Mine sider

mandag 13. august 2012

Ostekake med blåbærsmak

Jeg elsker ostekake og jeg elsker blåbær. Så hvorfor ikke kombinere dem? Som sagt så gjort!

Nå begynner vel blåbærsesongen også mange steder i landet. Mine bær er amerikanske blåbær kjøpt på butikken. Noen typer er faktisk ganske så gode synes jeg.


Dette trenger du:

1 pk Digestive-kjeks
125 g smør
3 dl kremfløte
2 bokser crème fraiche
250 gr Philadelfia kremost
1 pk blåbærgelé (2 om du vil ha gelé oppå kaken også)
5 dl kokende vann (til gelén)

Dette gjør du:

Start med å smelte smøret. Så skal du knuse alle kjeksene.

Jeg bruker en stavmikser med en sånn tilleggskutter eller hva det heter. Du kan også knuse dem for hånd. Putt da alle kjeksene i en pose. Slå de mot benken eller knust de med hendene. Uansett skal du nå ha smuldret kjeks som igjen skal blandes med smøret.

Når alt er blandet skal du helle dette oppi springformen din. Bruk skjeen til å dytte massen ned i formen slik at det du får en fast bunn. Når du er ferdig setter du dette i kjøleskapet for kjøling mens du begynner på ostekremen.

Til ostekremen begynner du med å piske krem.

Mens kremen piskes blander du Philadelfiaosten sammen med Créme Fraiche til en fin krem.

Bland så dette sammen med den pisket kremen.

Jeg brukt kjøkkenmaskinen til dette også, men jeg byttet fra ballongvispen til flatvispen og hadde på den laveste hastigheten. Dette gjorde jeg for at kremen ikke skulle piskes mer og for at de to delene skulle blande seg godt sammen. Om du ikke har en kjøkkenmaskin kan du gjøre dette helt fint for hånd.

Lag geleén som anvist på pakken.

Hell så den ferdige geléen nedi kremen mens du blander og rør dette videre til alt er godt blandet sammen.

Da gjenstår det bare å helle kremen oppi formen med kjeksbunnen. Fordel kremen med en slikkepott.

Så kommer den vanskelige delen... ventingen på at den skal bli ferdig! Den må stå i kjøleskapet 4t +.

Etter 2 timer valgte jeg å helle på en pakke gelé til. Om du også ønsker dette må du huske på at geléen bør være nogenlunde avkjølt før du heller den på ostekremen. Jeg pyntet selvsagt med blåbær. Man kan bruke alle typer bær utenom kiwi og annanas for da vil ikke geleén stivne.

NB: Bildene viser en halvert oppskrift i en 22 cm form. Selve oppskriften er til en 26 cm form.

Om du vil se en steg-for-steg på ostekake gå til denne linken.

Klæm Caroline

15 kommentarer:

  1. ooh mama!

    Blåbær er bare så godt! For ikke å nevne ostekake :D
    Den ble veldig veldig fin, Caroline! Det var et fint fat også :o) og forferdelig fristende bilder....

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe...takk takk. Den var også utrolig god. For god!

      Slett
  2. Bra blogg, Caroline!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

    Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  3. Ser kjempegod ut , må prøves!
    Sjekk ut denne oppskriften, beste ostekaken jeg vet:

    http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/australisk-cheesecake/

    Sitronsaften og skallet gir kjempegod smak, bedre enn å blande inn gele synes jeg.
    Hilsen Maren

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for flott tips om australsk ostekake Maren! Jeg skal teste den ut neste gang jeg har lyst på ostekake. Det er veldig spennende å bruke sitronskall istedetfor ferdig gelé. Det er sikker mye bedre. Gleder meg til å prøve!

      Slett
  4. Hei,

    Kjempefin kake, den ser fantastisk god ut:)
    Men det er en ting jeg ikke helt forstår. Du skriver at du blander den ene pakken med blåbærgele inn i kremen. Men hvorfor blir ikke kaken blå? Eller er det noe jeg har misforstått? Jeg er ikke så veldig erfaren med å bake..

    Hilsen Camilla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke noe dumt spørsmål Camilla! Siden blåbærgeleén er en gjennomsiktig masse og ostekremen er en så tykk masse har ikke geléen nok farge til å lage farge til hele ostekremen. Den blir en liten grad lilla, men det fikk jeg ikke med på bildene. Om man vil ha mørkere farge kan man sikkert putte litt konditorfarge oppi kremen før den stivner.

      Jeg synes det er flott at du spør. Jeg svarer deg gjerne! Takk for at du stakk innom bloggen min!

      Klæm

      Slett
    2. Aha...! Det var godt å få et oppklarende svar.
      Nå gjenstår det bare å se om jeg klarer å lage noe lignende, må hvertfall prøve!

      Kjempefin blogg, fortsett slik :)

      C

      Slett
  5. Ja, hvorfor blir ikke kaken blå? Godt spørsmål.Jeg har et tilleggsspørsmål; i oppskriften står det "1,5 del kokende vann". Hvor kommer dette vannet inn? I videre lesning skal gele blandes etter pakken (dvs 5 dl vann). Er det her du har redusert vann eller er det den geleen du eventuelt har oppå? Jeg spør fordi jeg har svært lyst til å lage kaken din da jeg både liker ostekake og blåbær og kombinasjonen ser bra ut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ups...det med vannet er en trykkleif. Skal fikse det med det samme. Takk for at du er så observant og forteller meg det!

      Man kan helt fint ha redusert vann i geléen man har oppå.

      Jeg er glad du har lyst å lage kaken. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du lager den :)

      Slett
  6. De blåbærene er enorme.

    SvarSlett
  7. Nice Kake! :-) Ser ut som du har fått luft i gelèn..altså luftboblene som vises på bildet..Tips: Bruk tresleiv og rør rolig rundt...IKKE bruk visp :-)Da skal du se at gelèn på toppen blir UTEN luftbobler neste gang..Bare et tips ikke ment som kritikk altså. Hilsen: En som har pappir på atn kain sånt :-)! (Trondheim)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott tips!!! Tenkte på det når jeg laget den nemlig.
      Takk for at du tok deg tiden til å fortelle meg det.
      Alle tips og triks er hjertelig velkommen hos meg!

      Slett