Her kommer en enkel, men fin 17.mai kake som du kan lage på tampen eller om du har dårlig tid til å bake frem mot 17.mai. Jeg får dessverre ikke bakt så mye om dagen av ymse grunner og derfor er det så flott at det finnes enkel og gode kaker som kan lages på 20 minutter. Denne oppskriften er en melkefri versjon av denne rullekakeoppskriften. Om du vil ha steg-for-steg bilder er også det der.
Dette trenger du:
Rullekaken.
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 dl eple- eller appelsinjus (eller melk om du ikke har melkeallergi)
1 ss vaniljesukker
1/2 ts blåfarge
1/4 ts svartfarge
Fyllet:
1 dl syltetøy etter eget ønske
1 dl soyakrem (eller kremfløteom du ike har melkeallergi)
1/2 ts rødfargePynt:
Blåbær
Bringebær
1 ts sukker
Dette gjør du:
Forvarm ovnen på 250-275 grader.
Pisk egg og sukker med en elektrisk visp til du får eggedosis.
Sikt melet sammen med bakepulveret og vend dette sammen med vaniljesukkeret ned i eggedosisen med en slikkepott.
Hell deretter i fløten og rør det godt inn. Røren skal være ganske tynn i konsistensen.
Legg et bakepapir i en dyp stekeplate. Bakepapiret må dekke sidene også, så pass på at du har nok papir. Hell ut røra og jevn den ut med en slikkepott. Om du har lyst til å lage rullekake med mønster venter du med å helle røren i stekeplaten.
I stedefor tar du noen spiseskjeer med røren opp i en liten skål.
Oppe i skålen blander du den blå konditorfargen.
Om du synes røren blir altfor rennende rører du en eller to spiseskjeer med mel inn.
Jeg valgte å blande inn litt svart konditorfarge fra Wilton slik at blåfargen ble litt dypere.
Hell deigen over i en sprøytepose og sprøyt det mønsteret du ønsker oppe på bakepapiret.
Så heller du resten av røren forsiktig over mønsteret.
Bruk en slikkepott for å forsiktig fordele røren om den ikke dekker nok.
Så skal dette i ovnen i bare 5 minutter. Bruk tidsuret eller så ser du at bunnen er ferdig når den ser gylden ut.
Mens bunnen er i ovnen legger du opp ett nytt bakepapir på en rist. Strø sukker over hele papiret.
Du kan ha sukkeret direkte på den nystekte bunnen om du heller vil det.
Uansett må du overføre kakebunnen fra bakeplaten til risten med en gang den kommer ut av ovnen.
Egentlig vil siden med mønsteret vøre innsiden av rullekaken. Så her må kakenbunnen snu en gang til.
Deretter brer du ut syltetøyet & den ferdig pisket røde (kremt....rosa i mitt tilfelle!) kremen og ruller kaken sammen. Du må rulle bestemt, emn ikke for hardt for da vil alt inneholdet forsvinne ut av kaken. Ta papiret til hjelp for å rulle kaken fast og hardt.
La kaken avkjøle seg før du serverer den.
Gjerne pynt med friske bær.
Hva tror dere? Noe å imponere gjestene med på torsdag?
Håper dere alle får en strålende 17.mai!
Klæm Caroline
For et godt tips for å lage en ekstraordinær rullekake! Du er virkelig oppfinnsom. Jeg elsker pynt som er en del av kaken, og ikke bare kamuflasje.
SvarSlettDette var fantastisk kreativt! :)
SvarSlettSå utrolig stilig! Super kul effekt på en ellers ganske kjedelig kake :D
SvarSlettOh wow, det ble råstilig! Jeg er faktisk ganske overrasket over hvor fint det ble selv om du tømte masse røre over, kult! Som vanlig ser det også kjempegodt ut! Ha en magisk 17. mai! :D
SvarSlettTakk for fine kommentarer folkens!Håper dere har hatt en strålende 17.mai! Her i Bergen var det vått og kaldt. Men vi koste oss fordetom :)
SvarSlettWOW!! Så stilig :) Takk for tips, dette skal prøves neste gang!
SvarSlettHilsen Mona
Takk for det Mona!
Slett