Dette er den beste bananen jeg noensinne har smakt. Ikke bare er det banan, men også sjokolade. Oj...akkurat nå fikk jeg en visjon om en fantastisk god Bananasplit! Hmmm....men det får bli en annen dag.
Jeg fikk idèen fra ei venninne som sa til meg under masterstudiet at hun fikk fryste bananer da hun var liten som snacks. (Takk Ingvild!) Og siden lillemann snart er 2 år og jeg driver å planlegger bursdagsfesten kom dette opp i hodet mitt igjen. Men denne gangen med en forbedring. Men så kan jeg ha sjokolade til nesten alt!
Dette trenger du: (til 6 personer)
3 faste, modne bananer
200 gram mørk sjokolade (du kan bruke lys kokesjokolade om det foretrekkes)
3 ss vegetabilsk olje (jeg bruker raps, men du kan bruke hvilken olje du vil)
1/2 kopp havregryn, hakkede peanøtter eller strøssel (Her kan du velge fritt)
Ispinner eller lignende
Dette gjør du:
Start med å kle en ildfast form med bakepapir.
Skjær bananer i to og sette inn en ispinne i hver halvdel, som vist.
Legg dem på bakepapiret og frys dem i 15 minutter.
I mellomtiden smelter du sjokolade med oljen i en glassbolle i en halvfull kjele med kokende vann (ca. 2 minutter). Rør til glatt. Om du har mikrobølgeovnen kan du smelte sjokoladen i den (rør i det hvert 30. sekund).
Dypp hver av de halve bananene i sjokolade, deretter strør du raskt på den toppingen du vil bruke.
Frys bananene til sjokoladen setter seg, ca. 30 minutter. Server samme dag eller frys dem i en lufttett beholder i opptil en uke.
Kjempedeilig og ganske så sunt. Ihvertfall mye sunnere enn mye av det andre jeg lager til vanlig. De ble ganske fort spist opp av min mann også. Tror nok denne kan bli populær på bursdagen til minstemann. Både hos store og små!
Så hva venter du på? Sett i gang! Om en liten time kan du sette deg ned å nyte arbeidet.
Ha en god bananfylt lørdag,
Caroline
Nam nam....bananer og sjokolade er jo mine favoritter, så dette kommer til å bli DIGG!
SvarSlettTusen takk for en nydelig oppskrift :)
Anya
Åh, vad gott det ser ut. Det måste jag testa.
SvarSlettDe var helt fantastiske! Kan dere tenke dem sammen med en god vaniljeis? NAM!
SvarSlettSå deilig! Benytter meg ofte av fryste bananer til både det ene og det andre, men å kle dem med sjokolade det har aldri slått meg. Det må jo bare bli en hit!
SvarSlettUtrolig flott blogg du har, og noen flotte bilder. Blir nok ikke siste gangen jeg titter innom her nei ;-)
Dette så godt ut! Men hvorfor har du olje i sjokoladen? :)
SvarSlettTakk. De er faktisk supergode! Oljen gjør sjokoladen lettere å dyppe i pluss at sjokoladen får en fin glans. Og om man bruker oljer med smak, som mandelolje el. kan det gi snacksen en bedre smak. Jeg hadde kanskje holdt meg unna olivenolje. Den er ikke så bra til søte desserter. Håper det ga nok svar ;)
SvarSlettmhm! banan-sjokolade-kombo, det er gud som sier han er glad i oss
SvarSlettDet kan ikke bli feil da! :)
Slett