Mine sider

tirsdag 30. august 2011

Sjokoladesaus - en lånt oppskrift

For en stund tilbake var jeg innom en av mine store inspirasjonsbloggere Mat på bordet og så oppskriften deres på sjokoladesaus. Jeg har alltid vært på utkikk etter en god oppskrift på sjokoladesaus så derfor måtte jeg bare prøve den.

Det ble en flott og fyldig saus som er rik på sjokoladesmaken, men ikke så søt. Den passet meg perfekt! Har du også lyst å prøve den? Her er oppskriften...

Dette trenger du:

2,5 dl vann
100 gr sukker
160 gr lyssirup
75 gr kakao
55 gr finhakket mørk sjokolade

Dette gjør du:
Bland vann, sukker, sirup og kakao sammen i en tykkbunnet gryte. La det koke opp. Ta gryten vekk fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet.

Sjokoladesausen er rennende når den er varm. La den avkjøle til romtemperatur for en tykkere konsistens og i kjøleskapet for enda tykkere. Varm den forsiktig opp igjen hvis du ønsker den tynnere.

Den holder ukesvis i kjøleskapet så lenge du holder den tildekket.

Dette er en utrolig enkel oppskrift som er lett å lage. Hele oppskriften med instruksjonene er lånt fra Mat på bordet. Vil du se det orginale innlegget, følg denne linken!

Caroline

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg lurte på hvilken kakao du brukte?
  Var det bakekakao eller sånn drikke kakao?

  SMH

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg bruker alltid bakekakao i det jeg lager fordi den har høyere % sjokolade i seg. Du kan bruke Freia sin drikkekakao også om du ikke har bakekakao, men jeg synes ting blir bedre med bakekakao. Jeg bruker Confecta sin 100% bakekakao.

  Håper det oppklarte litt! Ha en fin dag!

  SvarSlett