Mine sider

torsdag 8. mars 2012

Peanuttkjeks med mørk sjokolade 8/500

Gratulerer så mye med dagen alle flotte kvinner der ute!

Jeg har feiret dagen med en god middag laget av min mann og sitter nå i sofakroken og spiser peanøttkjeks. Egenlaget selvklart. Men ikke laget i dag. Disse kjeksene laget jeg på tirsdag som dere som følger meg på Facebook kanskje observerte. Disse kjeksene holder seg opptil 10 dager og er nesten best når de er noen dager gamle synes jeg. Det er akkurat som de har satt seg og blitt litt med sprø & seige. Og det er slik jeg liker amerikanske cookies.

Jeg har lagt ut en oppskrift på peanøttkjeks tidligere, men de har vært laget hovedsakelig av peanøttsmør. Denne oppskriften er en variasjon av en kjeks jeg har lagt ut før og som jeg har funnet i boken 500 kjeks av Phillipa Vanstone. Derfor blir da denne kjeksen nr.8 i rekken av alle de 500 oppskriftene som jeg har tenkt å lage. Ja, det går litt trått,men jeg har jo lyst å lage andre ting også ikke bare kjeks :)

Den orginale oppskriften inneholdt hvit sjokolade og appelsin. Om du vil ha den oppskriften og se bilder av prosessen finner du det her.

Dette trenger du:

Ca. 20 tykke eller 40 tynne kjeks.

115 g usaltet smør
200 g sukker
1 egg
100 gr peanøttsmør (jeg bruker den kremete typen)
200 g hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
100 g små mørke sjokoladepletterevt. småhakket kokesjokolade fra Freia


Dette gjør du:
- Sett stekeovnen til forvarming på 190 grader. Gjør klart flere stekebrett med bakepapir.

- Så deler du det romtempererte smøret i biter Putte dette i en bolle sammen med sukkeret og visp dette godt sammen på medium styrke.

- Så tilsetter du egget. Som du visper godt inn i sukkersmøret før du tilsetter peanøttsmøret.

- Sikt de tørre ingrediensene sammen. Ved å sikte alt det tørre unngår du at det blir klumper i deigen din og dessuten er det en fin måte å fordele bakepulver, natron og salt utover i deigen på.

- Miks dette sammen til du får en "tørr" deig. Ta bollen vekk fra mikseren og tilsett den hvite sjokoladen. Rør sjokoladen inn i deigen for hånd.

- Så lager du små kuler av deigen og legger de på de klare stekebrettene.

- Lag små eller store kuler med mellom hendene og legg kulene med 5 cm avstand på brettet og trykk de ned på midten.

- Det er en klissete jobb, men hva er vel baking om man ikke kan grise litt!

- Stek dem midt i ovnen 8-10 minutter og la dem avkjøles i ca. 5 minutter før du fjerner dem fra bakepapiret. De er like gode varme som kalde.
Så er det bare å kose seg og dele de med noen du liker... eller spise alle selv ;)

Ha en fin kveld videre!

klæm Caroline

5 kommentarer:

 1. Å, jammi! Så fin oppskrift! Trur eg jamen må prøvast i helga! :) Hadde sikkert fint klart å eta dei sjølv, hehe, men bra at mannen og likar peanøttsmør ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Jeg håper dere har prøvd dem. Vi har spist opp alle før helgen begynte. Må nok lage flere snarlig ;)

   Slett
 2. De så lekre ut! Sjokolaaaadeee. NAM! Jeg har noe lakris med på jobben, men det er alt jeg har å kose meg med for øyeblikket. Ville mye heller hatt disse kjeksene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Tora! Lakris er ikke så dumt det heller da ;)

   Slett
 3. شركة تنظيف بالرياض نحن نسعي دائما ان نكون من افضل الشركات فى مجال التنظيف فنعمل جاهدين على تقديم افل الخدمات وخصوصا تنظيف المنازل وذلك يتم من خىل
  شركة تنظيف منازل بالرياض التى تستخدم افضل الوسائل والطرق فى التنظيف لتجعل المنزل كانه قطعة من الجنة مميز بالروائح الجميلة اتصل الان واحصل على الخدمة
  http://elawaeil.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D8%B1%D8%AE%D9%8A%D8%B5%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6/

  للتواصل 0500091013

  SvarSlett