Min kjære lillesøster hadde bursdag i forrige uke og vi feiret henne på lørdagen. Hele familie troppet opp med gaver til bursdagspiken. Jeg måtte selvsagt lage en kake til henne. Jeg har lenge villet prøve å lage en ordentig sjokoladekrem, så det ble det denne gangen. Hun hadde dessuten ønsket seg sjokolade og mandarinkake.
Bildet over viser kaken ferdig, men siden jeg prøvde meg på noe nytt gikk det dessverre skeis. Kremen i den nederste delen tøyt ut og kaken klappet sammen. Hadde laget fire lag med masse vaniljekrem mellom de to nederste lagene. Men heldigvis velvet ikke kaken og jeg flyttet derfor toppen av kaken over til et annet fat. Den var fortsatt like god.
Det er det jeg liker med å bake. Kakene kan bli ganske så katastrofale visuelt, men smaker like godt.
Jeg beklager at jeg ikke har bilder på hele prosessen, men jeg har alltid litt dårlig med tid når en slik kake skal lages så jeg rekker aldri å ta bilder. Men en gang skal jeg lage kaken bare for dere slik at dere kan få se gangen i det. Oppskriften skal dere få iallefall. Jeg har funnet den hos Call Me Cupcake.
Vaniljebunn, dette trenger du:
113 gr romtemperert smør
2 cups sukker
3 1/2 cups mel
3 ts bakepulver
1 1/2 cups isvann
1 ts vaniljepulver el. 1 ss vaniljeessens el. 3 ss vaniljesukker
4 eggehviter, hardt pisket
Vaniljebunn, dette gjør du:
Start med å lage vaniljebunnen. Jeg ville ha sjokoladebunn også så jeg delte oppskriften i to og tilsatte 3 ss med 100% kakaopulver.
Stivpisk eggehvitene hardt og sett det til side.
Så setter du ovnen på 175 grader. Pisk sammen smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Sikt sammen alle de tørre ingrediensene og bland dem inn med smørblandingen litt etter litt sammen med det iskalde vannet. Bland også inn smakstilsetningen nå. Deretter blander du forsiktig inn den hard piskede eggehviten.
Hell smørjen i smurte former. Jeg brukte to panner slik at det skulle gå fortere i ovnen. La bunnene steke i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kakebunnen er ferdig. Stikk den i midten og om ingenting av røren henger på pinnen er den ferdig. Om ikke la den steke noen minutter til. La kakebunnene hvile 3-4 timer, helst over natten, før du lager kaken ferdig.
Fyllet, dette trenger du:
1/2 pk vaniljekrem
1/2 pk fløte
1 boks med hermetiserte mandariner
100 gr kokesjokolade
Fyllet, dette gjør du:
Pisk fløten og bland dette sammen med med vaniljekremen, slik at den blir luftig og fin.
Hakk opp sjokoladen i små biter. Saften fra de hermetiske mandarinene bruker du til å dynke kakebunnene slik at de blir saftige og gode.
Begynn med å dele kakebunnene i to. Legg en del nederst og så legg på mandarinbåter, så krem, så sjokoladebiter. Gjenta prosessen til du har en del kakebunn igjen. Den legger du på toppen. Nå er det bare sjokoladekremen igjen som skal på.
Sjokoladekrem, dette trenger du:
230 gr sjokolade (jeg bruker mørk 50%)
5 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
Hakk opp sjokoladen i så små biter du kan. Varm fløten opp til den begynner å ryke. Den skal ikke koke. Hell litt av den varmefløten over sjokoladen. Bland dette godt sammen. Så heller du resten av fløten over og blander godt. Sett deretter sjokoladeblandingen i kjøleskapet til avkjøling i 3-4 timer. Rør rundt i den ca. hvert 30 minutt. Etter at den er skikkelig avkjølt pisker du det i noen minutter slik at du får en tykk og fin krem. Denne kremen er helt nydelig!
Smør den oppå kaken med en kakespade.
Håper denne forklaringen var forståelig. Det er bare å spørre om det er noe du lurer på.
Kaken ble iallefall en suksess for både bursdagsbarn og alle andre.
Denne kaken var helt fantastisk og denne kakebunnen er min nye favoritt. Håper dere prøver den ut!
Ha en superfin dag!
Caroline
onsdag 15. juni 2011
mandag 13. juni 2011
Vinneren er....*trommevirvel*
......
Av 10 kommentarer ble det nr.1 som ble trukket ut av Random.org.
Og den første som la inn en kommentar var:
Anya!
Gratulerer så mye! Hurra!
Send meg ditt fulle navn og adressen til meg på mail: good.cupcakesgood@gmail.com, så skal jeg sende deg premien i posten.
Tusen takk til alle dere andre som var med å prøvde lykken. Jeg setter stor pris på dere alle sammen. Gleder meg til å bake flere ting dere har foreslått. Bl.a robot & rakett cupcakes, sunne hverdagsdesserter og småkaker til å ha i frysen. Superflotte kommentarer! Takk!
Om ikke lenge skal jeg legge ut bilder av helgens bursdagskake, vanilje- & sjokoladekake med mandarin. MMmmmm!
Ha en god dag videre!
Klæm Caroline
Av 10 kommentarer ble det nr.1 som ble trukket ut av Random.org.
Og den første som la inn en kommentar var:
Anya!
Gratulerer så mye! Hurra!
Send meg ditt fulle navn og adressen til meg på mail: good.cupcakesgood@gmail.com, så skal jeg sende deg premien i posten.
Tusen takk til alle dere andre som var med å prøvde lykken. Jeg setter stor pris på dere alle sammen. Gleder meg til å bake flere ting dere har foreslått. Bl.a robot & rakett cupcakes, sunne hverdagsdesserter og småkaker til å ha i frysen. Superflotte kommentarer! Takk!
Om ikke lenge skal jeg legge ut bilder av helgens bursdagskake, vanilje- & sjokoladekake med mandarin. MMmmmm!
Ha en god dag videre!
Klæm Caroline
torsdag 9. juni 2011
Wienerlommer 5/500
Nå er det på tide å prøve en ny oppskrift bra boken 500 kjeks og småkaker. Denne gangen falt valget på noe som jeg ALDRI har prøvd før nemlig Wienerlommer. Tror egentlig jeg ikke har hørt om dem før engang. Men bildet av dem så fristende ut, så da måtte det testes ut.
Dette trenger du:
Gir ca. 24 kaker
Til fyllet:
4 ss melk
50 gr sukker
115 gr ristede og malte nøtter (jeg valgte valnøtter)
25 gr usaltet smør
2 ss mørk rom
til kakene:
375 gr hvetemel
100 gr sukker + 2 ss til dryss
200 gr usaltet smør
revet skall av 1 sitron (2-3 ts)
1 egg
1 eggehvite
Dette gjør du:
Begynn med å kle to stekebrett med bakepapir.
Så skal du lage fyllet. Varm opp melken i en kasserolle sammen med sukkeret. Rør så til sukkeret har løst seg opp. La dette koke seg opp før du tar kasserollen av platen. Rør deretter inn de malte nøttene sammen med smøret og 1 ss rom. La fyllet avkjøles og putt det i kjøleskapet til det er fast.
Da var det kakedeigen sin tur. Sikt melet sammen med sukkeret i en bakebolle og elt inn smøret. Tilsett sitronskall, resten av rommen og egget. Rør alt sammen til en deig. Dette gjøres best med hendene tror jeg. Da kan du kna deigen godt sammen. Pakk den inn i bakepapri og putt den i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Kjevl ut deigen til 3 mm tykkelse og skjær dem i 7 x 7 cm store ruter (oppskriften sa 5 x 5 cm, men jeg synes det ble for lite). Legg en stor ts med fyllet i midten på hver av firkantene. Brett de fire hjørnene sammen mot midten og knip hullene sammen slik at du får en forseglet lomme. Dette er veldig viktig eller så vil deigen sige og skape huller hvor nøttefyllet synes.
Avslutt med å pensel alle lommene med eggehvite før du strør sukker på toppen.
Stek dem i 20 minutter og avkjøl dem på en rist. Når de er helt kalde kan de puttes i en boks. Kan oppbevares i en lufttett boks i 5 dager.
Når du skal spise dem kan du lage litt glasur av melis som du heller over lommene i små fine linjer.
Om de ble gode? Ja, det ble de, men de minnet meg litt om jul. Kanskje pga. rommen. Gi meg en lyd om du også prøver denne oppskriften og fortell meg hva du synes om den.
Ha en fin dag,
Caroline
Dette trenger du:
Gir ca. 24 kaker
Til fyllet:
4 ss melk
50 gr sukker
115 gr ristede og malte nøtter (jeg valgte valnøtter)
25 gr usaltet smør
2 ss mørk rom
til kakene:
375 gr hvetemel
100 gr sukker + 2 ss til dryss
200 gr usaltet smør
revet skall av 1 sitron (2-3 ts)
1 egg
1 eggehvite
Dette gjør du:
Begynn med å kle to stekebrett med bakepapir.
Så skal du lage fyllet. Varm opp melken i en kasserolle sammen med sukkeret. Rør så til sukkeret har løst seg opp. La dette koke seg opp før du tar kasserollen av platen. Rør deretter inn de malte nøttene sammen med smøret og 1 ss rom. La fyllet avkjøles og putt det i kjøleskapet til det er fast.
Da var det kakedeigen sin tur. Sikt melet sammen med sukkeret i en bakebolle og elt inn smøret. Tilsett sitronskall, resten av rommen og egget. Rør alt sammen til en deig. Dette gjøres best med hendene tror jeg. Da kan du kna deigen godt sammen. Pakk den inn i bakepapri og putt den i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Kjevl ut deigen til 3 mm tykkelse og skjær dem i 7 x 7 cm store ruter (oppskriften sa 5 x 5 cm, men jeg synes det ble for lite). Legg en stor ts med fyllet i midten på hver av firkantene. Brett de fire hjørnene sammen mot midten og knip hullene sammen slik at du får en forseglet lomme. Dette er veldig viktig eller så vil deigen sige og skape huller hvor nøttefyllet synes.
Avslutt med å pensel alle lommene med eggehvite før du strør sukker på toppen.
Stek dem i 20 minutter og avkjøl dem på en rist. Når de er helt kalde kan de puttes i en boks. Kan oppbevares i en lufttett boks i 5 dager.
Når du skal spise dem kan du lage litt glasur av melis som du heller over lommene i små fine linjer.
Om de ble gode? Ja, det ble de, men de minnet meg litt om jul. Kanskje pga. rommen. Gi meg en lyd om du også prøver denne oppskriften og fortell meg hva du synes om den.
Ha en fin dag,
Caroline
onsdag 8. juni 2011
Lag ditt eget partystæsj!
Etsy viser deg hvordan!
Som foreksempel hvordan du lager:
Gå til linken øverst i innlegget og bli inspirert! Det ble ihvertfall jeg!
Caroline
Som foreksempel hvordan du lager:
![]() |
Alle bildene er hentet fra Etsy. |
Caroline
søndag 5. juni 2011
French Rolling Pin
I dag fikk jeg en fantastisk flott French Rolling Pin i posten fra den flotte butikken Wood Elements på Etsy. Jeg gleder meg masse til å prøve den ut!
![]() |
Begge bildene er lånt fra Wood Elements. |
Caroline
PS: Ikke glem å være med på konkurransen min.
torsdag 2. juni 2011
Cherry Coke Cupcakes!
Alle gode ting er C!
Jeg ble inspirert til å lage disse cupcakene da jeg så en liste med dessertoppskrifter på Coca Cola sin nettside. Nysgjerrig på hva du kan lage med Coca Cola? Ta en titt her.
Jeg er en stor fan av Cherry Coke, så derfor ville jeg heller bruke det i oppskriften istedetfor vanlig Cola. Du får kjøpt Cherry Coke på velassorterte butikker. Jeg kjøper det på Lerøy i Bergen.
Muffins:
Det tørre:
5,3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver toppet
En klype salt
Det våte:
1 M/L egg
3/4 dl olje (f.eks rapsolje, altså en olje som ikke gir noe smak)
2,5 dl kulturmelk
1,5 dl Cherry Coke sirup
Vanilje smørkrem:
250 gr usaltet smør
10 dl melis
2-3 ss melk/fløte
1-2 ss vaniljeekstrakt
Vil du se fremgangsmåten på å lage smørkremen gå hit.
Pynt: En halv boks med hermetiserte kirsebær.
Dette gjør du:
Du begynner med å lage sirupen ved å koke Cherry Coke på middels varme. Jeg bruker 0,5 l for å være sikker på at det blir nok sirup tilslutt.
Etter 20 minutter med koking blir det til en tynn sirup. Du kan koke dette dagen før om du vil. Mål opp 1,5 dl og sett det i kjøleskapet til nedkjøling.
Så begynner du med muffinsrøren.
Mål opp alt det tørre og bland ingrediensene godt sammen.
Mål opp alt det våte utenom Cherry Coke sirupen og bland dette godt sammen.
Bland det våte og det tørre sammen med Cherry Coke sirupen.
Så i ovnen med dem. De skal steke på 175 grader i 17 minutter.
Det blir ca. 24 medium muffins.
Mens du venter på at de blir ferdige lager du smørkremen.
Til pynt og fyll valgte jeg å kjøpe hermetiserte kirsebær. Denne boksen kjøpte jeg på Lerøy.
De er saftige og overraskende gode. Dessuten kommer de i en god saus.
Jeg valgte å pynte muffinsene litt forskjellig for å teste ut. Bare se her:
Her har jeg skåret av toppen og fylt muffinsen med kirsebær.
Denne muffinsen har fått smørkrem med en kirsebærpytt i midten.
Slik ser de ut inni.
De ble supergode og skal så absolutt ble laget igjen. Leker litt med tanken på å lage en sjokoladepai med kirsebær snart. Det må jo bare bli godt!
Ha en god ukeslutt!
Caroline
Jeg ble inspirert til å lage disse cupcakene da jeg så en liste med dessertoppskrifter på Coca Cola sin nettside. Nysgjerrig på hva du kan lage med Coca Cola? Ta en titt her.
Jeg er en stor fan av Cherry Coke, så derfor ville jeg heller bruke det i oppskriften istedetfor vanlig Cola. Du får kjøpt Cherry Coke på velassorterte butikker. Jeg kjøper det på Lerøy i Bergen.
Muffins:
Det tørre:
5,3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver toppet
En klype salt
Det våte:
1 M/L egg
3/4 dl olje (f.eks rapsolje, altså en olje som ikke gir noe smak)
2,5 dl kulturmelk
1,5 dl Cherry Coke sirup
Vanilje smørkrem:
250 gr usaltet smør
10 dl melis
2-3 ss melk/fløte
1-2 ss vaniljeekstrakt
Vil du se fremgangsmåten på å lage smørkremen gå hit.
Pynt: En halv boks med hermetiserte kirsebær.
Dette gjør du:
Du begynner med å lage sirupen ved å koke Cherry Coke på middels varme. Jeg bruker 0,5 l for å være sikker på at det blir nok sirup tilslutt.
Etter 20 minutter med koking blir det til en tynn sirup. Du kan koke dette dagen før om du vil. Mål opp 1,5 dl og sett det i kjøleskapet til nedkjøling.
Så begynner du med muffinsrøren.
Mål opp alt det tørre og bland ingrediensene godt sammen.
Mål opp alt det våte utenom Cherry Coke sirupen og bland dette godt sammen.
Bland det våte og det tørre sammen med Cherry Coke sirupen.
Så i ovnen med dem. De skal steke på 175 grader i 17 minutter.
Det blir ca. 24 medium muffins.
Mens du venter på at de blir ferdige lager du smørkremen.
Til pynt og fyll valgte jeg å kjøpe hermetiserte kirsebær. Denne boksen kjøpte jeg på Lerøy.
De er saftige og overraskende gode. Dessuten kommer de i en god saus.
Jeg valgte å pynte muffinsene litt forskjellig for å teste ut. Bare se her:
Her har jeg skåret av toppen og fylt muffinsen med kirsebær.
Denne muffinsen har fått smørkrem med en kirsebærpytt i midten.
Slik ser de ut inni.
De ble supergode og skal så absolutt ble laget igjen. Leker litt med tanken på å lage en sjokoladepai med kirsebær snart. Det må jo bare bli godt!
Ha en god ukeslutt!
Caroline
onsdag 1. juni 2011
Abonner på:
Innlegg (Atom)