Mine sider

fredag 5. august 2011

Rullekake - enkelt og kjapt

Jeg fikk et spørsmål fra Line på Facebooksiden min om jeg hadde noen oppskrifter for enkle kaker, desserter og annet snacks som kan lages i forkant av en bursdag. Så derfor vil de neste innleggene mine være enkle oppskrifter som lett kan lages i forkant og fryses ned til den skal bli brukt.

Førstemann ut er rullekake med bringebærsyltetøy. Denne er så flott å lage i og med at den bare tar 20 minutter. Veldig enkel å gjøre i forkant eller rett før gjestene kommer. Du kan egentlig putte hva du vil i en rullekake. Jeg valgte bringebærsyltetøy fordi det var dette jeg hadde i kjøleskapet. Det er også vanlig ha smørkrem inni. Det skal jeg prøve å vise dere snart.

Dette trenger du:

3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 dl fløte eller melk
1/2 ts vaniljepulver (valgfritt)
2 dl syltetøy etter eget ønske

Dette gjør du:

Forvarm ovnen på 250-275 grader.

Pisk egg og sukker med en elektrisk visp til du får eggedosis.
Dette gjør at rullekaken blir lett og luftig.

Sikt melet sammen med bakepulveret.

Og vend dette sammen med evt. vaniljepulver ned i eggedosisen med en slikkepott.
Hell deretter i fløten og rør det godt inn.
Røren skal være ganske tynn i konsistensen.

Legg et bakepapir i en dyp stekeplate. Bakepapiret må dekke sidene også, så pass på at du har nok papir. Hell ut røra og jevn den ut med en slikkepott.

Så skal dette i ovnen i bare 5 minutter. Bruk tidsuret eller så ser du at bunnen er ferdig når den ser gylden ut.

Mens bunnen er i ovnen legger du opp ett nytt bakepapir på en rist. Strø sukker over hele papiret. Du kan også helle sukkeret direkte på den nystekte bunnen om du vil.

Uansett må du overføre kakebunnen fra bakeplaten til risten med en gang den kommer ut av ovnen.

Sånn! Klar for syltetøyet.


Deretter brer du ut syltetøyet og ruller kaken sammen.

Du kan rulle fra kortsiden eller langsiden om du vil ha store eller små skiver. Ta papiret til hjelp for å rulle kaken fast og hardt.

La kaken avkjøle seg før du serverer den.

Om du ønsker å fryse den kan du gjøre dette etter at kaken er kjølnet. Pakk den inn i aliminumsfolie og legg den i fryseren. Enkelt og greit!


De to bildene over viser hvordan kaken ser ut etter 2 dager i frysen og etter 30 minutter tining. Den ser fin og fersk ut!

Mmmm....det er godt med rullekake, pisket krem og friske bringebær!

Ha en fin fin dag alle sammen!
Caroline

9 kommentarer:

  1. Rulltårta är verkligen så gott

    SvarSlett
  2. Denne så utrolig enkel og god ut :o)

    Jeg har en Giveaway på bloggen min nå, og du må gjerne bli med :o)

    Hilsen Bea

    SvarSlett
  3. Åååååå!!
    Jeg hadde tenkt å lage rullekake idag, søkte derfor litt på nettet, og datt over bloggen din.
    Tror det blir denne kaka idag, Caroline!
    Tusen takk for en herlig blogg!!!

    Sakina

    SvarSlett
  4. Takk for at du stakk innom bloggen min Bea! Skal straks innom å snuse på din også :)

    Så flott at du kan bruke denne oppskriften Sakina! Og takk for fine tilbakemeldinger!

    SvarSlett
  5. Herlig! Tusen takk Caroline! Jeg har laget det for en stund siden, da med en pakke 123-kakebunn, men dette så veldig bra ut! OG det kan fryses! Med 3 bursdagslag upcoming, må jeg ha et lite lager, og nå blir det noen rullekaker i fryseren min!

    SvarSlett
  6. Flott Line! Det beste med disse kakene er jo at du kan ha hva slags fyll du enn ønsker. Jeg vet om en som bruker Nugatti(!). ;)
    Trenger du flere tips eller? Det meste av kakebunner kan helt fint fryses også.

    SvarSlett
  7. Jeg bruker gjerne rullekaken som en form for iskake om sommeren. Jeg har litt mye bringebærsyltetøy i, og serverer den frossent. Da blir bringebærsyltetøyet litt som sorbe, og kaken tiner raskt i munnen og gir en kald, men så smakfull opplevelse.

    SvarSlett
  8. Det var lurt Katla! Har jeg ikke tenkt på før. Kakebunnen er jo ganske så luftig og tynn at den vil jo tine lett imens man spiser den.

    SvarSlett