjønn forening? Jeg vil gjerne høre hva dere synes om saken, så skriv gjerne noen linjer i kommentarfeltet. 

Tilbake til den deilige kaken!

Dette trenger du: 
Gir 12 stk

2 stk egg
2 dl sukker100 gr smør/margarin
1,5 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens el. 3 ts vaniljesukker
Raspet skall fra en appelsin
Saft fra en klementin evt. en halv appelsin

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. 


Smør en rund eller avlang form og hell litt mel oppi. Rist formen slik at hele formen er dekket med mel og hell ut det overflødige melet.
Jeg valgte en form med hull i midten, men du kan helt fint velge en 20 cm liten springform. 
Pisk egg og sukker i 5-10 minutter til eggedosis.
Mens egg og sukker piskes smelter du smøret, har i melk og koker dette opp.

Bland sammen alt det tørre.
Hell den varme melke-og smørblandingen oppi røra sammen med det tørre, og bland dette godt sammen. 
Rasp så opp skallet av en appelsin. Dette kan helt fint gjøres før du starter å bake.

Ha oppi vaniljeessensen og det raspede appelsinskallet.
Bland noen minutter før du heller alt oppe i den smurte formen.
Stek kaken på den nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

La den avkjøles i 5-10 minutter i formen før du tar den ut.

Og når kaken kjøler seg helt ned lager du glasuren.

Klem ut saften av en klementin eller en halv appelsin og bland dette sammen med melis. Glasuren skal være litt rennende. Om du har for mye saft tilsett mer melis og visa versa.

Jeg brukte saften far en klementin fordi jeg synes den smaker søtere. Men du kan bruke hva du vil.
Fordel dette på toppen av kaken.

Jeg valgte å pynte kaken med sjokoladeegg med mandler i. Kjøpt på Kremmerhuset.

Håper dette var til litt inspirasjon. Og husk å legg igjen en liten tanke om bildene. Det hadde jeg satt stor pris på!

Ha en flott lørdag!
Klæm Caroline

10 kommentarer:

  1. Svar
    1. Takk for det Lillian. Den var deilig også! Ha en fin og forhåpentligvis solrik lørdag!

      Slett
  2. Jeg synes du blir flinkere og flinkere til å ta bilder. Disse minnet jo litt om bildene til "Call me cupcake!" :-)

    Gøy med litt variasjon, kanskje gjøre litt av begge deler? Kaken så kjempegod ut synes jeg :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det Mari!
      Jeg jobber endel med å forbedre meg så det er godt at det synes :)
      Call me cupcake er en av mine favorittblogger og jeg synes hennes bilder er helt fantastiske. Så takk for den ;) Det er jo veldig gøy å prøve ut nye ting innen fotografi og skape forskjellige stemninger på bildene.
      Takk for flott tilbakemelding! Det satt jeg stor pris på!

      Slett
  3. Jeg synes bildene var fine, og kaken ser fristende og saftig ut. Fortsett med begge typer bilder du. :) Hilsen Mona - som stadig er innom, selvom jeg ikke kommenterer alltid og ikke er på facebook.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Mona!
      Jeg er glad for at du stikker innom bloggen min uansett :)
      Jeg liker å ta begge typer bilder, så skal fortsette å ta forskjellige bilder!
      Takk for at du la igjen en kommentar!

      Klæm Caroline

      Slett
  4. Du er blitt så flink med matbildene dine! Det er jo litt smak og behag med hva slags bilder man liker. Jeg hadde kanskje syntes at det så bedre ut med lysere bakgrunn og lysere bilder - men jeg tiltrekkes jo av pasteller og mye lys :) Bildene er jo fine - så dette er bare min smak!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det Åshild! Kjempesnilt av deg å si. Jeg jobber hardt med å lære meg å bli bedre å ta bilder, så jeg er glad for at det synes :)

      Og du har nok rett. Det er nok smak og behag & jeg liker begge typer bilder så skal da med godt mot ta begge typer bilder. Det skal jo bli bra nå til sommeren med lyse desserter og lysere bilder, ikke sant?

      Klæm Caroline

      Slett
  5. Kaken ser lekker ut og bildene er delikate og innbytende. God påske :-)

    SvarSlett